Estetski zahvati u 50-ima

Gina Gershon

Pedesete su godine brojnih promjena u životima žena. To je razdoblje kada dolazi do gubitka estrogena što za posljedicu ima smanjenje čvrstoće lica i isušivanje kože. Zbog raznih promjena opada ukupna kvaliteta kože.

S obzirom na opuštanje lica i sve izraženije bore, za pomlađivanje lica potrebno je podići i zategnuti opuštene dijelove. Jedan od najefikasnijih zahvata kojima se to izvodi jest face lifting s kojim je najbolje kombinirati neck lifting. Lice i vrat dio su iste slike, stoga je uzaludno pomladiti lice, a dopustiti vratu da otkrije godine. Učinak tog postupka traje pet i više godina te se njime uspješno briše i do desetak godina.

Postoji i neoperativna metoda za podizanje lica – Silhouette soft. Radi se o tretmanu u kojem se biorazgradivim nitima podiže lice. Niti su biokompatibilne i biorazgradive te nakon umetanja oko 3–5 mm u tkivo dovode do trenutačnog zatezanja i podizanja kože, a potom i stimuliranja sinteze kolagena. Učinak pomlađivanja takvom metodom traje 18–24 mjeseca, a rezultati se poboljšavaju s vremenom jer dolazi do sve veće sinteze kolagena.

Film TRUTH

Ovisno o stanju lica mogu se primjenjivati i fileri ili botox za korekciju bora. Kombinacijom filera i botoxa može se postići odličan lifting lica, a u rukama iskusnog liječnika može se postići prirodan izgled i na taj način odgoditi kirurški face lifting. Botox se koristi za bore u području čela, između obrva i oko očiju i daje izvrsne rezultate, dok su dermalni fileri odlični za popunjavanje područja na kojima nedostaje volumena, kao i za izravnavanje bora lica.

Mrlje na koži, crvenilo i proširene pore također su neka od obilježja kože s kojima se susreću dame u 50-ima. Laserima se mogu ukloniti vaskularne lezije (teleangiektazije, crvenilo kod rozaceje, spidernevusi, naevus flammeus, hemangiomi, limfangiomi, fotooštećenja na postraničnim dijelovima vrata, proširene vene te pigmentne lezije). Radi se o jednom od brojnih tretmana rejuvenacije lica kojim se potiče sinteza kolagena i elastina te se na taj način uklanjanju bore, što licu daje mladolikiji i svježiji izgled.

S obzirom na opuštanje kože, dolazi i do opuštanja očnih kapaka, stoga je u 50-ima blefaroplastika vrlo čest izbor kao relativno jednostavna metoda koja dramatično pomlađuje. Tijekom zahvata blefaroplastike odstranjuje se višak kože i masnog tkiva na gornjim i/ili donjim kapcima. Pristup masnom tkivu omogućuju rezovi koji prate prirodne kožne nabore, bilo na gornjima ili donjim kapcima. Blefaroplastikom gornjih kapaka rez se skriva u prijevoju kapaka te se kasnije uopće ne vidi.

Naravno, ne zaboravite stanje duha koje uvelike određuje ono čime zračimo, a samim time i kako izgledamo. Estetska medicina pomoć je svima koji žele izgledati mlađe kako bi se tako i osjećali, odnosno onima koji svoje lice i tijelo žele prilagoditi svom osjećaju mladosti.

Pročitajte još i ...