Jesu li 20-e pravo vrijeme za botox?

Megan Fox in the promotional campaign for Rio de Janeiro Carnival 2013 and brazilian beer BRAHMA, Image: 150986632, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Dvadesete su godine koje povezujemo s mladošću, vedrinom i svježinom, ali su one istovremeno i godine odrastanja, sazrijevanja i donošenja životnih odluka. Iako su lica u 20-ima uglavnom još svježa, zategnuta i bez bora, neki već tada primjećuju prve znakove starenja. Je li u tim godinama potrebno „intervenirati“ i kako botox djeluje na mladu kožu?

Iako ne toliko izraženo, činjenica je da u 20-ima koža već lagano počinje gubiti elasticitet, pojavljuju se prve borice, a pore postaju sve izraženije. Ako se već u tim godinama počne s primjenom botoxa, usporavaju se znakovi starenja u nadolazećim godinama. Tako se djeluje preventivno, a te se bore nikada neće pojačati i osoba će uvijek izgledati mlađe i prirodnije. Neki stručnjaci idu toliko daleko da tvrde da je to najbolji potez – prevenirati starenje već u 20-ima kako bi kasnije potrebe za pomlađivanjem bilo manje, dok neki smatraju da su tek kasne 30-e dobro vrijeme za tretmane botoxom.

English fashion model Irish Law, daughter of Jude Law and Sadie Frost stars in 'Essentials' collection of Burberry Beauty., Image: 326950641, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Još je jedna od prednosti, prema nekim stručnjacima, to što se u 20-ima vrlo lagano postižu odlični rezultati. Baby botox tada je izvrsno rješenje jer se u 20-ima uglavnom radi o korekciji plitkih i sitnih bora. Ne treba zaboraviti ni na to da stanje kože varira od osobe do osobe. Oni koji su do 20-ih pušači ili su se previše izlagali suncu, već će tada nerijetko imati izraženije bore i lošiju kvalitetu kože.

Osim toga, ako obraze popunimo čim počnu „upadati“, već u 20-ima, rezultati će i kasnije biti prirodniji. Iako su to godine u kojima zaista nema potrebe za većim korekcijama, na svježinu lica i kvalitetu može se utjecati neinvazivnim tretmanima poput podizanja jagodica, punjenja podočnjaka, lasera, dermarollera i sl.

profimedia-0199096496-slide

Zvijezde koje su svoje lice u ranim godinama počele pripremati na starenje poput Scarlett Johansson, Megan Fox i Kim Kardashian kasnije će imati manju potrebu za korekcijama bora (iako zvijezde nerijetko pretjeruju).

Već u 30-ima se javljaju konkretnije potrebe za pomlađivanjem, a kako pripremimo lice u mladosti, takvo će biti i u zrelijim godinama, stoga s prevencijom starenja, bilo uz pomoć estetske medicine ili bilo kakvih drugih metoda, treba započeti na vrijeme.

Pročitajte još i ...