Prvi potpuno bezbolni PRP tretman u Hrvatskoj

Za sve brojnije poklonice prirodnog looka, metode pomlađivanja i povećanja kvalitete kože koje se oslanjaju na vlastito tkivo i prirodne regeneracijske sposobnosti tijela sve su popularnije. Među takvim se metodama svakako najviše ističe PRP (engl. Platelet Rich Plasma) – postupak koji koristi krvnu plazmu za regeneraciju kože i tkiva.

Radi se o 100% prirodnoj,  sigurnoj i personaliziranoj staničnoj terapiji pomlađivanja kože vlastitom plazmom bogatom visoko koncentriranim trombocitima koji oslobađaju brojne faktore rasta.  Oni potiču protuupalne procese te obnovu tkiva, sintezu fibroblasta, kolagena i hijaluronske kiseline. Koža je nakon tretmana hidratizirana, izgleda svježe i sjajno, ten je ujednačen, a bore su manje i pliće.

Tretman počinje s kemijskim pilingom koji pospješuje propusnost kože

Potpuno siguran i bezbolan tretman

Posebnom tehnologijom pripreme u potpuno zatvorenom i sterilnom Arthrex sistemu, iz krvi se izdvaja plazma. Korištenjem Top Quality tehnologije, neinvazivno i transdermalno plazma se prenosi u ciljanu razinu dermisa.

Vađenje krvi najneugodniji je dio tretmana

Posebno programirani radiofrekventni elektroimpuls prolazno povećava propusnost tkiva te se plazma ciljano ubrizgava točno tamo gdje je potrebno – u područje lica, vrata, dekoltea i nadlanica. To je prvi takav uređaj za neinvazivni PRP u Hrvatskoj i isključuje ubrizgavanje pomoću igle. Nema neugodnih uboda, oštećenja na koži, podlijeva i bolova.

Tretman traje 30 minuta, a s pripremama tj. vađenjem i preradom krvi maksimalno 1 sat. Vadi se 15 ml krvi, od čega se dobiva 6 do 8 ml plazme. Aplikacija plazme je jednostavna, sigurna i provodi se u potpuno sterilnim uvjetima. S obzirom na to da se radi o autolognoj terapiji, ne postoji rizik za infekcije niti za pojavu bolesti koje se prenose krvlju.

Krv se centrifugira kako bi se dobila plazma bogata trombocitima

Tretman je opuštajući i nakon njega nije potreban oporavak.

S protokom vremena koža je sve ljepša

Početno se, ovisno o indikaciji i općem stanju kože, radi do 3 tretmana u razmaku od 3 do 4 tjedna.

Odmah nakon tretmana koža poprima drugačiji izgled i kvalitetu, rezultati svakim danom postaju sve bolji, a učinci PRP tretmana postaju najvidljiviji nakon 2 mjeseca.  Rezultati  traju do 18 mjeseci i nakon toga se savjetuje 1 tretman održavanja godišnje.

Neinvazivno i potpuno ugodno nanošenje PRP-a

Zadnjih nekoliko godina PRP metoda postala je pravi boom u svijetu estetike, a koristi se u brojne svrhe:  pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka;  poboljšanje izgleda i kvalitete kože; smanjivanje bora, ožiljaka, pora; smanjivanje strija; smanjivanje ožiljaka od akni; naglašavanje i blago do umjereno povećavanje usana; korekcija podočnjaka, vrećica ispod očiju i tamne pigmentacije podočnjaka; skraćivanje oporavka i poboljšanje rezultata nakon laserskih tretmana, estetskih operacija ili povreda; smanjivanje celulita; poticanje rasta kose i za brojne druge indikacije ….

Potiče rast kose

PRP se osim za pomlađivanje kože, koristi u terapiji alopecije, za stimulaciju rasta kose. Pomoću tankih iglica PRP se aplicira u regije gdje je kosa prorijeđena. Nakon aktivacije, trombociti iz plazme otpuštaju faktore rasta koji stimuliraju folikul kose na rast, te potiču stvaranje novih krvnih žila važnih za dotok kisika i hranjivih tvari u folikul. Djelujući na matične stanice u folikulu kose, potiču njihovu proliferaciju i diferencijaciju uz nastajanje novih folikula, te kosa postaje gušća i čvršća. Time se ujedno sprječava i novo ispadanje kose.

PRP metoda koristi se u terapiji androgene alopecije, kružnog , te difuznog ispadanja kose, a idealni kandidati su oni koji su tek počeli gubiti kosu. Kao dodatna terapija tijekom transplantacije kose, PRP pridonosi boljem održavanju i preživljavanju transplantiranih folikula. Ovisno o indikaciji, te kako bi se postigli što bolji rezultati, preporučeno je terapiju ponoviti 3-5 puta, svaka 2-4 tjedna.

Ugodno, brzo i 100% prirodno

PRP tretman u Specijalnoj bolnici Arithera provodi doc.dr.sc. Krešimir Martić, dr. med., specijalist plastične, rekonstrukcijske i
estetske kirurgije uz asistenciju educiranih kozmetičarki. Prije PRP tretmana lica, blagim kemijskim pilingom odstranjuje se površinski sloj kože što je izvrsna priprema za bolje prodiranje plazme u kožu.

Odmah nakon vađenja, krv se prerađuje s ciljem izolacije najvrjednijih sastojka krvi – plazme bogate trombocitima. Uz pomoć medicinske tehnologije, radiofrekventnim elektroimpulsom prolazno se povećava propusnost tkiva te se plazma ciljano i neinvazivno ubrizgava u područje lica, vrata i dekoltea. Nakon PRP tretmana, na tretiranu površinu kože nanosi se maska koja osigurava potpunu apsorpciju i dublje prodiranje PRP-a u dermis.

Maska pojačava rezultate PRP-a

Koža je nakon tretmana vidno osvježena, elastična, glatka, sjajna i putena, a sve zahvaljujući vlastitom tkivu bez dodataka kemijskih sastojaka.

Koža 50-godišnje klijentice je hidratizirana, izgleda svježe i sjajno, ten je ujednačen, a bore su manje i pliće

S protokom vremena, faktori rasta sve više potiču proizvodnju novog kolagena, te vidno pomlađuju kožu i uklanjaju znakove starenja.

Pročitajte još i ...