Tehnologija koja usporava proces starenja dostupna u Hrvatskoj – kako do mlađeg lica bez dana oporavka?

Koliko ste godina imali kad ste se prvi puta pogledali u ogledalo i pomislili: „Jesam li zaista tako ostarjela preko noći?“

Iako su proces i brzina starenja potpuno individualni i nemoguće ih je svesti pod zajednički nazivnik, većina žena u prije ili kasnije doživi upravo ovakav neugodni trenutak u kojem im ogledalo postane neprijatelj. Kad su znakovi starenja u pitanju, na svakom se licu manifestiraju ponešto drugačije, a jedina im je zajednička karakteristika razlog nastanka – bitno smanjen udio kolagena i elastina.

Sigurni pokazatelji preuranjenog starenja

Ovi su gradivni elementi naše kože ključni za održanje njenih elastičnih svojstava, a kako znati imamo li dovoljno kolagena? Po odgovor smo se uputili u jednu od najcjenjenijih estetsko-zdravstvenih institucija, zagrebačku Specijalnu bolnicu Arithera.

Stručnjaci Aritherinog Centra za ljepotu i zdravlje kože tvrde da ćemo veliku količinu čvrstih kolagenskih vlakana najlakše prepoznati po površinskoj napetosti kože – čvrste obraze, zategnuto lice i mladenački sjaj nemoguće je ne zamijetiti, a upravo se nedostatak prirodne čvrstoće prepoznaje kao najčešći pokazatelj starenja kože.

Procese starenja ne vidimo, ali vidimo njihove nepovoljne učinke

Iako procese starenja na staničnoj razini ne vidimo golim okom, njihovi nam učinci postaju sve vidljivi s godinama – progresivno stanjivanje epidermisa usporava izmjenu stanica, što dovodi do pada imuniteta kože, smanjenje proizvodnje vitamina D, a odvija se i jedan od najomraženijih procesa, pad broja i aktivnosti fibroblasta.

Petra Nemcova at arrivals for Rihanna’s 3rd Annual Diamond Ball, Cipriani Wall Street, New York, NY September 14, 2017., Image: 349425454, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Steven Ferdman/Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

Poznati kao „tvornica mladolikosti“, ove su stanice odgovorne za proizvodnju kolagena i elastina, a želimo li „preusmjeriti“ prirodne procese i usporiti nastanak bora i opuštanje kože, rješenje trebamo potražiti tehnologiji kreiranoj upravo kako bi ubrzala već pomalo usporene procese prirodne obnove.

Zašto dermatolozi tvrde da je radiofrekvencija rješenje za prerano nastale bore i opuštenu kožu?

U moru inovativnih tehnologija na tržištu, u polju anti-age medicine posljednjih se godina ističe medicinska radiofrekvencija. Kako bismo shvatili koliko je ova tehnologija zapravo nevjerojatna, važno je shvatiti kako ona djeluje na stanice naše kože – elektromagnetski valovi koji se za vrijeme tretmana uređajem Velvet Skin Intra Plus u Specijalnoj bolnici Arithera otpuštaju u kožu djeluju upravo kao stimulans fibroblasta.

Terapijski efekti radiofrekvencije mogu se svesti pod dvije kategorije, pa tako govorimo o termalnim i biološkim učincima ove inovativne tehnologije. Radiofrekvencijom se tkivo zagrijava na 65 stupnjeva, što ubrzava vensku cirkulaciju, poboljšava stanično disanje, a uzrokuje i nastanak mikro toplinskih oštećenja, potičući prirodni proces obnove u ciljanim područjima.

Dvostruko djelovanje za dvostruki učinak pomlađivanja

Što se biološkog efekta tiče, stručnjaci tvrde kako je upravo on ključan kad govorimo o pozitivnim učincima medicinske radiofrekvencije – ona naime djeluje na ekstra i intracelularni matriks, kao i na receptore membrana. Što se u tom procesu točno događa? Radiofrekvencija potiče sekreciju metaloproteinaze, enzima koji direktno stimulira formiranje peptida odgovornih za pravilan rad fibroblasta – a svakoj je dobro informiranoj ženi jasno da aktivni fibroblasti znače i – više kolagena.

Ako se još uvijek pitate je li upravo tretman radiofrekvencijom idealan za vas, stručnjaci Specijalne bolnice Arithera odgovorili su i na to pitanje. Iako će od stimulacije prirodnog kolagena koristi imati baš svaka koža, tretman je u prvom redu indiciran za tretiranje bora, manjka mišićnog tonusa, linija oko očiju, nesavršenosti teksture kože, dehidriranosti kože te labavosti brade i obraza.

Učinci traju dvije godine

Iako se ova inovativna tehnologija primjenjuje na velikom broju različitih pacijenata, ključ je, kao i obično, u individualnom pristupu. Da neće svakoj osobi odgovarati identičan program, jasno je i Aritherinom timu, pa će u ovoj renomiranoj medicinskoj instituciji baš svakog pacijenta dočekati multidisciplinarni tim stručnjaka koji će, sukladno najmodernijim protokolima, kreirati potpuno individualni ARTSYNERGY plan pomlađivanja.

Tim dermatologa, estetskih liječnika i estetskih stručnjaka otkrit će vam i da najbolje rezultate možete očekivati ako tretman radiofrekvencijom kombinirate s neinvazivnom elektroporacijom – koja se naziva i mezoterapijom bez igala, jer će sinergijski učinci ovih tretmana trajati nevjerojatne dvije godine.

Iako je tek stigla na hrvatsko tržište, najnovija Top Quality tehnologija neinvazivne elektroporacije dokazuje kako se učinci mezoterapije konačno mogu postići bez ijednog uboda. Transdermalni prijenos aktivnih sastojaka i krvne plazme u ciljanu razinu dermisa osigurava “virtualnu” injekciju vitamina za zdrav i blistav izgled kože, što će dati završni „glow“ efekt čitavom procesu pomlađivanja.

S obzirom na to da riječ o prvom takvom uređaju u Hrvatskoj, već pri prvim konzultacijama stručni će Aritherin tim pacijentu kreirati plan prilagođen svim njegovim potrebama.

, Image: 352314004, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Klijentice zainteresirane za tretman mogu se najaviti na konzultacije i prvi tretman koji će u Centru za ljepotu i zdravlje kože SB Arithera dobiti po promotivnoj cijeni. Sve informacije o medicinskoj radiofrekvenciji i neinvazivnoj elektroporaciji, cijenama i preporučenim kombinacijama tretmana možete saznati u Specijalnoj bolnici Arithera, na adresi Petrova 128, Zagreb, ili putem kontakt broja 01/4440074 te e-maila: kozmetologija@arithera.hr.

Pročitajte još i ...