4 stvari koje trebate prestati raditi nakon 35-e

American fashion model Lily Aldridge stars in Bvlgari Fall Winter 2016 advertising campaign., Image: 303323963, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Već nakon 30-e koža proizvodi 30 posto manje masnoće, postaje suša, a pojavljuju se i prve bore. Tada je potrebno unijeti neke promjene u dnevnu beauty rutinu, a nakon 35. već je krajnje vrijeme da promijenite svoj odnos prema koži.

Prestanite tretirati akne kao u 20-ima

U 20-ima većina akne isušuje preparatima koji u sebi sadrže alkohol. Međutim, tada je koža masnija nego u 30-ima, kada akne treba tretirati drukčijom metodom. Budući da koža postaje sve suša s godinama, proizvodi s alkoholom djeluju na nju pregrubo.

Akne je u 30-ima najbolje tretirati nježnijim preparatima. Vitamin C tada je najbolji saveznik lijepe kože. Ako imate problema s masnijom kožom u 30-ima, od lokalnih sastojaka dokazano je da lokalno primijenjen L-karnitin, 2 % niacinamid (derivat vitamina B3) te salicilna kiselina mogu smanjiti izlučivanje sebuma i time ukloniti prekomjerno izlučivanje kod masne kože. Što se tiče dermatoloških tretmana koji mogu smanjiti izlučivanje sebuma, a usmjereni su na smanjenje veličine lojne žlijezde koja stvara sebum, najučinkovitiji su fotodinamska terapija, diodni laserski uređaji i neablativna radiofrekvencija.

Top view of two joyful beautiful young women lying on background of sparkling confetti

Ne kupujte proizvode samo zato što su na akciji

Kupiti omiljeni proizvod na akciji izvrstan je osjećaj, ali kupiti bilo kakav proizvod samo zato što je na akciji može izazvati probleme. Naime, sastav proizvoda za lice trebao bi biti prilagođen potrebama kože, stoga nije rješenje kupiti nešto samo zbog uštede jer vas to može koštati dugoročnih problema. Žene najčešće rade grešku kupujući preteške proizvode koji začepljuju pore. Koža treba disati, stoga svakako obratite na pažnju na etiketu i što proizvod sadrži.

Ne ostavljajte ostatke make up-a na licu preko noći

Iako odlazak na spavanje s make up-om nije preporučljiv ni u jednim godinama, u 30-ima je to posebno nepoželjno jer je koža osjetljivija nego u 20-ima. U 30-ima ne želite očima dati dodatnih razloga da budu crvene ili natečene, a, osim toga, mrvice maskare mogu začepiti pore i izazvati upale oko očiju.

Za uklanjanje šminke, posebice one oko očiju, koristite nježan, ali učinkovit preparat, a svakako bi bilo dobro u dnevnu rutinu uvrstiti i hidratantne kreme za suho i osjetljivo okoloočno područje.

Prestanite zapostavljati kreme sa zaštitnim faktorom

Ako ste u 20-ima uživali na suncu bez ikakve dodatne zaštite, u 30-ima je krajnje vrijeme da promijenite tu naviku. Sunce dodatno isušuje kožu i izaziva bore i tamne mrlje, što je posebno nepovoljno za kožu nakon 30-e. Kremu sa zaštitnim faktorom potrebno je nanositi svaki dan, i to na lice, ruke, vrati i prsa, odnosno na najizloženije dijelove tijela.

Pročitajte još i ...