5 načina na koji laseri mogu uljepšati kožu

English fashion model Rosie Huntington-Whiteley poses for UGG Spring 2017 collection., Image: 326969605, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Tretman laserom neinvazivni je postupak kojim se mogu riješiti različiti problemi kože. Osim što se laserima mogu ukloniti tetovaže i neželjene dlačice, koriste se i za sveukupno poboljšanje izgleda kože.

Anne Hathaway for Bolon Eyewear.

Uklanjanjem mrlja od sunca

Bez obzira na to koliko se pazili sunca, velika je vjerojatnost da ćete primijetiti barem pokoju mrljicu na koži, a ako se puno izlažete suncu, mrlje na koži gotovo su zajamčene. U tu svrhu koriste se laseri kojima se otklanjaju različite hiperpigmentacije, odnosno pjege i mrlje na koži.

Djelovanjem na proširene kapilare i crvenilo kože

Proširene kapilare najčešće se javljaju oko nosnica, no mogu se javiti i na obrazima, odnosno drugim područjima lica. Uklanjaju se laserima, a ovisno o problemu, tretman se mora ponoviti.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Blumarine Backstage Milan Ready to Wear. Spring/Summer 2016. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 305255662, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Uklanjanjem kožnih izraslina

Laserom se mogu ukloniti i različite kožne izrasline poput bradavica, fibroma ili crvenih točkica (cherry angioma). U jednom se tretmanu može ukloniti i mnogo takvih manjih izraslina, a nakon postupka zaostaju male krastice koje nestanu kroz nekoliko dana.

profimedia-0172909800 - kopija

Smanjivanjem proširenih pora i sitnih ožiljaka

Proširene pore laserskim se tretmanom mogu suziti. Laser izaziva oštećenje ispod kože koje se izbacuje i na taj način uklanja poru, a istovremeno se djeluje na akne i manje ožiljke.

Uklanjanjem sitnih bora

Sitne bore također se mogu ukloniti laserom, a rezultat je sveukupno pomlađena i osvježena koža uz ujednačeniji ten. Laserom se aktivira kolagen koji potiče daljnje zatezanje kože te stimulira stanice unutar dermisa na produkciju novog, svježeg epidermalnog sloja.

Pročitajte još i ...