Baby botoxom do prirodno pomlađenog izgleda

Feb 26, 2017; Hollywood, CA, USA; Scarlett Johansson on the red carpet during the 89th Academy Awards at Dolby Theatre., Image: 322534482, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Botox vam je sigurno već odavno poznat, no jeste li čuli za baby botox? Baby botox tajna je mladolikog i prirodnog izgleda mnogih hollywoodskih zvijezda.

Svi već znaju da je botox izvrsna metoda za pomlađivanje lica i „brisanje“ bora. Ipak, ono što se povezuje s botoxom jest i zamrznuti izgled. Treba naglasiti kako je zamrznuti izgled posljedica neprofesionalnog rukovanja botoxom i kako je upravo botox jedan od zlatnih standarda pomlađivanja.

Unatoč svim prednostima botoxa, neki glumci i glumice, u želji da se pomlade za više desetaka godina,  nerijetko pretjeraju s količinom botoxa zbog čega dobiju zamrznuti i neprirodni izgled lica. Kao rješenje za postizanje prirodnijeg izgleda osmišljen je tretman naziva „baby botox“. Naime, termin je nastao u SAD-u kada se poznati redatelj Martin Scorsese požalio na „zamrznuti“ izraz lica svojih glumica, koje zbog ukočenih mišića nisu mogle uvjerljivo odglumiti svoje uloge. Javila se potreba za rješenjem koje će pomladiti lice uz očuvanje mimike.

16-10-2009 Scarlett Johansson – Mango Winter 2009/10 Campaign Pictured: Scarlett Johansson, Image: 39494655, License: Rights-managed, Restrictions: PICTURE SUPPLIED BY: PLANET PHOTOS, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Planet

Tako je osmišljen baby botox – tretman koji sadrži minimalne doze botoxa. Rezultati su slični kao i kod uobičajenih doza botoxa, ali uz veće očuvanje mimike i pokretljivosti lica. Malena doza omogućuje pokrete mišićima lica te se time postiže prirodniji rezultat, a slabljenje mišića sprječava agresivne pokrete lica koji pridonose stvaranju dubokih bora. Ipak, učinci su nešto kraći nego kod standardne doze botoxa.

Uobičajene doze botoxa pružaju dugotrajnije i primjetnije rezultate koji, izvedeni pravilno, ne ostvaruju zamrznuti i neprirodni izgled. Baby botox pak ima suptilnije rezultate i kraći vijek trajanja, a dobro je rješenje za mlađe osobe s plićim borama koji se žele osvježiti i pripremiti kožu na starenje kako bi uvijek izgledali prirodno mladoliki.

Kako izgleda tretman?

Tretman traje do pola sata, rezultati su vidljivi odmah, no za konačan rezultat potrebno je pričekati do tjedan dana.  Proces je gotovo bezbolan, a može se ponavljati više puta – potrebno je samo paziti da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak. Tretman je uglavnom potrebno ponoviti svaka 3 mjeseca kako bi se održao mladenački i svježi izgled, a kod ponovljenih tretmana estetski je učinak pomlađivanja trajniji. Cijena tretmana baby botoxom obično iznosi oko 2 000 kuna za 50 jedinica (iako može varirati, ovisno o poliklinici).

S baby botoxom „na vrijeme“ je počela Halle Berry, a stručnjaci procjenjuju i da Scarlett Johansson, između ostalog, i ovome tretmanu može zahvaliti lice bez bora. Za tako mladolika lica bez tragova zahvata nastao je naziv „no trace face“, a u rukama stručnjaka izvrsni rezultati pomlađenog i lijepog lica neće izostati.

Pročitajte još i ...