Revolucija u poznavanju kože – uz kompleks od 7 sastojaka koža poprima mladenčke funkcije

Angažirati neke od najvećih svjetskih stručnjaka za njegu kože na svijetu zasigurno je san svih proizvođača kozmetike, a upravo se takvom ekspertizom „u pozadini“ može pohvaliti prestižni francuski brend Lancôme.

Luksuzna formula u luksuznom pakiranju

Njihov Advanced Génifique serum od svog predstavljanja prije punih deset godina puni stupce beauty magazina kako zbog iznimne, tehnološki napredne formule, tako i zbog profinjenog pakiranja – bočica od zatamnjenog stakla odiše luksuzom, baš poput liste sastojaka.

Inovativna formula rezultat je gotovo 200 ispitivanja na oko 4000 žena diljem svijeta, a najpoznatija je po svojoj učinkovitosti i sposobnosti aktivacije deset znakova mlade kože, a u svojoj je dosadašnjoj „karijeri“ osvojio više od 170 nagrada – rijetko se koji beauty proizvod može pohvaliti ovakvim statistikama.

Jedan od najvećih misterija ljepote

Priča o kultnom serumu obožavanom od milijuna žena – koji ove godine obilježava desetu godišnjicu postojanja – dobiva uzbudljiv nastavak, sasvim novu viziju biologije kože. Posljednjih petnaestak godina Lancôme je posvetio istraživanju jednog od najvećih misterija naše kože – njezinog mikrobioma.

Ima li „ekosustav“ sastavljen od bakterija i drugih mikroorganizama, koji se nalazi na površini naše kože, veze s ljepotom, izgledom tena i mladolikošću? Znanstvenici tvrde da ima – i to više no što smo mogli zamisliti.

Baš poput originalne, i nova je verzija svjetski popularnog seruma instantno postala ikona beauty svijeta, a novi se Advanced Génifique odlikuje jedinstvenim spojem probiotika i prebiotika koji dokazano djeluju na mikrobiom kože.

Sasvim novi pristup koži

U samoj srži ovog „novog pristupa“ leži razumijevanje kože – kada shvatimo kako točno funkcionira naš najveći organ, bit će nam jasnije i kako zadržati njezino zdravlje, ljepotu i mladolikost mnogo duže nego što smo se mogli nadati.

Jedna od glavnih uloga naše kože je ona obrambena – čak tri blisko povezana sustava služe za „presretanje“ i borbu protiv štetnih vanjskih čimbenika i potencijalnih ugroza. Riječ je o mehaničkoj barijeri, imunosnoj barijeri te mikrobnoj barijeri – prve dvije, kako im i naziv govori, služe kao mehanička prepreka ulasku štetnih tvari i mikroorganizama iz okoline, dok se upravo treća našla u fokusu dermokozmetičkog diva Lancômea.

Naša ih koža prirodno sadrži – mikroorganizmi koji kriju tajnu ljepote

Mikrobiom čine svi organizmi koji žive na površini naše kože, ali i u njoj – milijarde sitnih mikroba svakog trena pomažu regulirati unutarnje procese kože, čine je prirodno jačom, otpornijom na unutarnje i vanjske nepovoljne čimbenike, ali i – ne manje važno, usporavaju nastanak znakova starenja. Ipak, kako bi svoj posao obavljali besprijekorno, ti se mikroorganizmi moraju nalaziti u savršenom balansu – nadjačaju li štetne bakterije one korisne, koža će nam vrlo brzo pokazati „nezadovoljstvo“ u vidu upala, akni, isušenosti, pa čak i površinskih oštećenja.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Vivetta Backstage Milan Ready to Wear. Spring/Summer 2018. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355000861, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Izlaganje nepovoljnim uvjetima, stres, neadekvatna prehrana, ali i neprilagođena i pretjerano agresivna kozmetika može oštetiti zaštitnu barijeru kože i narušiti ovu delikatnu ravnotežu, a upravo iz tog razloga slavni se francuski brend odlučio novim Advanced Génifique serumom fokusirati na očuvanje zdravog mikrobioma.

Čitav niz funkcija u jednoj kapljici

Kako primijetiti da mikrobiom kože nije u ravnoteži te postoji li način da ga „popravimo“? Iako ćemo mnoge od ovih promjena često pripisati drugim uzrocima, znanstvenici tvrde kako se preosjetljivost, nelagoda, pretjerana suhoća, nedostatak sjaja, pa čak i prerana pojava znakova starenja zapravo mogu pripisati narušenoj zaštitnoj barijeri.

Srećom, ovaj problem vas zaista ne mora pratiti doživotno – novi Advanced Génifique obogaćen je sa sedam prebiotičkih i probiotičkih frakcija, koje potiču rast korisnih bakterija na koži, istovremeno onemogućavajući pretjeran razvoj onih štetnih, što znači da koža postaje ljepša, zaglađenija i blistavija „sama od sebe“.

Da je riječ o proizvodu koji multitasking shvaća vrlo ozbiljno, dovoljno govori činjenica da će svaka kapljica ovog seruma djelovati istovremeno na teksturu, elastičnost, čvrstoću, blistavost, zategnutost, snagu i otpornost kože.

Patentirana formula s uporištem u znanosti

Inspirirana najnovijim znanstvenim dostignućima, ova luksuzna skincare formulacija koži donosi iznimno snažne sastojke čije je djelovanje vidljivo „golim okom“ – specijalna kombinacija sastojaka iz ovog seruma patentirana je i ne može se pronaći niti u jednom drugom beauty proizvodu na svijetu.

Jedan od najuzbudljivijih skincare proizvoda sezone u svojoj elegantnoj bočici krije tajnu mladolikosti – najnoviji probiotički i prebiotički kompleks koži i njenom mikrobiomu daje esencijalne hranjive sastojke, poput šećera, aminokiselina i lipida, jačajući tako temeljne mladenačke funkcije kože.

A da bi njega u hladnom zimskom periodu – kad je koža posebno osjetljiva – bila kompletna, Lancôme se pobrinuo lansirajući preparate koji se savršeno nadopunjuju. Serum Advanced Génifique Yeux Light-Pearl tako je namijenjen osjetljivom području oko očiju, a žene su oduševljene inovativnim aplikatorom u obliku suze koji omogućuje osvjetljavanje tog delikatnog dijela lica za 360°.

Jednako oduševljenje pobudila je i Advanced Génifique Hydrogel Melting Sheet Mask, odlično rješenje kada poželimo zablistati – odmah. Jednokratna maska sadržava, naime, istu količinu bifidusa kao i cijela bočica seruma, a obožavaju je osobe koje su uvijek u stisci s vremenom.

Postoji i varijanta za područje oko očiju – Advanced Génifique Light Pearl Eye Mask – pogodna za osjetljive oči i osobe koje nose leće.


Pročitajte još i ...