Tretmani za pomlađivanje ruku

Brazilian fashion model Alessandra Ambrosio poses pregnant for Jaquie Aiche Jewelry 2017 advertising campaign., Image: 335248393, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Pomlađivanje ruku jednako je važno kao i pomlađivanje lica. Ruke, odnosno šake, jedan su od dijelova tijela koji je gotovo uvijek vidljiv i najočitije otkriva godine. Koža nadlanica tanka je i izložena suncu, stoga ruke stare više nego neki drugi dijelovi tijela. Pomlađivanje ruku trebalo bi pratiti pomlađivanje lica, posebice ako vam ruke odaju ili dodaju godine.

Tretmani za pomlađivanje ruku

PRP metoda

U PRP tretmanu koriste se vlastiti trombociti u visokoj koncentraciji. Krv se centrifugira, a potom se izdvaja plazma bogata trombocitima iz kojih se oslobađaju brojni faktori rasta. Dakle, plazma iz naše krvi sadrži faktore rasta koji „surađuju“ s matičnim stanicama u našem tkivu. Tkivo je u dubokim slojevima prokrvljeno, stvara se novi kolagen, koža je hidratizirana, nestaju rane, oštećenja od sunca, bore i pigmentacija. Tako dobivena plazma može se obogatiti i hijaluronskom kiselinom. Ovom metodom ruke su pomlađene i osvježene.

Hollywood star Jessica Chastain stars in Piaget jewelry brand new campaign

Mezoterapija

Mezoterapija je metoda kojom se malim iglama u problematičnu regiju apliciraju određene hranjive supstance. „Ljekoviti kokteli“ sadrže vitamine, aminokiseline, enzime i druge blagotvorne supstance. Sve te supstance stimuliraju proizvodnju kolagena, zaslužnog za mladoliki izgled kože i poboljšani tonus.

Dermaroller

Dermaroller je valjak na kojem se nalazi mnoštvo sitnih iglica kojima se prelazi se preko kože. Na taj se način aktiviraju mehanizmi koji stimuliraju proizvodnju kolagena i elastina. Prilikom tretmana može se aplicirati hijaluronska kiselina, vitamin A, C, E i ferulična kiselina ili neki drugi antioksidans koji prodire kroz navedene mikrokanaliće, što omogućava značajno bolju penetraciju aktivnih sastojaka.

Kemijski piling

Kemijski piling je popularan  tretman za osvježavanje i pomlađivanje kože. To je postupak odstranjivanja određenog sloja kože pomoću kiseline s ciljem uklanjanja raznih promjena na koži i poticanju obnove kože. Nakon tretmana kemijskim pilingom koža ruku je glatka, pomlađena i mekana.

American fashion model Lily Aldridge stars in Bvlgari Fall Winter 2016 advertising campaign., Image: 303323961, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Hijaluronski fileri i lipofilling

Ubrizgavanjem dermalnih filera postiže se mladenački volumen kože i stimulira kolagen. Hijaluronom se postiže pomlađena koža, skrivaju žile i vraća elasticitet. Sličan učinak postiže se i lipofillingom, odnosno apliciranjem vlastitog masnog tkiva u područje ruku. Postupak se radi tako da se uzima mast s jednog dijela tijela, najčešće s bedara, trbuha ili stražnjice, i ubrizgava u nabore na rukama.

Laser

Oštećena koža, pjege i mrljice na rukama mogu se korigirati laserom koji poboljšava izgled kože. Kako bi anti-aging ruku bio doveden do savršenstva, laserima se uklanjaju staračke pjege ruku – problem koji se javlja kod većina osoba nakon određene godine. Rezultat je ujednačena koža i boja ruku, bez pigmentacijskih mrlja.

Pročitajte još i ...