Je li znanost o mikrobiomu put do blistave kože?

Lancôme ulazi u novu eru u njezi kože donoseći rezultate najnaprednije znanosti o mikrobiomu ravno do potrošača – putem prvog globalnog virtualnog simpozija.

Prvog dana listopada Lancôme je, naime, bio domaćin prvog virtualnog simpozija o njezi kože posvećenog znanosti o mikrobiomu. Predavanja brenda koji u toj misiji ima pionirsku ulogu gledali su sudionici iz više od 20 zemalja, prateći na svojim zaslonima najnovije dosege suvremene znanosti o koži.

„Inovacije koje olakšavaju život ženama uvijek su bile naša pokretačka snaga. U današnje vrijeme, uloga vodeće marke kao što je Lancôme jest dovesti znanost pred vrata potrošača, što im omogućuje da budu informirani kad donose odluke. Na e-simpoziju o njezi kože Lancôme je okupio međunarodne stručnjake kako bi otkrili najnovija dostignuća istraživačkih radova s područja znanosti o  mikrobiomu – i objasnili njegovu ulogu u jačanju dermalne barijere i poticanju njezina zdravlja“, rekao je Françoise Lehmann, globalni Lancômeov brand menadžer.

Globalni top stručnjaci

U svojoj posvećenosti ideji da kroz snagu tehnologije i ekspertize pomognu potrošačima bolje razumjeti kožu, Lancôme je okupio vodeće svjetske stručnjake koji se bave mikrobiomom: dr. Annie Black (dr. sc. – Lancôme International Scientific Director), pr. Richard Gallo (Odjel za dermatologiju, Sveučilište u San Diegu, Kalifornija, SAD), pr. Patrick K.H. Lee (izvanredni profesor na Sveučilištu u Hong Kongu), prof. Ahmad Khodr (L’Oréal Advanced Research) i Marine Pegeon (Lancôme Laboratories). Zajedno su otkrili kako znanost koja se bavi mikrobiomom može pridonijeti jačanju i zdravlju dermalne barijere.

Nepoznata strana blistave kože

Kao pionir na području znanosti o mikrobiomu, sa 16 godina istraživanja iza sebe, Lancôme se na prvom virtualnom simpoziju bavio temom kako nova stvarnost – s kojom smo svi danas suočeni – utječe na zaštitnu funkciju dermalne barijere.

Kako zdravlje dermalne barijere poprima sve veću važnost, sve brojnija istraživanja dokazuju koliko je važno spriječiti oslabljivanje njezine funkcije te jačanje kože i njezinog mikrobioma.

Lancôme Advanced Génifique dokazano jača kožnu barijeru

Lancômeov najpoznatiji serum Advanced Génifique predstavlja vrhunac Lancômeovog 16-godišnjeg istraživačkog rada. Istraživanje o mikrobiomu kože rezultat je 62 globalne kliničke studije, 21 međunarodne znanstvene publikacije i 23 stručna partnerstva koja su iznjedrila više od 500 milijuna podataka.

Uz Advanced Génifique, Lancôme nije samo pokretačka snaga ovog novog područja znanosti o mikrobiomu, već je i put u budućnost učinkovite njege kože. Nadograđen jedinstvenim kompleksom od sedam pre- i probiotičkih frakcija, Lancômeov serum broj namijenjen je svim tipovima kože i svim dobnim skupinama – s ciljem jačanja mikrobioma. Pomaže koži da se oporavi 77 posto brže – već od prve kapi.

Svaka kapaljka doprema 30 milijuna frakcija pre i probiotika na kožu. Ovo je prava doza esencijalnih hranjivih sastojaka potrebnih za poticanje rasta korisnih bakterija mikrobioma kože, koja je već nakon jedne bočice blistavija, jača i vidno mlađa.

 

 


Pročitajte još i ...