Besplatni stručni skup estetske medicine – pogledajte program i prijavite se!

ESTETICA DEMIK 2022.

STRUČNI SKUP ESTETSKE MEDICINE I KIRURGIJE S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

Hilton Garden Inn Zagreb hotel,  Radnička cesta 21, petak 4. studenog 2022. 

PRIJAVE:

FORMULAR ZA PRIJAVU 

Za nešto više od mjesec dana stručni skup estetske medicine i kirurgije Estetica Demik 2022 okupit će nekoliko stotina eminentnih plastičnih kirurga, estetskih liječnika, dermatologa, stomatologa i farmaceuta iz Hrvatske i regije.
Ove će se godine stručni skup održati u petak 4. studenog u kongresnom centru zagrebačkog hotela Hilton garden Inn Zagreb, na adresi Radnička cesta 21.
Stručni skup namijenjen je isključivo farmaceutima, dermatolozima i liječnicima koje zanimaju najnoviji pristupi, metode i spoznaje o zdravlju i ljepoti kože te estetskoj medicini i kirurgiji.
Sve o prošlogodišnjem Estetica Demik stručnom skupu pročitajte OVDJE.
Estetska i anti-age medicina postali su nezaobilazni dio modernog života. Na tržištu postoji cijeli niz metoda, procedura i proizvoda koji za cilj imaju poboljšati izgled te usporiti starenje, a mi smo odabrali stručnjake čiji nas cjeloviti pristup zdravlju i ljepoti podsjeća na to da se cjelina ljudskog organizma sastoji od mnogo međusobno ovisnih dijelova; stoga, kad je jedan dio izvan ravnoteže ili zanemaren, to utječe i na ostale dijelove.
ESTETICA DEMIK stručni skup zato ove godine donosi drugačiji pristup ljepoti i anti-ageingu, odnosno jedini ispravan pristup ljepoti i zdravlju kože – a to je izgradnja ljepote iznutra, kako bi vidljive posljedice bile što manje. Komplementarni pristup koji uključuje dodatke prehrani, neinvazivne, minimalno invazivne i na kraju invazivne estetske metode, omogućit će kvalitetnu, cjelovitu i učinkovitu borbu protiv znakova starenja kože.
Ulaz na stručni skup  izložbeni dio je besplatan, ali je moguć isključivo uz prethodnu prijavu – PRIJAVITE SE OVDJE:

FORMULAR ZA PRIJAVU 

Nakon prijave dobit ćete potvrdni barkod koji je potrebno pokazati prilikom registracije na ulazu stručnog skupa.
SVIM PRIJAVLJENIM LIJEČNICIMA ULAZ JE DOPUŠTEN BEZ KOTIZACIJE.Cilj ovog stručnog skupa je promicati kvalitetan edukacijski sadržaj, proizvode i usluge iz područja estetske medicine i kirurgije te kozmetologije, zbog čega je ulaz na ovaj stručni skup besplatan, uz obaveznu prijavu na navedenoj poveznici.

Renomirani liječnici, farmaceuti te stručnjaci iz anti-age, beauty i marketinške industrije razmijenit će iskustva i primjere iz prakse, a posjetitelji će – osim iskustva nekih od najboljih liječnika u polju estetske medicine, kirurgije i kozmetologije, imati priliku i poslušati savjete, postavljati pitanja te se uključiti u rasprave.

PROGRAM I PREDAVAČE POGLEDAJTE U NASTAVKU.

KAKO POBOLJŠATI DOSEG DO PUBLIKE I KOJA JE ULOGA MARKETINGA I DRUŠTVENIH MREŽA U ORDINACIJAMA?

Kroz brojna poučna predavanja renomirani liječnici i gosti predavači ponovno će se naći u ulozi predavača i panelista, a posjetitelji će dobiti sve informacije i razloge zašto koristiti određene medicinske proizvode.

Stručni skup Estetica Demik 2022 otvorit ćemo temom “MARKETING U ORDINACIJAMA”, a kroz pojmove digitalne transformacije i ulogu društvenih mreža u marketingu ordinacija estetske medicine i kirurgije provest će nas Ina Stupalo, marketinška stručnjakinja za društvene mreže.

Neka od pitanja na koja će posjetitelji dobiti odgovore su: Kako napraviti i voditi profesionalni Instagram profil? Je li potrebno platiti promociju na Instagram i Facebook profilima i što nam to donosi? Kako oglašavati na društvenim mrežama i koliko novca je potrebno uložiti? Treba li prakticirati liječničke savjete preko WhatsAppa? Kako voditi društvene mreže ako ste “one-man-band”? Što nam donosi rad s marketinškom agencijom?

LJEPOTA DOLAZI IZNUTRA – ULOGA INTEGRATIVNE I PREVENTIVNE MEDICINE U ANTI-AGEINGU

Prije prve panel diskusije o konceptu ljepote koja dolazi iznutra, predavanje će održati dr. Jeannette Gjurić, vlasnica holističkog centra Medeor, specijalistica anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine te tradicionalne kineske medicine. Ova će stručnjakinja održati predavanje o Integrativnoj medicini s fokusom na preventivnu medicinu u kontekstu sprječavanja starenja, kao uvod u panel diskusiju.

Integrativna medicina relativno je novi pojam u zdravstvenoj skrbi, a naglašava sinergiju konvencionalne i komplementarne medicine. Utemeljena je na znanstvenim dokazima kroz istraživanja o sigurnosti i učinkovitosti, a u njenoj je srži cjelovit pristup pacijentu s ciljem rješavanja aktualnih tegoba, ali i prevencije budućih. Integrativna medicina u kontekstu sprječavanja starenja oslanja se na poticanje prirodnih sposobnosti tijela te korištenje prirodnih i minimalno invazivnih metoda, uzimajući u obzir ne samo fizičko, već i psihološko i duševno stanje kao cjelinu.

Prva panel diskusija ovogodišnjeg ESTETICA DEMIK stručnog skupa nosi naziv  KONCEPT LJEPOTE KOJA DOLAZI IZNUTRA, KAO POLAZNA TOČKA U ANTI-AGEU.

Viđenje ljepote subjektivan je koncept, baš kao i borba protiv starenja. Polazna točka anti-ageinga postaje promjena u životnom stilu, jer starenje možda nije
moguće zaustaviti, ali ga svakako možemo usporiti. Panel diskusiju o konceptu ljepote koja dolazi iznutra kao polaznoj točki anti-ageinga moderirat će dr. Jeannette Gjurić, a u raspravi će sudjelovati: stručnjakinja za preventivnu i funkcional u medicinu dr. Elma Bunar, magistra farmacije Claudia Weinberger, nutricionistica Ivana Barišić, i izv. prof. dr.sc. Marija Buljan, spec. dermatologije i venerologije, subspec. dermatoloske onkologije.

Nakon panel rasprave, posjetitelje očekuje predavanje dr. Jakova Jurčevića pod nazivom: TRENDOVI U KOZMETIČKIM SASTOJCIMA.

Znanstvena istraživanja, tehnološki napredna rješenja i inovativni, kompleksni, često i patentirani sastojci postali su temelj skincare industrije, a iznimna educiranost današnjih kupaca samo je doprinijela podizanju kvalitete sastojaka u kozmetičkim proizvodima. Predavanje o trendovima u polju kozmetičkih sastojaka održat će dr. Jakov Jurčević iz Poliklinike Duduković, estetski liječnik čija je glavna preokupacija zdravlje i ljepota kože – što savršeno dopunjava činjenica da je vrsni poznavatelj i pasionirani ljubitelj vrhunske kozmetike.

Neka od pitanja na koja će dr. Jakov Jurčević odgovoriti su: Što je proslavilo niacinamid i zašto su svi odjednom ludi za njim? Što je lakonski sastav i zašto mu se okrenuo sve veći broj brendova? Koji su to „indie“ brendovi? Što je skip care, a što je clean beauty?

Nakon predavanja dr. Jurčevića, posjetitelji će imati priliku saznati sve o novitetima renomiranog dermokozmetičkog brenda La Roche-Posay, jednog od vodećih proizvođača preparativne kozmetike, poznatog po dugogodišnjoj suradnji s vodećim dermatolozima svijeta. 

Nakon kratke pauze, na redu je iduća panel diskusija, koja nosi naziv:

LIJEČNICI I LJEKARNICI VS BEAUTY INFLUENCERI

Sve veći interes i osviještenost korisnika kozmetike o sastavu i djelovanju pojedinih aktivnih sastojaka i kozmetičkih preparata, kao i brzi doseg do informacija putem društvenih mreža, doveli su do ekspanzije beauty influencera koji svakodnevno recenziraju, promoviraju i komentiraju proizvode za njegu i zdravlje kože. Brendovi teže približiti se kupcima kroz suradnju s influencerima, koje konzumenti vide kao „obične ljude“ koji im pomažu u odabiru proizvoda, no kad su u pitanju zdravstvene teme – bi li glavnu riječ trebali voditi liječnici i ljekarnici?

Panel diskusiju o ulozi liječnika i ljekarnika nasuprot beauty influencera moderirat će influencerica Jana Fabijanić. U panel diskusiji sudjelovat će: Dr. Nikola Milojević, estetski liječnik, dr. Dora Madiraca, dermatovenerologinja, Bojana Janjanin, mag. pharm. i influencerica te Magdalena Ivić, studentica medicine i beauty influencerica.

Uslijedit će predavanje ugledne zagrebačke dermatologinje dr. sc. Željane Bolanče, pod nazivom PROMJENE NA KOŽI U MENOPAUZI.

Ulazak u menopauzu posljedica je pada funkcije jajnika, a time i pada proizvodnje glavnih spolnih hormona žene – estrogena i progesterona. Ovaj proces sa sobom nosi brojne fiziološke promjene koje naizgled nisu povezane s reproduktivnim sustavom – jer razine hormona utječu na čitav organizam i sve njegove sustave. Kod nekih se žena može pojaviti već krajem 30-ih, dok kod drugih žena nastupa tek sredinom 50-ih, no menopauza mnogim ženama znatno utječe na kvalitetu kože i kose – zbog pada razine hormona.

Dr. sc. Željana Bolanča, spec. dermatovenerologije održat će predavanje i otkriti što se točno događa s tijelom u menopauzi i kako se te promjene mogu odraziti na stanje kože i vanjski izgled?

Nakon predavanja dr. sc. Željane Bolanče, slijedi predavanje dermokozmetičkog brenda Vichy, na kojemu će posjetitelji pobliže upoznati novitete francuskog brenda s fokusom na njegu zrele kože.

O ulozi mikrobioma i prirodne zaštite kože od vanjskih utjecaja posjetiteljima će govoriti mag. pharm. Claudia Weinberger, koja će održati predavanje pod nazivom KAKO MIKROBIOM UTJEČE NA IZGLED KOŽE?

Osim imuniteta i mehaničke barijere, koji trebaju funkcionirati kako bi koža bila zaštićena, lijepa i zdrava, znanost je u središte pozornosti dovela i mikrobiom – sustav svih mikroorganizama koji žive na koži i u koži. Smatra se kako upravo mikrobiom ima ključnu ulogu u sprječavanju poremećaja ravnoteže kože, kao i u obrani od vanjskih agresora poput ultraljubičastog zračenja, čestica zagađenja i drugih štetnih utjecaja. Mag. pharm. Claudia Weinberger donijet će nam odgovore na pitanja: Kako otkriti da je ravnoteža mikrobioma narušena, kako mikrobiom utječe na zdravlje i izgled kože te možemo li ga obnoviti?

Sljedeća panel diskusija nosi naziv BUDUĆNOST ESTETIKE I ESTETSKE MEDICINE – KOLIKO NAS DOTIČU SVJETSKI TRENDOVI

Medicina je jedna od onih znanosti koja se svakim danom sve brže razvija – a kad je u pitanju estetika, taj je napredak još vidljiviji. Sofisticirane metode estetske medicine i kirurgije donijele su nove mogućnosti pomlađivanja, a ono što se nekada činilo nezamislivim, danas je postalo dio svakodnevnog uljepšavanja.

No, svakodnevno svjedočimo činjenici da estetski tretmani nisu dosegli svoj vrhunac i da nas očekuju još inovativnije metode i pristupi u pomlađivanju. Koliko se svjetski trendovi odražavaju na Hrvatsku i regiju? Koji su noviteti vidljivi, koje tehnike dobivaju sve veći zamah, je li došlo do promjena u željama pacijenata u skladu sa svjetskim trendovima? Kako izgleda budućnost estetike, što možemo očekivati u narednih desetak godina?

Panel diskusiju o budućnosti estetike i estetske medicine te utjecaju svjetskih trendova na hrvatske liječnika moderirat će dr. sc. Mladen Duduković, a u raspravi će sudjelovati Dr. Anđela Prolić, prim. dr. sc. Zoran Veir, dr. Tomica Bagatin, dr. Nikola Milojević te dr. sc. Željana Bolanča.

Nakon panel diskusije, slijedi nam predavanje brenda Bioderma, jednog od začetnika moderne dermokozmetike – koji će prisutnima otkriti sve o postignućima u području topikalne posttretmanske njege.

Posjetitelji će zatim imati prilike poslušati predavanje tvrtke Medline pod nazivom INDIKACIJE ZA KONTURIRANJE TIJELA UZ POMOĆ FILERA LOVE-UP na kojem će saznati sve o mogućnostima nekirurškog konturiranja i remodeliranja tijela korištenjem dermalnih filera.

Imajući na umu da estetske korekcije na licu i tijelu, osim fizičkih, nose i značajne psihološke učinke na pojedinca, ne možemo se ne zapitati – kako promjene u izgledu utječu na samopouzdanje i sliku o sebi te je li legitimno potražiti pomoć estetskog liječnika kako bismo vratili samopouzdanje? Naglasak na idealu mladosti može dovesti do smanjene razine samopouzdanja, povišene razine stresa i tjeskobe, ali i do osjećaja nepoželjnosti i odvojenosti od vlastitog tijela.

Osjećamo li anksioznost kad razmišljamo o starenju – i nose li estetski zahvati uvijek i psihološku komponentu? Što ako nam je za povrat samopouzdanja potreban neki estetski zahvat? Je li legitimno podvrgnuti se nekom zahvatu ako će nam on donijeti psihološke i emocionalne benefite?

Iz tog je razloga iduće na redu predavanje pod nazivom PSIHOLOŠKI ASPEKTI ESTETSKIH KOREKCIJA, koje će održati mag. psych. Lea Maričić, klinička psihologinja NZJZ dr. Andrija Štampar.

Nastavljamo govoriti o povezanosti psihofizičkih faktora i zdravlja kože. Izloženost stresu povezujemo s mnogim zdravstvenim tegobama, a među prvima primjećuju se one kožne. Ako je koža lica „ogledalo zdravlja“, možemo li akumulaciju stresa vidjeti u obliku kožnih problema? Znamo da ljudsko tijelo pod utjecajem stresa pokreće brojne procese te luči tvari koje mogu znatno naštetiti koži.

Predavanje pod nazivom  UTJECAJ STRESA NA ZDRAVLJE I IZGLED KOŽE održat će dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov.

Dermatologinja će nam donijeti odgovore na pitanja: Za koje sve probleme kože možemo krivca pronaći u stresnom načinu života? Možemo li smanjenjem stresa doprinijeti i sporijem nastanku znakova starenja? Kako moderna anti-age medicina vidi utjecaj stresa na kožu i što možemo učiniti kako bismo umanjili njegove negativne efekte?

Jedan od problema s kojim se susreće više od 200 milijuna žena diljem svijeta je i hiperpigmentacija kože. Iako su o uzrocima njihova nastanka provedena brojna istraživanja, prevencija nastanka hiperpigmentacija i dalje je jedan od najvećih estetskih i problema. Najčešće se javljaju na izloženim dijelovima tijela, a mogu se razviti u različitim oblicima, veličinama i nijansama.

Prim. dr. sc. Ružica Jurakić Tončić, spec. dermatovenerologije, održat će predavanje pod nazivom HIPERPIGMENTACIJA – SIMPTOMI, UZROCI, RJEŠENJA.

Posjetitelji će saznati odgovore na pitanja: Kako prepoznati hiperpigmentacije ovisno o uzroku nastanka, koje simptome pratiti, kako spriječiti pogoršanje, a kako korigirati postojeće mrlje? Koja su rješenje učinkovita u modernoj dermatološkoj praksi i što ponuditi pacijentima kao optimalno rješenje?

 

Prijavite se  OVDJE na stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem ESTETICA DEMIK.

Ispunjavanjem upitnika na poveznici, registrirate se kao posjetitelji stručnog skupa ESTETICA DEMIK. Nakon prijave, na svoju mail adresu dobit ćete bar kod koji je  ulaznica na skup. Svaki bar kod skenirat će se na ulazu – možete ga ili isprintati ili pokazati na mobilnom uređaju (ako ga pokazujete putem mobitela, ljubazno molimo da pripremite bar kod i svjetlost zaslona povećate na najjaču razinu kako bi se kod mogao očitati). Ulaz/kotizacija se NE naplaćuje!

U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na mia@estetica.hr ili na info@estetica.hr.

Generalni pokrovitelji Estetica Demik stručnog skupa su brendovi Vichy i La Roche-Posay.

Pročitajte još i ...