Što možete učiniti za svoje lice u 40-ima?

Ljudski organizam s godinama se mijenja, a starenje se posebno uočava na licu, koje zbog godina poprima drugačiji izgled i oblik. Licu u 40-ima potrebna je posebna i intenzivna njega za ulazak u pedesete, a pravilno odabranim estetskim tretmanima uspješno se možete pomladiti i osvježiti.

U 40-ima koža lica postaje suha, čime bore na licu postaju izraženije, stoga je bitno poboljšati hidrataciju kože. Preporučuje se korištenje preparata koji sadrže peptide, antioksidanse i hijaluronsku kiselinu koja kožu čini ljepšom i ispravlja tamne mrlje na licu. Dobro je koristiti i regenerativne kreme, maske za lice koje sadrže proteine i vitamine C i E. Na područje oko očiju treba redovito nanositi kremu jer su upravo na tom dijelu bore najizraženije.

London, UK. Naomi Watts as Princess Diana, and Naveen Andrews as Dr. Hasnat Khan in ©Entertainment One new movie: Diana (2013). Plot: The last two years of Princess Diana's life: her campaign against land mines and her relationship with surgeon Dr Hasnat Khan., Image: 171177072, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Landmark

S godinama lice počinje gubiti potkožno masno tkivo koje ne nestaje jednako na svim područjima. Prvo nestaju masni jastučići na sredini lica, oko brade i duž vilice zbog čega lice postaje sve opuštenije, kao da „klizi“ prema dolje.

Tretmani koji vraćaju svježinu

S obzirom na to da „koža pamti“ sve ono čemu je bila izložena u mlađim danima, ponekad kreme ne djeluju toliko učinkovito.

Za kožu u 40-ima bitno je da izgleda svježe i odmorno, a to se može uspješno postići mikrodermoabrazijom kojom se nježno otklanja gornji sloj kože te stimulira rast novih kožnih stanica koje obnavljaju oštećeno tkivo. Mikrodermoabrazijom se regenerira koža, umanjuju bore i ublažava hiperpigmentacija.

Za obnavljanje dubljih slojeva kože vrlo je učinkovit tretman Dermarollerom kojim se prirodnim putem obnavlja koža – potiče stvaranje novog kolagen i stanica čime se povećava prokrvljenost kože.

Odmornost lica danas se uspješno postiže još jednom 100 posto prirodnom metodom – PRP terapijom kojom se faktorima rasta pomaže pri proizvodnji novog kolagena te poboljšava oštećena koža uz usporavanje i otklanjanje znakova starenja.

Jennifer Aniston @ the premiere of 'Mother's Day' held @ the Chinese theatre. April 13, 2016, Image: 281442470, License: Rights-managed, Restrictions: AMERICA, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual

Nadoknada volumena i punoće

Ako pogledate svoje fotografije na kojima ste u 20-ima, vjerojatno ćete primijetiti da vam je lice tada bilo punije. S obzirom na to da s godinama opada udio masnog tkiva ispod kože lica, ono poprima mršaviji izgled koji na nekim licima ostavlja dojam iscrpljenosti. Masnim tkivom ili hijaluronskim filerima obrazima se može vratiti mladenačka punoća.

Kada je riječ o lipofillingu, radi se o metodi prikupljanja masnog tkiva s područja na kojem ga ima dovoljno, a potom apliciranja tog tkiva u lice. Organizam izvrsno prihvaća vlastito tkivo, a rezultati su vrlo prirodni i dugotrajni.

Cate Blanchett

Jagodice se mogu naglasiti i hijaluronskim filerima. Naime, hijaluronska kiselina prirodni je polisaharid (ugljikohidrat) u ljudskom tijelu koji može vezati preko 1000 puta svoje težine u vodi. Starenjem dolazi do smanjivanja udjela hijaluronske kiseline u sastavu kože, zbog čega ona gubi glatkoću, punoću i svježinu te postaje sklonija vidljivijim borama. Zbog toga je za mladolik izgled potrebno nadoknaditi udio hijaluronske kiseline kojom se mogu redefinirati crte lica kako bi se vratio mladenački izgled.

Osim toga, i masnim tkivom i hijaluronskim filerima na svježinu lica može se utjecati otklanjanjem podočnjaka. Tretman se provodi brzo i u svega 15 minuta podočnjaci su izbrisani. Ovaj „lunchtime“ tretman – popunjavanje podočnjaka filerima, postao je popularan zbog brzog izvođenja i izvrsnih rezultata.

Pročitajte još i ...