2021. miriše po puderastim parfemima – zavirite u trendove

Prije nešto više od godinu dana, svijet parfema zahvatio je trend nježnih, umirujućih mirisa koji se najbolje mogu opisati kao „puderasti“.

Godinu dana i jednu globalnu pandemiju kasnije, ovaj trend nije samo ostao na životu, nego je u iznimno jakom usponu.

Ženstveni, blagi parfemi koji na nas djeluju umirujuće, a karakteriziraju ih suptilne note bez oštrih tonova kreirani su kako bi nam donijeli dozu elegancije i vratili nam osjećaj ženstvenosti koji se u protekloj stresnoj godini mnogima izgubio.

S obzirom na to da se trend „puderastih“ parfema nastavio i u 2021., donosimo vam nekoliko favorita za proljeće/ljeto koji će vas zasigurno obradovati.

Narciso Rodriguez Pure Musc For Her

Vrlo zavodljiv i senzualan miris Narciso Rodriguez Pure Musc For Her odiše mošusnim aromama, a istovremeno nam donosi dozu elegancije i samouvjerenosti, kao i suptilne note koje osiguravaju osjećaj intime i nježnosti.

 

Novi hit Narcisa Rodrigueza ima dvostruku primjenu – može se koristiti kao zaseban parfem, ali i u kombinaciji s bilo kojim mirisom linije For Her, ističući nježnost i zavodljivost svakog od mirisa iz kolekcije. Riječ je o cvjetno – drvenastom mirisu koji odaje note mošusa te cvjetne i Cashmeran tonove u srednjim i donjim notama.

The Nue Co Functional Fragrance

Nazvan parfemom „s funkcijom“, ovaj je miris kreiran kako bi nam pomogao opustiti se u stresnim trenucima. Pri njegovom kreiranju, korištene su baze podataka i istraživanja koja su pokazala vezu između kognitivnih funkcija i olfaktornog sustava. Ovaj unisex miris dizajniran je kako bi poslužio kao anti-stres „suplement“.

Vrlo čist, drvenast miris s aromama dima i začina izvrstan je odabir za svako doba godine, no posebno će vam odgovarati u proljeće. U njegovoj se kompleksnoj aromi osjete note kardamoma, irisa, list korijandara i biljke Palo santo. U suradnji globalne parfemske kuće Firmenich i legendarnog parfumera Franka Voelkla, ovaj je parfem nastao kao jedinstveno nastojanje prema poboljšanju psihofizičkog stanja osobe koja ga nosi.

Molton Brown Milk Musk

Maïa Lernout jedna je od rijetkih dama u svijetu visokog parfumerstva, no njeno ime danas znaju svi ljubitelji luksuznih mirisa. Vrlo je posvećena korištenju probranih prirodnih sastojaka, a najveća su joj inspiracija visoka moda i putovanja. Mirise koji izađu iz njene „radionice“ karakterizira elegancija i nježnost – a iznimna nije niti Molton Brown Milk Musk. Riječ je o modernom, blagom parfemu koji odiše „mliječnim“ notama, mošusnim aromama, mirisom drva elemi i senzualnim benzoinom.

Jedinstveni mliječni akord zaslužan je za nostalgičan, topao i intiman dojam koji ovaj parfem ostavlja, a idealan je za romantične dame u potrazi za novim mirisom za proljeće. U srednjim se notama osjećaju i ambroxan i vanilija, dok se u bazi parfema, uz benzoin – krije i drvo tonke, poznato po toplim notama.

Marc Jacobs Perfect

Moderan, prpošan i ženstven – ovim bi se epitetima mogao opisati miris Perfect kuće Marc Jacobs koji je predstavljen 2020., a ovog je proljeća postao pravi hit. Kreirao ga je Domitille Michalon Bertier, a karakteriziraju ga gornje note rabarbare i narcisa, srednja nota bademovog mlijeka te bazne note Cashemerana i cedra.

Ovaj je svježi parfem nadahnut mantrom Marca Jacobsa: „Savršen sam takav kakav jesam”, što ujedno simbolizira riječ „savršen” (engl. „perfect”) tetoviranu na njegovu zapešću. Baš kao i njegova tetovaža, parfem Perfect Marc Jacobs utjelovljuje prihvaćanje i izražavanje istinske suštine pojedinca. Svježe cvjetne note i umirujuće blage aroma daju mu dozu nekonvencionalnosti, ali i sklada – ovaj se parfem jednostavno isplati probati.

Chanel Les Exclusifs de Chanel Misia

Gabrielle ‘Coco’ Chanel prije više od stotinu godina osnovala je slavni brend Chanel, a sve do danas njene su kreacije dio luksuzne i visoke mode. Isto vrijedi i za parfeme – neki od najpoznatijih „noseva“ na svijetu kroz godine su kreirali parfeme za slavni Chanel.

Les Exclusifs de Chanel Misia je predivan, raskošan proljetni parfem koji jednako odgovara dnevnim i večernjim prilikama. Iznimno ženstven miris nazvan je po dami imena Misia Sert, talentiranoj pijanistici i prijateljici same Coco Chanel. Kreator ovog mirisa je Oliver Polge, a parfem odiše nježnim i slatkim cvjetnim notama koje mu daju ženstvenost te modernim odmakom u obliku puderastih i voćnih nota.

U srednjim se notama osjete ruža, malina i breskva, dok baza parfema krije puderaste tonove vanilije, benzoina, mimoze i tonke.

Pročitajte još i ...