Jeste li isprobali hi-tech kućne beauty uređaje? Donosimo nekoliko favorita

Prema rječniku, gadget je „domišljati mali uređaj koji obavlja jednostavnu zadaću ili trivijalni uređaj koji djeluje korisno, ali je često suvišan“. No, koliko god na prvu djelovali nepotrebno, život je danas teško zamisliti bez tih malih uređaja, neovisno mislimo li na mobilni telefon, digitalni fotoaparat, mp3 player ili usb, ili pak na neki sasvim neobičan – poput malog printera koji vam izbacuje nijansu make-upa savršeno usklađenu s vašim tenom. Trivijalno? Ma baš nimalo!

Ta nam se minijaturna aparatura uvukla u svaki djelić svakodnevice pa iznimka nije ni kozmetika. Od LED lampica koje ublažavaju akne do rolera koji poboljšava kvalitetu kože, najprije su osvojili naša srca, a onda i kozmetičke torbice te na kraju beauty rutinu kojom više ne vladaju samo kreme i serumi pa je stoga i mnogo uzbudljivija.

Što zaista vrijedi na tržištu gadgeta?

No, osim ako nisu zaklete obožavateljice gadgeta, žene bi se mogle zapitati vrijedi li zaista uložiti u hi tech uređaje? Pronašli smo modele za koje vrijedi odgovor –  definitivno. A neki od njih će nam, osim lijepe kože, pružiti i osjećaj užitka

Kućni Dermaroller

Tretman Dermarollerom, valjkom s netraumatskim mikroiglicama koje u koži stvaraju mikrokanaliće te pokreću procese samozacjeljivanja, izvode dermatolozi, no na tržištu je dostupna i kućna varijanta. Preporučuje se osobama koje žele poboljšati apsorpciju i djelotvornost aktivnih tvari iz anti-age preparata. Redovita njega ovim igličastim valjkom stimulira stanice kože na brže obnavljanje te potiče sintezu kolagena, što povećava debljinu i čvrstoću gornjeg sloja kože pa ona postaje otpornija, ali i sjajnija te mladolikija.

Medicinskim se Dermarollerom tretiraju ožiljci od akni, manje i veće bore te strije, ali na kvalitetu kože jako dobro utječe i kućna varijanta. Premda su iglice mnogo kraće (0,2 mm) pa ne probiju dermis, koža je, nakon što nestane crvenilo, zategnutija i sjajnija.

Kairetool Essential Matte

Kairetool možda više izgleda kao da je ispao iz torbe nekom kućnom majstoru nego da je alat u službi ljepote, no ovaj je mini masažer pravi spas za kožu, pogotovo u trenucima kad joj sjaj treba – odmah. Možete ga koristiti prilikom aplikacije svog omiljenog seruma, a odlično je rješenje i za opuštanje.

Kad, naime, njime klizite preko cijelog lica, strateški postavljeni produžeci aktiviraju akupresurne točke kako bi se ublažila napetost. Taj je gadget sjajno rješenje i kad se probudite podbuhli – jer hladan čelik ima takozvani „depuff“ efekt.

Tretman LED svjetlošću i krioterapija u vlastitoj kupaonici

Foreo UFO

Volite maske, ali vas ponekad nervira cijeli taj proces čekanja dok aktivni sastojci ne odrade svoje? Onda je za vas idealan Foreo NLO, s kojim više ne morate sjediti ili ležati te se dosađivati tijekom procesa „maskiranja“.  Ovaj gadget, naime, cijeli proces odrađuje za samo 90 sekundi. A nudi hi-tech terapije – od umirujećeg zagrijavanja i hlađenja krioterapijom do popularnih LED tretmana.

Ovaj gadget unosi aktivne sastojke maske u kožu koristeći temperaturu, vibracije i svjetlost, što ga čini iznimno brzim i učinkovitim. Jednostavno povežite svoj Foreo s aplikacijom, skenirajte masku i slijedite automatski generirani tretman. Kažu da možete očekivati najnježnije iskustvo s maskom ikada. Kao što ime kaže – izvanzemaljski dojam.

SpectraLite FaceWare Pro

Premda izgleda kao accessoire za nadolazeću sezonu maskenbala – jedino što će se u ovom slučaju promijeniti je izgled vaše kože. Maska SpectraLite FaceWare isijava cijeli spektar terapijskog crvenog i plavog svjetla zaslužan za poboljšanje stanja kože. Najviše ga vole žene s nečistom kožom sklonom aknama jer uništava bakterije koje ih uzrokuju.

ZIIP

Ovaj gadget spada u električnu kozmetičku diviziju, a bazira se na nano i mikrostruji koja u koži potiče proizvodnju kolagena. Djeluje tako što povećava razinu ATP-a (energije pohranjene za popravak oštećenih stanica kože) dopuštajući stanicama da komuniciraju i same poprave stvar. Postupak je potpuno bezbolan čak i za najosjetljivije tipove kože.

Rezultat je zdrava, zategnuta i sjajna koža, a s vremenom stanje postaje još bolje. Ova revolucionarna patentirana  tehnologija isporučuje količinu energije dovoljnu da uzrokuje promjene na staničnoj razini.

Pročitajte još i ...