Beauty gadget koji je osvojio domaće dermatologe

O njezi kože obično počnemo razmišljati kad imamo neki veći problem, poput akni, hiperpigmentacija, crvenila… No, da bi ona bila u savršenom stanju, bitno je pratiti promjene na dnevnoj bazi – je li dehidrirala, je li bila pretjerano izložena UV zrakama ili vanjskim zagađivačima, kako reagira na stres, odgovara li joj kozmetika koju smo joj namijenili…

Pobjednik natječaja Estetica Premium Product

Isto tako, osim vrhunskim serumima, kremama i ostalim ženskim beauty saveznicima, treba je s vremena na vrijeme počastiti tretmanima koji će je održati mladolikom. Jedan od popularnijih iz te grupe svakako je Dermaroller, čiju su učinkovitost i doprinos mladolikosti nagradili i renomirani dermatolozi na Estetica Premium Productu 2020. Na tom je natječaju, naime, ovaj proizvod proglašen najboljim u kategoriji Najbolji kućni beauty gadget.

Zašto volimo microneedling

Dermatološki su tretmani danas postali dio redovne higijene pa ćete nerijetko čuti da se kao sastavni dio njegujuće rutine i uljepšavanja spominju mezoterapije, kemijski pilinzi te u posljednje vrijeme najčešće – microneedling. Što podrazumijeva ovaj iznimno popularni tretman i zašto ga preporučuju dermatolozi diljem svijeta?

Znamo da je jedan od najučinkovitijih načina za prirodno stvaranje novog kolagena upravo fizička stimulacija: koža, naime, na svako oštećenje, svaku traumu, čak i onu najmanju, reagira stvaranjem povećanih količina novog kolagena kako bi oštećeno mjesto što prije zacijelilo.

Stimulacija sinteze kolagena

S obzirom na to da nam se oštećenja (srećom) ne događaju često, s godinama se proizvodnja kolagena i elastina prirodno smanjuje, a postojeća vlakna vezivnog tkiva postaju sve tanja i slabija te sve lakše pucaju, što neizbježno dovodi do opuštanja kože, stvaranja bora i gubitka tonusa na licu. Upravo je zbog razloga microneedling postao jedan od najpopularnijih dermatoloških tretmana na svijetu, a svakako najpopularniji valjak za stimulaciju kolagena – Dermaroller® – danas je poznato ime svim ljubiteljicama estetike.

Nakon godina odlazaka u dermatološke i estetske ordinacije, obožavateljice ovog moćnog gadgeta u njemu mogu uživati i – kod kuće. Verzija Dermarollera namijenjena kućnoj upotrebi nježnija je i manje invazivna od one koju koriste dermatolozi, a upravo je iz tog razloga sigurnija za upotrebu u rukama amatera.

Moćnim valjkom protiv znakova starenja

Ovaj maleni valjak prekriven stotinama sitnih iglica iznimno je učinkovito oružje u borbi protiv znakova starenja, ali i protiv grube teksture kože, sitnih bora, ožiljaka od akni, pa čak i neujednačene teksture tena. Upravo će iglice dugačke samo 0,2 milimetra nježnim rolanjem po koži djelovati na sve glavne vrste stanica zaslužne za sintezu kolagena i faktora rasta, no izvrsna je vijest da pritom neće doći do narušavanja vanjskog sloja kože koji je nužan kao zaštita od UV zračenja i ostalih nepovoljnih faktora iz okoliša.

Osim što će mikrotraume potaknuti kožu na ubrzane procese prirodne regeneracije te će je potaknuti da se zaista „ponaša mlađe“, ovaj je tretman iznimno koristan i kao nadopuna klasičnom skincare režimu, jer ne djeluje samo kao izvrsna stimulacija za poboljšanje kvalitete kože, već i dokazano poboljšava apsorpciju hranjivih tvari i aktivnih supstanci iz krema i seruma koje svakodnevno koristimo.

Još jedna od najvećih prednosti ove kućne verzije popularnog tretmana je što izrazito tanke, kratke i nježne iglice neće oštetiti melanocite – zbog toga se ovom beauty gadgetu mogu radovati i osobe tamnije puti – naime, rizika od nastanka posttretmanskih hiperpigmentacija gotovo da i nema. Dermaroller za kućnu upotrebu HC 902 vrlo će učinkovito potaknuti procese samoizlječenja i zacjeljivanje, a prilikom postupka na površini kože stvorit će se mikro kanalići kojima će aktivne supstance iz topikalnih proizvoda lakše doprijeti u kožu.

Poboljšana apsorpcija aktivnih tvari

Na kojim ga sve dijelovima tijela možete koristiti? Kućni se Dermaroller najčešće koristi kao nadopuna terapiji medicinskim Dermarollerom®, odnosno kao „after-care“, no preporučuje se svim osobama koje žele poboljšati teksturu kože, apsorpciju i djelotvornost aktivnih tvari iz kozmetike te stimulirati stanice na bržu proizvodnju novog kolagena.

Koristiti se može na licu, vratu, trbuhu, bedrima te na svim ostalim dijelovima tijela na kojima postoje bore, strije, ožiljci i gruba tekstura kože, a najveći se benefiti očituju u povećanju debljine i čvrstoće gornjeg sloja kože te postizanju punijeg i mladolikijeg izgleda kože.

Pročitajte još i ...