Bez liposukcije i šavova: Sredite trbuh, ruke i bedra do ljeta

Ima li nade i za one koji su cijelu zimu proveli  „bezbrižno“, uživajući u blagodatima adventa, pomalo zaboravljajući na zdravu prehranu i važnost tjelovježbe? Nakon duge zime, debelih kaputa, šalova i svih onih pomno biranih modnih dodataka kojima smo uspješno prekrivali figuru, stiže nam vrijeme prozračnih haljina, bluza, suknji, a kroz koji mjesec i kupaćih kostima koji ne ostavljaju prostora za „pogrešku“.

Jedini brzinski način oblikovanja figure sve donedavno bila je liposukcija, no promjenom trendova i užurbanim životnim stilom, javila se potreba za postupcima koji figuru oblikuju bez šavova, ožiljaka i potrebe za oporavkom. Koji su tretmani alternativa liposukciji, može li se tijelo „stesati“ do ljeta i koje kritične zone mogu postati regije koje ćemo s ponosom isticati? Razgovarali smo s Anom Mogulić, voditeljicom kozmetologije Poliklinike Bagatin koja nam je otkrila recept za „savršeno“ tijelo u svega nekoliko tjedana.

Donji dio trbuha kritična je zona

Djelovanjem estrogena i prirodnom sklonosti organizma da upravo na tom mjestu nataloži značajan udio masnoga tkiva, donji dio trbuha kritična je zona mnogim ženama i, otkriva nam Ana Mogulić, regija koju vrlo često žele korigirati.

„Brojne žene, pa čak i one koje imaju uzak struk, nerijetko imaju problema s nakupljanjem masnog tkiva na donjem dijelu trbuha, posebice nakon poroda. Zbog ženskog spolnog hormona estrogena, masnoće se lijepe na područje trbuha, bokova i bedara, a ponekad ih je teško ukloniti čak i uz pravilnu prehranu i svakodnevno vježbanje“, otkriva medicinska kozmetičarka, dodajući kako svaki tip tijela ima svoju problematičnu regiju, ali za sve njih – odmah nas je oraspoložila – postoji rješenje.

„Lokalizirane masne naslage na trbuhu, bedrima, koljenima, nadlakticama i leđima mogu se ukloniti Zeronom, prvim hladnim laserom za oblikovanje tijela. Laserska zraka omogućuje ‘otvaranje’ stanične membrane adipocita i pražnjenje njezina sadržaja – masnoće se oslobađaju iz stanice, a iz tijela se izlučuju znojem i mokraćom. Masna stanica gubi svoj sadržaj, postajući sve manjom, čime se, osim smanjenja udjela masnog tkiva, postiže i očiti gubitak centimetara“, objašnjava.

Poznata i kao neinvazivna liposukcija, Zerona laser postao je zlatni standard za smanjenje masnih stanica – ovaj potpuno neinvazivni postupak djeluje na duboka tkiva, ostavljajući površinu kože netaknutom.

„Nećete imati niti ogrebotine, a već nakon dva tretmana, vidjet ćete značajnu razliku“, ističe Ana, dodajući kako se obično preporučuje šest tretmana, a u Poliklinici Bagatin uz četiri tretmana, dodatna dva dobivaju se na poklon.

Detaljnije informacije o Zerona hladnom laseru možete pronaći ovdje.

Opuštena koža može se zategnuti bez jednog jedinog šava

Da brzi gubitak kilograma nije put do idealne figure, slažu se i stručnjaci. Naime, ako ste se usmjerili na što brži pad brojeva na vagi, očekujući da će mršavljenjem nestati i nezadovoljstvo izgledom vlastitog tijela, zasigurno vas je dočekao novi izazov – opuštena koža. 

„Krivac za opuštenu kožu nije samo brz gubitak kilograma, već i godine, odnosno smanjivanje udjela kolagena. Ovaj je prirodni protein zaslužan za čvrstoću, elastičnost i izdržljivost kože, a iako ga naše tijelo proizvodi čitav život, s godinama proizvodnja drastično pada, pri čemu su posljedice vidljive i golim okom – koža postaje sve opuštenija, nedostaje joj čvrstoće“, objašnjava naša sugovornica, dodajući kako je logično rješenje ponovno potaknuti kolagen.

Venus Legacy saveznik je u upravo tom procesu jer multipolarna radiofrekvencija brzo i ravnomjerno raspoređuje toplinsku energiju na više razina dubine tkiva. Termalna reakcija u ciljanom tkivu stvara umirujuću, terapeutsku toplinsku matricu koja potiče prirodni mehanizam zacjeljivanja tijela, uzrokujući zatezanje kože i stvaranje novog kolagena.

Ovaj je jedinstveni tretman postavio sasvim nove standarde nekirurškog oblikovanja lica i tijela, što dokazuju i njegove brojne pobornice u celebrity svijetu – na listi ponosnih glasnogovornica jednog od najpopularnijih estetskih tretmana na svijetu su i Sofia Vergara, Salma Hayek i Cara Delavigne.

„Kombinacijom čak četiriju tehnologija, uređaj prvenstveno zateže opuštenu kožu, ali i oblikuje tijelo, smanjuje masne nakupine i uklanja, odnosno, reducira celulit. Nakon tretmana ne postoji vrijeme oporavka jer je sofisticirana tehnologija potpuno neinvazivna. Ugodni postupak traje oko 45 minuta, a rezultati se vide već nakon nekoliko dolazaka“, ističe Ana Mogulić koja svoje znanje brusi redovito se educirajući o novim tehnologijama i pristupima oblikovanju tijela. Tretman trenutno možete napraviti po posebnoj ponudi Poliklinike Bagatin – 4+2 gratis.

Više o posebnoj ponudi paketa tretmana kao i o samoj VenusLegacy radiofrekvenciji tijela, pročitajte ovdje.

Za stražnjicu i bedra bez mane

I za omraženu narančinu koru postoji rješenje, sa smiješkom nam otkriva Ana.

MedContour Multipower slovi kao najpopularniji uređaj na svijetu za uklanjanje celulita, a inovativna tehnologija obračunat će čak i s tvrdokornim celulitom – vaš je zadatak samo leći i opustiti se.

„Tretman započinje otvaranjem limfnih čvorova. Nakon što se potakne rad limfnog sustava, kreće se u borbu s masnim stanicama ugodnom i toplom masažom ‘Body shape’ aplikatorom. Energija ultrazvuka razbija membranu masnih stanica i oslobađa njihov sadržaj, dok kod celulita razbija vezivna vlakna. Nakon glavnog tretmana, slijedi limfna drenaža kako bi se uništenim masnim stanicama olakšao put kroz limfni sustav“, objašnjava naša sugovornica, dodajući kako se nakon tretmana možete posvetiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Danish fashion model Josephine Skriver poses for Victoria's Secret February 2017 lingerie catalogue., Image: 319357677, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Dugotrajni rezultati vidljivi su nakon dva tretmana, dok je za potpuni efekt potrebno oko pet postupaka, a i u ovom je slučaju moguće iskoristiti posebnu pogodnost u Poliklinici Bagatin.

Med Contour Multipower najizvođeniji je tretman u Poliklinici Bagatin, gotovo 1800 puta u godini dana. Zašto je toliko poseban? Pročitajte više ovdje.

Nova silueta nakon samo jednog tretmana

Za one koji žele novu figuru nakon samo jednog tretmana, Poliklinika Bagatin u ponudi ima jedinstveni uređaj čija se snaga temelji na tehnologiji fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta.

„Riječ je o Renew lift uređaju kojim se postiže neinvazivni lifting i oblikovanje tijela. Tretman je namijenjen osobama koje se ne mogu riješiti tvrdokornih lokaliziranih masnih naslaga. Očekivani rezultati ostvaruju se nakon samo jednog tretmana, a odgovaraju gubitku u prosjeku jednog konfekcijskog broja“, otkriva Ana, dodajući kako je rezultat vidljiv nakon 8 do 12 tjedana od izvedenog tretmana.

, ,03, MARCH 2017. Victoria’s Secret turns up the heat with its all new Dream Angels bra collection. In addition to the launch, the lingerie brand also unveiled a red-hot campaign. Angels Elsa Hosk, Taylor Hill, Stella Maxwell, Romee Strijd and Josephine Skriver appear in the sun-drenched images. This season introduces two new styles with a focus on lace. The off-the-shoulder bralette and laced-up bralette are absolute standouts. ©DJ / LAN - 03/3/17 **HANDS OUT pics**, Image: 323305879, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 7, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Target Press

Usmjeravanjem ultrazvučnih valova koji emitiraju kontroliranu energiju i njihovim fokusiranjem na točno određenu dubinu, ovaj će uređaj tkivo zagrijati, kreirajući tako termalne koagulacijske točke u kojima je, zbog naglog podizanja temperature, potaknuta prirodna regeneracija i zatezanje tkiva.

„Njegova je najveća posebnost što, ovisno o odabranoj dubini zagrijavanja tkiva, možemo postići različite efekte na koži – djelovati možemo na celulit na nogama, celulit na rukama, masne naslage, opuštenu kožu, elastičnost površinskih slojeva, ali i mekoću same kože, a činjenica da tretman nema nuspojava s razlogom ga svrstava među najpopularnije“, tvrdi.

Proizvodnjom velike količine prirodnog kolagena, tijelo će koristi imati još nekoliko godina – u većini će slučajeva biti dovoljan samo jedan tretman, a s obzirom na njegovu neinvazivnost, ne iziskuje vrijeme oporavka niti izbivanje iz svakodnevnih obaveza. 

Više informacija o ovom jedinstvenom tretmanu potražite ovdje.

Dutch fashion model Romee Strijd in the photo session for Victoria's Secret February 2017 lingerie and VSX catalogues., Image: 320653485, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

I za kraj: Recept za savršenu figuru

Put do savršene figure popločan je dobrim savjetima, a najvažnije od svega je upoznati svoje tijelo, ustanoviti odgovarajući tretman i pratiti upute stručnjaka, ističe Ana.

„Uvijek preporučujemo konzultacije kako bi liječnik nakon detaljnog pregleda savjetovao tretman ili kombinaciju postupaka koji će u najkraćem roku dati najbolje rezultate. Na raspolaganju nam je i stručni tim medicinskih kozmetologa, estetskih kirurga i nutricionista koji svakom klijentu pomažu iskrojiti novu figuru.“

Tražimo li, dakle, recept za savršenu figuru, on se zapravo krije u povjerenju pacijenta prema liječniku – u Poliklinici Bagatin upravo je liječnik taj koji, na temelju mjerenja i analiza, određuje idealnu kombinaciju tretmana, a kako bi rezultate vidjeli ne samo u ogledalu, već i „crno na bijelo“, kompletna se mjerenja rade i po završetku procesa – za najpreciznije analize zaslužni su Seca mBCA 515  koji analizira sastav tijela te Styku 3D za mjerenje obujma tijela.

„Seca mBCA 515 ustvari je skener koji će pročitati cijelo tijelo – koliko je star organizam, je li iscrpljen, koje su mu slabosti, gdje se nalaze masnoće, nedostaje li mu vode, kakvi su mišići, dok će Styku pokazati sastav tijela i precizne mjere struka, bokova, nadlaktica, grudi ili bedara“, napominje Ana Mogulić dodajući kako su mjerenja tijela prva i završna točka – mjeri se napredak ne samo u izgubljenim centimetrima ili zategnutosti kože, već i u sastavu tijela, udjelu masnoće i mišićnoj masi, a ti su podaci nužni za kvalitetan plan oblikovanja tijela.

Smatrate li da prehrana i tjelovježba neće biti dovoljni da najkritičnije regije do ljeta dovedete „u red“, Poliklinika Bagatin pravo je mjesto za vaš proljetni makeover – tretmani koji rezultatima pariraju liposukciji, ali bez nelagode, nuspojava i vremena oporavka, uz stručno će vodstvo liječnika postati vaš najbolji saveznik za nadolazeću sezonu kupaćih kostima.

Pročitajte još i ...