Što Marilyn Monroe i Ivanka Trump imaju zajedničko?

Marilyn Monroe *Filmstill - Editorial Use Only*, Image: 96082025, License: Rights-managed, Restrictions: *Filmstill - Editorial Use Only*, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Film Stills

I Marilyn Monroe i Ivanka Trump obje su atraktivne plavuše, obje su operirale nos i napravile korekciju brade. Upravo je korekcija brade jedan od onih zahvata koji čine veliku razliku u profilu lica, a teško je na prvu pogoditi o čemu se točno radi i gdje se točno krije razlika.

WASHINGTON, USA - MARCH 17: Ivanka Trump arrives for a joint press conference by U.S. President Donald Trump (not seen) and German Chancellor Angela Merkel (not seen) at the White House during Chancellor Merkel's visit to Washington, United States on March 17, 2017. Samuel Corum / Anadolu Agency, Image: 325687639, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Mentoplastika

Prije nekoliko godina korekcija brade doživjela je toliku popularnost da su neki čak predviđali da se radi o trendu većem i od operacije povećanja grudi. Era selfija i društvenih mreža fokus stavlja upravo na lice. To je jedan od razloga sve veće popularnosti mentoplastike – korekcije povećanja brade.

Mentoplastika je estetska kirurgija brade gdje se mijenja projekcija utjecajem na duljinu kosti i/ili postavljenjem implantata u cilju smanjivanja ili povećanja brade.

ivanka trump

Mentoplastika poboljšava profil koliko i operacija nosa

Iako je nos ključna točka profila, i brada igra vrlo veliku ulogu, ponekad značajniju od  nosa. Kada je bradi potrebno pojačanje za skladniji profil, često plastični kirurzi preporučuju korekciju brade kao dodatak korekciji nosa. Mnoge poznate osobe, poput Ivanke Trump i Marilyn Monroe, uz nos su korigirale i bradu kako bi postigle ljepši profil.

Kako izgleda zahvat?

Augmentacija brade implantatom vrlo je česta operacija u estetskoj kirurgiji. Tehnika povećanja svodi se na rez ispod brade, izradu „tkivnog džepa“ te postavljanje implantata. Izvodi se u lokalnoj ili lokalno potenciranoj anesteziji, a traje do pola sata.

THE PRINCE AND THE SHOWGIRL (US1957) LAURENCE OLIVIER, MARILYN MONROE     Date: 1957, Image: 43043916, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mary Evans Picture Librar

U rjeđem broju slučajeva radi se povećanje brade tzv. kliznom genioplastikom koja podrazumijeva ostektomiju (izrezivanje kosti ili dijela kosti) donje čeljusti i klizni režanj kosti koji se pomiče prema naprijed i dolje, a izvodi se kada je brada premala za korekciju implantatom ili kad je potrebna složenija rekonstrukcija.

Uz metode postavljanja implantata, izgled brade može se korigirati i liposukcijom brade, a lipotransferom, odnosno augmentaciju brade vlastitom mašću, također se može utjecati na povećanje brade. U posljednje vrijeme volumna korekcija brade  izvodi se dermalnim filerima veće gustoće i čvrstoće kojima se postiže ljepši prijelaz i atraktivniji izgled donjeg dijela lica.

Pročitajte još i ...