Jednostavno se riješite masnih naslaga na trbuhu

Victoria's Secret's angels Candice Swanepoel, Behati Prinsloo, Taylor Hill, Martha Hunt and Romee Strijd posing for new Body by Victoria bra line for the spring 2016 season

Masne naslage na trbuhu nakupljene tijekom zime ili tijekom godina problem su kojeg se želimo riješiti na što brži i jednostavniji način, posebice s prvim zrakama sunca. Čak i ako mislite da je kasno i ako se ove zime niste znojili u teretani i niste pazili na svoju prehranu, postoji rješenje za postizanje ravnijeg trbuha.

Laserska lipoliza – moderna varijanta klasične liposukcije

Laserska lipoliza suvremena je varijanta klasične liposukcije koja se od nje značajno razlikuje po tome što se radi u lokalnoj, tzv. tumescentnoj anesteziji, i što koristi lasersku zraku za rastapanje masnog tkiva umjesto mehaničke energije. Laserska zraka uvodi se pod kožu ubodom promjera 3 milimetra, a ona potom izaziva pucanje masnih stanica koje se pretvaraju u emulziju, istovremeno zaustavljajući krvarenje iz manjih krvnih žilica i uzrokujući reorganizaciju kolagena. Takvo djelovanje smanjuje otečenost i hematome u ranom postoperacijskom tijeku te omogućava bržu i bolju adaptaciju i zatezanje kože. Rastopljeno masno tkivo odstranjuje se iz organizma pomoću vibracijske aspiracijske pumpe.

Izvor: Poliklinika Sinteza
Izvor: Poliklinika Sinteza

Područje trbuha

Laserskom lipolizom masne se naslage mogu uklanjati s različitih dijelova tijela, bilo da se radi o trbuhu, nogama, bokovima, stražnjici i sl. Osim oblikovanja tijela i uklanjanja masnih naslaga, u potkožnom se tkivu djelovanjem laserske zrake stimulira se i stvaranje kolagena i elastina (biostimulacija tkiva), pa je adaptacija kože nakon zahvata uspješnija.  Nakon zahvata koža izgleda glatkije, bez neravnina i „valova“.

Laserska lipoliza trbuha uklanja suvišne masne naslage s tog područja, čini kožu zategnutijom, a trbuh poprima novi, privlačniji izgled. Rezultat je vidljiv odmah nakon zahvata te se postupno poboljšava sljedeća dva mjeseca. Medicinski steznik nosi se oko 3 tjedna, a nakon zahvata preporuča se limfna drenaža. Laserska lipoliza je sigurna, mogućnost komplikacija minimalna, a postoperacijski tijek značajno lakši i kraći u odnosu na klasičnu liposukciju. Rezultati su trajni, a ukoliko se osoba ponovno udeblja, mast će se rasporediti u netretiranim zonama gdje lipoliza nije učinjena.

Cijena laserske lipolize trbuha ovisi o ponudama poliklinika, a uglavnom se radi o cijeni od oko 12 000 kuna. U Poliklinici Sinteza trenutno traje posebna ponuda – lasersku lipolizu trbuha možete napraviti po cijeni od 10 000 kuna (umjesto 12 000 kuna), a uz to dobivate 3 limfne drenaže na poklon.

Pročitajte još i ...