Što izbjegavati neposredno nakon tretmana botoxom?

WD 1407-41 MODEL RELEASED. Female having botox injection below eye., Image: 55616846, License: Rights-managed, Restrictions: MODEL RELEASED - Natalie, Model Release: yes, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Botox je jedan od najpopularnijih tretmana za pomlađivanje lica i brisanje bora. Radi se o tretmanu kojim se u svega nekoliko minuta licu vraća pomlađeni izgled. Iako ne zahtijeva hospitalizaciju i odmah po završetku tretmana možete se vratiti svojim uobičajenim aktivnostima, ipak je dobro izbjeći nekoliko stvari nakon tretmana. Dozvoljeno je prati lice i šminkati se, a ove tri stvari ipak biste trebali izbjeći.

Nemojte ležati na trbuhu

Nekoliko sati nakon tretmana botoxom trebalo bi izbjegavati spavati na trbuhu. Botoxu ipak treba malo vremena da sjedne na svoje mjesto i odradi posao, stoga je dobro ostati uspravan ili spavati na leđima.

Izbjegnite tjelovježbu

Nakon tretmana botoxom nemojte otići u teretanu, a vježbanje biste trebali izbjegavati barem 24 sata, upravo kako bi sve sjelo na svoje mjesto.

Nemojte masirati lice

Iako ćete možda htjeti dirati lice i opipati kakav je osjećaj ispod kože, ipak nemojte to raditi nakon tretmana botoxom. „Masiranje“ lica uključuje i kemijske pilinge i različite tretmane te bi to trebalo izbjegavati barem 24 sata nakon apliciranja botoxa. Tretman je neinvazivan i gotovo da nema posljedice, ali je ipak potrebno slijediti ova tri jednostavne upute za najbolje rezultate bez neželjenih posljedica. Nema potrebe za brigom ako rezultate ne uočite odmah, oni će se vidjeti u roku od nekoliko dana nakon tretmana.

Pročitajte još i ...