Povećanje penisa

, Image: 7443891, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, I love images

Veličina penisa za većinu je muškaraca osjetljivo pitanje. Iako su neka istraživanja pokazala da veličina penisa nije najbitnija za zadovoljenje žene u fiziološkom smislu, malo je onih muškaraca koji ne bi htjeli imati veći spolni organ, čak i ako je njegova veličina prosječna ili veća od toga. Kakav god bio, veličina penisa utječe na samopouzdanje muškaraca. Zbog toga ni ne čudi da su stručnjaci osmislili metode za povećanje penisa. Prof. dr. sc. Davor Mijatović, dr. med. objasnio nam je o kakvom se postupku radi te pojasnio neka od najčešćih pitanja koja se tiču povećanja penisa.

Well shaped male body pointing on banner below him against a white background, Image: 138531941, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Može li se muški spolni organ povećati kirurškim putem? Ako može, kako se to radi?
Penis se može povećati kirurškim zahvatom. U općoj anesteziji učini se rez iznad korijena penisa, tj. na pubisu i pristupi se na penilni suspenzorni ligament. To je vezivna spona između pubične kosti i tijela penisa koji zadržava penis u vodoravnom ili podignutom položaju za vrijeme erekcije te ujedno stabilizira dužinu penisa. Kada se taj ligament prereže, moguće je izvući određenu dužinu penisa prema naprijed. Penis se tada postavljanjem šavova zadrži u novom položaju odnosno u novoj dužini. U literaturi se navodi da je penis moguće produljiti od 0–4 cm. Rezultat je operacije individualan jer nitko ne može procijeniti koliko se penis može produžiti, odnosno ne postoji metoda kojom bi se krajnji rezultat mogao predvidjeti.

Radi li se o trajnom rješenju?
Rezultat produljenja penisa trajan je rezultat.

Postoje li muškarci koji ne bi trebali pristupiti tom zahvatu?
Muškarci koji nemaju realne zahtjeve glede produljenja ne bi se trebali podvrgavati tom zahvatu.

Što mislite, rade li to muškarci zbog sebe ili zbog partnerice?
Oni koji se podvrgavaju prvenstveno to rade zbog sebe, radi stjecanja većeg samopouzdanja.

Postoje li neke negativne posljedice?
Nema većih komplikacija u smislu gubitka osjeta ili impotencije. U ranom postoperacijskom tijeku mogući su hematomi i natečenost, a bolovi se rješavaju klasičnim analgeticima u obliku tableta. Potrebno je suzdržavanje od spolnog odnosa 4–6 tjedana. Jedina prava negativna posljedica jest moguće nezadovoljstvo pacijenta postignutim rezultatom u smislu dobivanja na dužini spolnog organa.

img_0460
Prof. dr. sc. Davor Mijatović, dr. med.

Imate li povratnih informacija koliko su pacijenti zadovoljni zahvatom i imate li možda podatak koliko je muškaraca u Hrvatskoj do danas pristupilo zahvatu?
Ukoliko se sa pacijentom prije operacije dobro rasprave sve mogućnosti i ograničenja, tada su u pravilu pacijenti vrlo zadovoljni. Sustavne podatke koliko pacijenata u Hrvatskoj učini takav zahvat nema, ali u našoj Poliklinici obavimo 50-ak takvih zahvata godišnje.

Postoje li prirodne, nekirurške metode povećanja spolovila i kako djeluju?
Prema mojim saznanjima ne postoje nikakve znanstveno provjerene nekirurške metode produljenja penisa.

Pročitajte još i ...