Minilift – kada klasičan face lifting još nije potreban

Carla Bruni in the new ad campaign of Bulgari Diva, Image: 218170775, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Mini face lifting odnosno minilift postupak je koji podrazumijeva pomlađivanja srednje i donje trećine lica. Namijenjen je osobama mlađe i srednje životne dobi kod kojih klasičan face lifting  još nije potreban.

Mlađi i svježiji izgled

Popuštanje muskulature lica i opušten tonusu kože, lice koje „tone“, nabori uz rub donje vilice i naglašene nazolabijalne bore neki su od znakova starenja koji se pojavljuju s godinama. Mini lifting lica kirurški je zahvat kojim se zateže opuštena i viseća koža na području lica. Ovim se zahvatom ostvaruje mlađi, svježiji i odmorniji izgled, a rezultati traju 10-ak godina.

SEX AND THE CITY 2, Kim Cattrall, 2010., Image: 99502489, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

Kako izgleda postupak?

Postupak se koristi za podizanje i stabilizaciju tkiva donje trećine obraza te se njime može odstraniti i manji višak kože u toj regiji. Minilift se izvodi u lokalnoj, tumescentnoj anesteziji sa sedacijom. Zahvat zahtijeva rez koji se skriva u naboru uške i u vlasištu. Oporavak je brz i traje oko tjedan dana.

Treba naglasiti da je minilift idealna metoda pomlađivanja za osobe s blagim i početnim znakovima opuštanja kože na srednjoj i donjoj trećini lica, dok je kod izraženijih znakova starenja poput značajnijeg opuštanja kože potreban cjelokupni lifting lica. U usporedbi s face liftom, minilift traje kraće, oporavak je brži, ali su i rezultati, kao i trajnost, ograničeni.

Woman holding arm in front of face, portrait, Image: 296302807, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, PhotoAlto

Kombinacija tretmana za potpuni učinak pomlađivanja

S operacijom liftinga središnjeg dijela lica, može se kombinirati niz tretmana za bolji učinak pomlađivanja. Primjerice, nazolabijalne bore  i jagodice mogu se popuniti filerima hijaluronske kiseline ili masnim tkivom kako bi se dodao volumen, dok se višak masnog tkiva na području podbratka i vrata može tretirati laserskom lipolizom.

Pročitajte još i ...