Za predivnu kožu cijelog tijela – glavni koraci koje ne smijete preskakati

Savjeti za njegu kože uglavnom se odnose na kožu lica, no što je s ostatkom tijela? Vrijede li ista pravila i na što obratiti pažnju? Donosimo nekoliko savjeta s kojima će koža dekoltea, laktova, koljena i nogu svakodnevno biti zaglađena, meka i blistava, što je posebno važno u vrućim ljetnim mjesecima.

Piling laktova

Trenje kože o odjeću, posebice na koljenima i laktovima, čini kožu suhom. Zato području laktova i koljena posvetite posebnu pažnju i s njih uklonite mrtve stanice koje čine kožu zadebljanom. Kožu ćete najlakše omekšati dok je mokra, pa se preporučuje redovito raditi blagi piling za vrijeme tuširanja.

Koliko god bio nježan, piling uklanja dio prirodnih površinskih masti te može lagano isušiti kožu. Zbog toga se preporučuje uvijek nakon eksfolijacije nanijeti obilnu količinu hranjive hidratantne kreme na sva tretirana područja, a posebno na laktove i koljena koji su skloni isušivanju više od dugih dijelova tijela.

Victoria's Secret has posted a photo on Instagram with the following remarks: Be honest—you'd know these pink stripes anywhere. #OnlyAtVS Instagram, 2015-07-30 16:29:57. Photo supplied by insight media. Service fee applies. This is a private photo posted on social networks and supplied by this Agency. This Agency does not claim any ownership including but not limited to copyright or license in the attached material. Fees charged by this Agency are for Agency's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of copyright or license in the material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold this Agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against this Agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 254235353, License: Rights-managed, Restrictions: Photo supplied by insight media. For editorial use only. Single rate handling fee required., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Treba li posebno njegovati nokte?

S godinama nokti postaju suhi i hrapavi, zbog čega se počinju razlistavati i pucati. Zato na nokte nanosite hranjive proizvode koji će ih nahraniti i učiniti čvršćima. U moru njegujućih proizvoda odaberite one koji najbolje odgovaraju problemu s kojim se susrećete – ponekad će kutikulama trebati omekšavanje, ponekad noktima učvršćivanje, a ponekad će čitavo područje imati koristi od hranjivog ulja namijenjenog upravo noktima.

Koža sklona aknama

Ako ste skloni aknama na leđima ili ramenima, vodite računa i o tome da proizvod koji nanosite „od brade do nožnih prstiju“ bude prilagođen vašoj koži. Nemojte uzeti bilo kakav losion ili mlijeko za tijelo, pobrinite se da odaberete proizvod koji neće dodatno zatvoriti pore i zamastiti kožu.

Barbara Palvin (realbarbarapalvin / 22.11.2017): "PILGRIM SS18, Image: 355966478, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Njega dekoltea i vrata

Nemojte zaboraviti njegu dekoltea i vrata. Koža ovih područja vrlo je osjetljiva i sklona pokazivanju znakova starenja. Na dekolte i vrat ujutro je poželjno nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom, a prije spavanja će poslužiti i kreme koje koristite za lice, samo nemojte odabrati one s alkoholom jer je koža vrata vrlo osjetljiva.

Izbjegavajte vruće kupke

Za kožu je puno bolje tuširanje nego vruća kupka kojom se isušuje koža. Uvijek je bolje da je voda mlaka, a ne vruća. Ako baš ne možete odoljeti kupkama, nemojte ih raditi prečesto niti predugo ostajati u vodi.

profimedia-0122677782

Krema, mlijeko ili losion?

Kako biste koži pružili dubinsku hidrataciju i hranjivu njegu, odaberite proizvod koji odgovara vašoj koži. Za njegu tijela najčešće se upotrebljavaju kreme, mlijeka i losioni.

Kreme za tijelo bogatije su teksturom i obično sadrže jednaku mješavinu ulja i vode. Mlijeka za tijelo više su tekuće teksture od krema, ali su ipak gušća od losiona, dok su losioni vrlo lagane i manje ljepljive teksture koja se lako upija u kožu zahvaljujući manjoj viskoznosti.

Pročitajte još i ...