Što učiniti kada ruke odaju godine?

Godine je postalo sve teže očitati s lica – estetska medicina pruža različite mogućnosti pomlađivanja koje su postale vrlo popularne i sve dostupnije. Ipak, spuštajući pogled, naići ćete na prave izdajnike – ruke i šake, odnosno nadlanice kojima operacija liftinga ne može pomoći. I dok lifting vrata, lica i nadlaktica uspješno skriva godine, za pomlađivanje nadlanica moguće su neke druge metode koje se već dugo primjenjuju za pomlađivanje kože općenito.

Ruke su jedan od dijelova tijela koji je najviše izložen suncu. Većina se sjeti nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom na lice, dok dlanovi i šake nerijetko ostaju zapostavljeni, a kao rezultat pojavljuju se pjege i mrlje na koži. Osim što se izlaže UV zračenju, koža šaka s godinama se i stanjuje, zbog čega žile postaju izraženije i vidljivije. Sve to utječe na izgled ruku koje počinju izgledati staro, starije od ostatka tijela, čime je narušen sveukupni dojam.

Budući da se ruke, kao i vrat, naziva „pravim pokazateljima godina“, pomlađivanje nadlanica postaje sve popularnije, posebice među poznatima.

madonna parker

madonna parker ruke

Trend pomlađivanja ruku popularno je nazvan po Madonni (govori se o korigiranju “Madonninih ruku”). Naime, poznato je da je Madonna često nosila rukavice ispod kojih su se nazirale šake na kojima su se jasno ocrtavale žile, a nedavno se, vjerojatno nakon neke od metoda pomlađivanja ruku, pojavila bez rukavica, s glatkim i pomlađenim rukama.

Daily Instagram Posts
Madonnine ruke nakon tretmana

Ruke se mogu pomladiti pomoću nekoliko metoda. Ubrizgavanjem dermalnih filera može se postići volumen kože i stimulirati kolagen. Hijaluronom se postiže pomlađena koža, skrivaju žile i vraća elasticitet.

Mezoterapijom se sitnim iglicama u kožu unose aminokiseline, vitamini i hijaluron koji također stimuliraju proizvodnju kolagena, zaslužanog za mladoliki izgled kože i poboljšani tonus.

Oštećena koža, pjege i mrljice na rukama mogu se korigirati laserom koji poboljšava izgled kože.

Osim filerima, mezoterapijom i laserom, ruke se pomlađuju i masnim tkivom, odnosno lipofillingom (lipotransferom). Postupak se radi tako da se uzima mast s jednog dijela tijela, najčešće s bedara, trbuha ili stražnjice, i ubrizgava u nabore na rukama. Ukoliko se pojavila „obješena“ koža na nadlakticama, moguće ju je zategnuti liftingom.

Pročitajte još i ...