Trajni “glow“ efekt? Otkrili smo kako ga postići u samo mjesec dana

Upitamo li stotinu žena što bi na sebi željele promijeniti, njih devedeset neće poželjeti neku drastičnu promjenu, poput dužih nogu ili većih grudi, već tek da izgledaju svježe i odmoreno.

Europski standardi ljepote bitno se razlikuju od onih „preko bare“, pa se kao najveće želje ističu sjajan i ujednačen ten, glatko lice i uklanjanje umornog, sivkastog izgleda lica. Vremena „plastičnih“ lica su iza nas, a napokon smo dočekali eru suptilnog, umjerenog i pametnog pomlađivanja.

dr. Tea Brozičević, spec. dermatovenerologije

Apsolutni hit u Hrvatskoj – naglasiti prirodnu ljepotu kože

Da su neinvazivne opcije koje ne utječu na fizionomiju lica, već tek naglašavaju prirodnu teksturu i sjaj kože postali hit i u Hrvatskoj, potvrdila nam je i dr. Tea Brozičević, spec. dermatologije i venerologije, voditeljica odjela dermatologije i kozmetologije u podružnici poznate Poliklinike Terme Selce, na riječkom Trsatu.

„Kad je u pitanju osvježavanje lica, uklanjanje zimskog sivila i poboljšanje teksture, apsolutni su favoriti rehidracijski tretmani. Da bismo vlagu unijeli dovoljno duboko, oslanjamo se na proizvode na bazi hijaluronske kiseline, jer im u suptilnom pomlađivanju nema premca. Osim što djeluje na sve aspekte starenja kože, hijaluron se može koristiti u različitim vrstama tretmana, pa njime možemo djelovati i na duboke bore, ali i na namreškanu, dehidriranu kožu, ovisno o gustoći preparata koju odaberemo“, objašnjava nam poznata riječka liječnica.

Pojava odgovorna za nestajanje kolagena i elastina

Nakon čitavog dana provedenog ispred računala, u zatvorenim, grijanim prostorima, sva je vlaga iz lica jednostavno isparila, a ideja da ćemo je nadomjestiti kremom – zabluda je, objašnjava i naša sugovornica.

Imajući na umu da je dubinska dehidracija kože odgovorna i za brže propadanje kolagena, pucanje elastinskih vlakana, ali i sporiju proizvodnju prirodnog hijalurona i drugih komponenti kože, čak je i laicima jasno da se rješenje krije upravo u opskrbi kože vlagom – a niti jedan sastojak to ne čini bolje od hijaluronske kiseline.

„Uvijek nam je cilj potpuno prirodan rezultat, koji će istovremeno zadovoljiti želje pacijenta, ali i profesionalne standarde liječnika. Sofisticirani tretmani hijaluronskom kiselinom koji djeluju kao mezoterapija, postižu upravo takav rezultat – zahvaljujući rijetkoj teksturi hijalurona, ne dolazi do izmjena u crtama lica, a dubinski hidratiziraju i osvježavaju kožu“, objašnjava dr. Brozičević te dodaje kako upravo hijaluronsku kiselinu smatra sastojkom bez konkurencije, jer je riječ o prirodnom ovlaživaču naše kože.

Njenim nestankom s godinama, okruženje među stanicama kože postaje isušeno, a takvi uvjeti bitno otežavaju stvaranje novog kolagena – doktorica tvrdi da je iz tog razloga najbolji anti-age postupak upravo vraćanje vlage, koja bi morala prethoditi bilo kakvom nadomještanju izgubljenog volumena.

Kad je tenu potrebno “ono nešto” – revitalizacija koja dolazi iznutra

Kad su u pitanju „nježni“ i suptilni tretmani, mezoterapija je već godinama na samom vrhu omiljenih anti-age oružja, a njena je najveća posebnosti upravo način unošenja tvari – sitne iglice revitalizirajuće sastojke unose pod kožu, upravo tamo gdje su potrebne i gdje ih nikako drugačije ne možemo dopremiti.

Da se hijaluron može u kožu unijeti na isti način, bez efekta filera i povećanja volumena, najbolji su dokaz proizvodi Hydro i Soft renomiranog branda Belotero. Njihova je svrha upravo hidratacija međustaničnog prostora u dubljim slojevima kože, čime se poboljšava čvrstoća, tonus i elastičnost kože, a rezultat je i smanjenje vidljivih bora na površini.

S obzirom na to da je dolazak proljeća idealan za dubinsku rehidraciju, dr. Brozičević u polju neinvazivnog pomlađivanja ističe upravo Belotero Soft i Hydro, koji hidratizacijom prirodnog okruženja stanica povećavaju glatkoću i poboljšavaju teksturu kože.

Belotero Soft vrlo se tankom iglom i u vrlo malim količinama injektira duboko u kožu na željenim područjima. Osim na opću revitalizaciju i osvježavanje lica, ovaj tretman djeluje poput seruma nanesenog ispod kože – u trenu se lice doima hidratiziranim, a rezultat je vidljiv i do godine dana“, ističe liječnica.

Cilj je svježe i blistavo, a ne pretjerano zategnuto lice bez mimike

U samo nekoliko godina ovaj je tretman postao jedan od najtraženijih, a razloge nije teško shvatiti – osim trenutno vidljivog učinka na ljepotu kože, njegovi su rezultati vidljivi trajno, jer hijaluron u dubljim slojevima kože potiče i buduću proizvodnju kolagena, što je ustvari njegova najvrjednija karakteristika.

Na pitanje kada se odlučiti za tretman skinboosterima umjesto filerima, dr. Brozičević objašnjava – „Dok je kod hijaluronskih filera cilj najčešće korekcija određenih kontura ili peglanje bora, ovi će preparati licu dati svježinu, blistavost i zaglađenost, no neće utjecati na crte lica, izmijeniti prirodnu fizionomiju niti utjecati na prirodnu mimiku“.

Poput Photoshopa za pliće bore – lice, vrat, dekolte i ruke

„Kad su u pitanju sitne borice koje se na površini kože mogu pojaviti i kod mlađih osoba, riječ je o posljedicama dubinske dehidracije, a Belotero Soft na pliće bore djeluje poput Photoshopa – i dalje izgledate prirodno, ali bolje. Najveća promjena vidljiva je na području borica oko očiju, pušačkih bora oko usana te sitnih linija na čelu – one ovim tretmanom nestaju“, objašnjava liječnica iz Poliklinike Terme Selce.

Zbog male gustoće, ovaj će proizvod na lice djelovati poput mezoterapije, a dermatologinja nam tvrdi kako će se pod kožu integrirati besprijekorno, ne ostavljajući niti jedu neravninu. Kad su pliće dehidracijske bore u pitanju, osim lica, ženama su najbolnije točke vrat, dekolte, ali i šake.

Prije i poslije tretmana Beloterom

„Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji hijaluronske kiseline i glicerola, Belotero Hydro djeluje poput eliksira na umornu, žednu i istanjenu kožu. Proizvod je osmišljen upravo kako bi njegove sitne molekule djelovale bolje pod kožom, a kombinacijom sastojaka osiguran je maksimalan efekt ovlaživanja bez dodavanja volumena u područja u kojima to nije potrebno“, objašnjava nam naša sugovornica te dodaje kako se ovaj tretman, osim za lice, može koristiti i za tanku, osjetljivu kožu vrata, dekoltea, ali i gornje strane šaka – upravo ona područja koja nam prva pokazuju znakove starenja.

Prije i poslije tretmana Beloterom

Poboljšanje u teksturi i kvaliteti kože vidljivo je, tvrdi dr. Brozičević, već nakon prvog tretmana, a kako bi rezultati bili dugotrajni, preporučuje tretman ponoviti 2 do 3 puta u razmaku od nekoliko tjedana.

„Što se bolova tiče, neke osobe mogu osjetiti blagu nelagodu, no tretman je gotovo bezbolan, a oba tretmana su dostupna i u formuli s lidokainom koji umanjuje bol i sam zahvat čini ugodnijim“, tvrdi doktorica te dodaje kako popularnost ovih tretmana nikako nije nezaslužena – ona bi ih –  tvrdi – preporučila svakoj ženi već nakon 30-e.

Pročitajte još i ...