Kemijski pilinzi, fileri i dermoabrazije – s čim započeti u 30-ima?

Neujednačena boja lica, bore oko očiju i usana i mrlje od sunca neki su od znakova starenja koji se počinju javljati već u 30-ima. Kako kožu pripremiti na 40-e i polako započeti s anti-age njegom?

Zašto je važno djelovati na vrijeme?

Počne li se na vrijeme s anti-age njegom i prevencijom starenja, koža nikada neće ostarjeti kao što bi to bio slučaj da se niste brinuli o njoj. Iako rezultati neinvazivnih tretmana nisu vječni, ostavljaju dugoročno pozitivne učinke. Primjerice, osoba koja redovito koristi botox i filere imat će kvalitetniju i pomlađeniju kožu (nego što bi imala da nikada nije koristila botox i filere) čak i kada prestane s tretmanima.

Miranda Kerr at The 2016 Vanity Fair Oscar Party. (Beverly Hills, CA), Image: 275885177, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, StarMax

Otklanjanje površinskog sloja za vraćanje svježine

Koža u 30-ima polako počinje gubiti sjaj. Kako bi se s njezine površine uklonile odumrle stanice, važno je otkloniti površinski sloj. Površinski sloj kože skida se tretmanom mikrodermoabrazije. Radi se o tehnici čišćenja lica koja potiče obnovu kože skidanjem površinskog, mrtvog sloja stanica. Na taj se način pospješuje stvaranje novih, mladih stanica kože te njezino obnavljanje i pomlađivanje.

Za poboljšanje boje i teksture kože, kemijski pilinzi izvrstan su izbor. Tretmani kemijskim pilingom dijele se na temelju dubine djelovanja, a učinci su smanjenje bora i ožiljaka, ublažavanje pjega od sunca i umanjenje nejednake pigmentacije, čime se dobiva svježiji i ljepši izgled kože.

Pročitajte i : Zašto milenijalke obožavaju baš ova tri tretmana

Jessica Alba

Baby botox i dermalni fileri

S obzirom na to da se već u 30-ima pojavljuju prve bore, male doze botoxa mogu pomoći osvježiti i pomladiti lice. Takve male doze nazivaju se baby botoxom, a tretman je posebice popularan u svijetu celebrityja jer osigurava suptilnije pomlađivanje. U postupku se koriste minimalne doze botoxa, a rezultati su slični kao i kod uobičajenih doza, ali uz veće očuvanje mimike i pokretljivosti lica. Malena doza omogućuje pokrete mišićima lica te se time postiže prirodniji rezultat, a slabljenje mišića sprječava agresivne pokrete lica koji pridonose stvaranju dubokih bora.

Kada se počne uočavati opadanje tonusa kože te gubljenja volumena i elasticiteta, pravo je vrijeme za dermalne filere kojima se vraća svježina. Hijaluronskom kiselinom postiže se ne samo popunjavanje bora i vraćanje izgubljenog volumena, već i hidratacija kože, a dokazano je da dolazi i do regeneracije kolagena kao i do stvaranja novog.

Mitovi o botoxu: Je li s razlogom ozloglašen?

Feb 26, 2017; Hollywood, CA, USA; Scarlett Johansson on the red carpet during the 89th Academy Awards at Dolby Theatre., Image: 322534482, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Prevencija znakova starenja

Za postizanje mladenačkog sjaja i usporavanje znakova starenja postoji niz metoda. PRP i mezoterapija jedne su od najpopularnijih. PRP terapija (eng. Platelet-Rich Plasma, hrv. plazma bogata trombocitima) prirodna je metoda u kojoj se koriste vlastiti trombociti u visokoj koncentraciji – krv se centrifugira, nakon čega se izdvaja plazma bogata trombocitima iz kojih se oslobađaju brojni faktori rasta. Postupak ne izaziva neželjene reakcije jer je riječ o potpuno prirodnom procesu. Faktori rasta pomažu pri proizvodnji novog kolagena te poboljšavaju oštećenu kožu, usporavajući i otklanjajući znakove starenja.

Pročitajte i : Leži li rješenje za sivi ten u ovom popularnom tretmanu?

Preventivno djelovanje za očuvanje mladosti postiže se metodom mezoterapije kojom se može otkloniti sivkasta koža, vratiti sjaj i izbrisati sitne, ali vidljive bore. Postupak se obavlja mikroinjekcijama vitamina, minerala, aminokiselina i drugim farmaceutskim pripravcima koji su neophodni za zdravu kožu, a s godinama ih imamo sve manje. Mezoterapija se preporučuje već u kasnim 20-ima, kako bi se lice pomladilo, a starenje preveniralo.

Ovisno o stanju kože lica, ovi brzi i učinkoviti tretmani izvrstan su izbor za pomlađivanje i osvježavanje lica u 30-ima, kada počinju prvi izraženiji znakovi starenja. Tada je kožu važno pripremiti na 40-e, kada su znakovi starenja još uočljiviji, a prevencija i kvalitetna njega jednostavno ih ublažava i licu osigurava mladenačku svježinu.

Pročitajte još i ...