3u1 proizvod koji štiti kožu od sunca i drugih “agresora” te istodobno poboljšava ten

S obzirom na sve što nam je 2020. godina do sada priuštila, nikad nismo željnije iščekivali ljeto i sve ono zbog čega volimo najtoplije godišnje doba. Dani provedeni u sunčanju i kupanju, noći u dobrom društvu uz pokoji koktel, uz preplanuli ten koji je često jedini make-up i nakit koji nam je potreban. No sve te aktivnosti koje nas opuštaju i pune nam baterije mogu biti prilično iscrpljujuće za našu kožu, naročito ako u njima pretjeramo. A, budimo realni, ljeti je u svemu vrlo lako pretjerati.

Stoga je iznimno važno prilagoditi kozmetičku rutinu kako bi u jesen ušli sa zdravom, preplanulom i baršunastom kožom bez hiperpigmentacija i dehidracije. To prije svega podrazumijeva ustrajno i disciplinirano korištenje visoke zaštite od sunca, kao i seruma ili krema koji će vašoj koži pružiti prijeko potrebnu hidraciju.

Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène, europskog tržišnog lidera u segmentu ljekarničkih proizvoda za zaštitu od sunca, jako dobro znaju kolika je važnost adekvatne zaštite i njege u ljetnim mjesecima, pa ovim putem podsjećaju sve one koji se spremaju na ljetni odmor da na listi za pakiranje svakako stave i SPF zaštitu.  

Zaštita i uljepšavanje kože u jednom proizvodu

Da, takav proizvod postoji, i zove se Eau Thermale Avène B – Protect. Često zaboravljamo da se od sunca ne treba štititi samo na plažama, upravo suprotno – čak 80 % izloženosti štetnom UV zračenju događa se u gradskom okruženju, kada je koža najmanje zaštićena.

Imajući to u vidu, stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène razvili su B – Protect, jedinstveni  3u1 proizvod koji pruža zaštitu kože od UV zračenja i vanjskih agresija, uz istodobno poboljšavanje tena. To mu omogućuje jedinstvena promjenjiva tekstura; tijekom nanošenja se oslobađaju mikroinkapsulirani pigmenti te se uobičajena bijela tekstura pretvara u nježno obojenu teksturu za blistav i svjež ten.

Divan osjećaj gole kože

Zahvaljujući NUDE SKIN FEEL tehnologiji B-Protect ostavlja neprimjetan završetak jednak osjećaju “gole kože” koji toliko volimo u ljetnim mjesecima, a njegova baršunasta i nježno obojena tekstura daje ujednačen i blistav ten.  Za zaštitni moment tu je  Sunsitive® Protection tehnologija, patentirani sustav Dermatoloških laboratorija Avène, čija formula sadrži samo 4 filtera (Tinosorb M, Tinorsorb S, Parsol and Uvasorb) te tako garantira visoku podnošljivost i dokazanu učinkovitost zaštite od UVA i UVB zraka.

Jedinstveni antioksidacijski kompleks (pre-tokoferil i tialidin) pruža cjelovitu staničnu zaštitu od oksidativnog stresa, dok Avène termalna izvorska voda trenutno djeluje umirujuće, omekšava i štiti kožu. B-Protect nanesite ujutro samostalno ili nakon nekoliko kapi Hydrance INTENSE rehidrirajućeg seruma.

Njega nakon izlaganja suncu

Ono što svakoj koži treba je njega nakon izlaganja suncu. Pretjerano izlaganje štetnim UV zrakama dovodi do dehidracije kože što podrazumijeva  gubitak prirodnog sjaja i podatnosti kože koja postaje gruba na dodir. A to nitko ne želi.  Eau Thermale Avène Obnavljajući kremasti gel nakon sunčanja umiruje i hidrira kožu te potiče obnovu njezine zaštitne barijere.

To mu omogućuje snažan antioksidans pre-tokoferil koji pruža zaštitu od negativnog učinka slobodnih radikala te Avène termalna izvorska voda koja djeluje umirujuće, omekšava i štiti kožu.

Eau Thermale Avène Obnavljajući kremasti gel poslije sunčanja nježnog je mirisa, lagane i nemasne teksture,  pruža osjećaj svježine te se brzo se upija i posebno je ugodan za primjenu na licu i tijelu djece i odraslih. Osim što umiruje i obnavlja kožu, njegovo hidrirajuće djelovanje također pomaže održati preplanuli izgled kože.

Put očuvanja zdravlja i okoliša jedini je pravi put

Eau Thermale Avène je još 2013. godine krenuo putem razvoja formula s minimalnim filterima koje ne sadrže silikone koje bi osigurale optimalnu biorazgradivost i smanjeni utjecaj na morski okoliš. 2019. godine nezavisni zdravstveni laboratorij uglednog sveučilišta Sorbonne u suradnji s CNRS-om proveli su istraživanje kojim je potvrđeno da je Eau Thermale Avène na pravom putu: patentirani sustav filtera nema negativni utjecaj na koralje, fitoplanktone te zooplanktone te da se navedenom na adekvatan način poštuje morska bioraznolikosti.

Riječ je o otkriću od iznimne važnosti, budući da su koralji, a posebice planktoni osnova hranidbenom lanca te imaju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže morskog života, a samim time i života na zemlji. Zašto? Pa recimo fitoplanktoni, poznati i kao „zelena pluća Zemlje“ proizvode 2/3 kisika kojeg udišemo, a osim toga apsorbiraju značajne količine CO2 iz atmosfere čime se smanjuje negativan utjecaj na klimu i okoliš.

Pročitajte još i ...