Što treba znati prije face liftinga?

profimedia-0339562336

Opuštena koža, nedefinirana linija čeljusti, opušten vrat i „padajuće“ lice razlozi su za kirurški lifting lica. Već je bilo riječi o tome kada izabrati minilift, a kada face lifting, odnosno kada filere zamijeniti liftingom lica, no, možda ste se zapitali što sve treba znati prije liftinga lica i kako se pripremiti.

Što je s ožiljcima?

Lifting lica radi se rezovima uz vlasište. Čim se spominju rezovi, javlja se zabrinutost oko ožiljaka. Rezovi su potrebni kako bi se koža zategnula, a rade se uz vlasište i liniju ušiju, tako da opisuju uho i nastavljaju uz liniju vlasišta iza i ispod uha. Takva linija rezova najbolji je način za zatezanje kože i skrivanje ožiljaka koji su s obzirom na pažljivo pozicioniranje uglavnom minimalno vidljivi.

Je li rezultat „preočit“?

Cilj liftinga lica nije postizanje neprirodno zategnutog lica, već se pomlađivanjem postiže da osoba izgleda kao „mlađa verzija sebe“, odnosno, kao što je izgledala nekada.  U rukama dobrog kirurga, rezultati liftinga lica izgledaju potpuno prirodno. Tek nestručno izvedenim zatezanjem, lice će izgledati neprirodno pomlađeno.

SEX AND THE CITY 2, Kim Cattrall, 2010., Image: 99502489, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

Vodite računa o oporavku

Face lifting kirurška je metoda i izvodi se operacijom. Zbog toga treba imati na umu da je nakon operacije potrebno vrijeme oporavka  i organizirati se tako da uzmete barem dva tjedna odmora kako biste se potpuno oporavili.

Trajnost rezultata

Rezultati liftinga lica načelno su trajni jer ćete uvijek izgledati mlađe nego što biste izgledali da se niste podvrgnuli postupku. Ipak, ovisno o individualnim karakteristikama i načinu kako je izveden zahvat, nakon nekog vremena ponekad se javlja potreba za ponovnim postupkom face liftinga.

Dodatni tretmani za rješavanje bora

Face lifting rješenje je za opušteno lice i ovješenu, viseću kožu. Postupkom će se svakako utjecati na neke bore, jer se zatezanjem lica bore nastale opuštanjem kože zaglađuju, ali na samu teksturu kože, lifting neće utjecati koliko neki drugi tretmani. Cjelokupni izgled kože može se dodatno poboljšati laserskim tretmanom, a bore ublažiti filerima i botoxom.

Pročitajte još i ...