Leži li rješenje za sivi ten u ovom popularnom tretmanu?

Dok su ljubitelji mračne tematike s nestrpljenjem čekali 2020. i lansiranje serije „Dracula“ na Netflixu, poklonici glow efekta već zadnjih nekoliko godina uživaju u – vampirskom tretmanu.

U ulogu slavnog grofa uživio se danski glumac Claes Kasper Bang, ljubiteljima serija poznat iz „Preljuba“ i „Mosta“, a najpoznatiji celebrity koji se uredno podvrgava vampirskom tretmanu definitivno je – Kim Kardashian.

Faktori rasta i matične stanice

Krv je, dakle, vrlo popularna i na estetskom tržištu: kažu čak da u njoj – sudeći prema trendovima – leži budućnost pomlađivanja i regeneracije.

A kako izgleda tretman? Popularni PRP – što je kratica za Platelet-rich plasma – bazira se na razdvajanju tekućeg dijela krvi zvanog plazma (bogata trombocitima) od staničnog dijela s ciljem izoliranja tvari koje se mogu iskoristiti u anti-ageingu, a to su faktori rasta i matične stanice, koje karakterizira jak učinak pomlađivanja i regeneracije.

Nakon toga se plazma pomiješa s anestetikom – kako bi tretman bio bezbolan – i ubrizgava natrag u kožu.

Mogućnosti tretmana

Premda se u većini domaćih poliklinika nudi kao metoda poboljšanja kvalitete kože, PRP pokriva vrlo širok anti-ageing spektar: koristi se, primjerice, i za oblikovanje i povećanje usana, smanjivanje bora, oblikovanje lica, smanjivanje vidljivosti ožiljaka, uklanjanje pigmentacija, pa čak i kod smanjivanja podočnjaka…

Emily Ratajkowski in the new spring summer 2016 ad campaign of Jackie Aiche jewels, Image: 278716348, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

No, primarno se koristi kako bi se postigao boost kolagena, ubrzao metabolizam te bi koža posljedično postala sjajnija i mladolikija. Tijelo je, među ostalim, fascinantno jer u sebi čuva moć regeneracije tkiva – a upravo to čine matične stanice, čije se reakcije stimuliraju ovim tretmanom.

Zašto volimo PRP

Na beauty pijedestal ovaj su tretman postavile prije svega ljubiteljice prirodnih, neinvazivnih metoda pomlađivanja – jer se u tijelo ne unosi ništa „strano“ te se potiču prirodni procesi obnove. S obzirom na to, rezultati su s vremenom sve bolji i očitiji, pa se i to uklapa u trend prirodnog.

Nuspojava vrlo često nema pa neke žene mogu odmah na posao. No, ponekad ostanu kratkotrajne modrice – koje se, istina, lako prekriju puderom – ili pak natečenost, stoga je možda bolje uzeti jedan dan odmora.

Neke od ordinacija u kojima se izvodi ovaj tretman su Dermatologija Nola, Poliklinika Sinteza, Poliklinika Bagatin, MM Medestetica, Poliklinika Duduković

Pročitajte još i ...