Što možete učiniti za svoje lice u 40-ima?

Sarah Jessica Parker in film "SEX AND THE CITY" - 2010, Image: 164368607, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Allpix Press

Ljudski organizam s godinama se mijenja, a starenje se posebno uočava na licu, koje zbog godina poprima drugačiji izgled i oblik. Lice u 40-ima zahtjeva posebnu i intenzivnu njegu za ulazak u pedesete, a pravilno odabranim estetskim korekcijama uspješno se može postići mladenačkiji i svježiji izgled.

U 40-ima koža lica postaje suha, čime bore na licu postaju izraženije, stoga je bitno poboljšati hidrataciju kože. Preporučuje se korištenje preparata koji sadrže peptide, antioksidansehijaluronsku kiselinu koja kožu čini ljepšom i ispravlja tamne mrlje na licu. Dobro je koristiti i regenerativne kreme, maske za lice koje sadrže proteine i vitamine C i E. Na područje oko očiju  treba redovito nanositi kremu, jer su upravo na tom dijelu bore najizraženije.

Također, lice počinje gubiti potkožno masno tkivo koje ne nestaje jednako na svim područjima. Prvo nestaju masni jastučići na sredini lica, oko brade i duž vilice zbog čega lice postaje sve opuštenije.

Korekcije koje značajno pomlađuju

S obzirom na to da „koža pamti“ sve ono čemu je bila izložena u mlađim danima, ponekad kreme ne djeluju toliko učinkovito. Postoji nekoliko metoda koje mogu dramatično pomladiti lice.

Za kožu u 40-ima bitno je da izgleda svježe i odmorno, a to se može uspješno postići mikrodermoabrazijom kojom se nježno otklanja gornji sloj kože te stimulira rast novih kožnih stanica koje obnavljaju oštećeno tkivo. Mikrodermoabrazijom regenerira se koža, umanjuju bore i ublažava hiperpigmentacija.

Za obnavljanje dubljih slojeva kože vrlo je učinkovit tretman Dermarollerom kojim se prirodnim putem obnavlja koža. Tim se postupkom stvara novi kolagen i nove stanice te se povećava prokrvljenost kože.

Odmornost lica danas se uspješno postiže još jednom, 100 posto prirodnom metodom – PRP terapijom kojom se faktorima rasta pomaže pri proizvodnji novog kolagena te poboljšava oštećena koža uz usporavanje i otklanjanje znakova starenja. PRP terapijom poboljšava se oštećena koža, a suspenzijskim nitima rješava se opuštenost lica. Suspenzijskim nitima  moguće je postići rezultat face-liftinga bez operacije, koristeći biorazgradive materijale, a rezultat je zategnuta i podatna koža. Uz to, hijaluronski fileri u posljednje su vrijeme postali vrlo popularni kada je riječ o popunjavanju bora lica, a umjerenim botoxom postiže se zategnutije čelo.

Problem podočnjaka koji najčešće dodaju nekoliko godina i ostavljaju dojam iscrpljenosti danas se može riješiti dermalnim filerima u samo 15 minuta.

Pune usne simbol su ženstvenosti, a često se vežu uz mladost i plodnost. Nerijetko samo povećavanje usnica može doprinijeti da vaše lice izgleda mlađe, a danas se izvodi vrlo uspješno uz 10-minutne tretmane.

 

Pročitajte još i ...