Beživotna kosa koja se brzo masti – rješenje koje će ju revitalizirati u nekoliko minuta

Kraj rujna, osim mirisa kiše u zraku i hladnijih večeri, donio nam je još jedan faktor na koji smo već pomalo zaboravili – sezonu zatvorenih prostora, centralnog grijanja i slojevitog odijevanja.

Iako smo već lagano ljetne bronzere, njegujuća ulja sa sjajnim česticama i proizvode za održavanje preplanulosti pospremili u toaletne ormariće do sljedeće sezone, vrlo tople temperature u rujnu ipak su nam dale privid dužeg ljeta.

Već 24 sata nakon pranja kose tjeme izgleda masno?

Naglim zahlađenjem i prelaskom u zatvorene prostore mnoge su se osobe susrele s još jednim problemom – prebrzim mašćenjem kose.

Imate li i vi osjećaj da vam kosa već 24 sata nakon pranja izgleda beživotno, “obješeno” i bez volumena, a tjeme se već počelo mastiti? Niste jedini. Procjenjuje se da gotovo polovina odraslih osoba ima povećanju proizvodnju sebuma – a znamo kako je masni tip kože usko povezan i s pretjeranim mašćenjem kose, jer se višak sebuma stvara u svim lojnim žlijezdama, pa tako i onima na vlasištu.

Rješenje za dane u kojima ne pomaže niti punđa

Ipak, svaka je koža, pa tako I kosa drugačija, a ključ se krije u – ravnoteži. Sebum je prirodna komponenta na našem tijelu i našoj je koži i kosi nužan za prirodno podmazivanje, elastičnost, zadržavanje vlage i zaštitu od štetnih vanjskih faktora, tako da nam njegovo potpuno uklanjanje nikako nije u cilju.

Ono što nam je u cilju je – pronaći rješenje koje će nam omogućiti svjež, čist i lepršav izgled kose čak i u one dane kada nam se kosa preko noći naglo “zamastila”, a više joj ne može pomoći niti moderna neuredna punđa.

A upravo se takvo rješenje krije u novom proizvodu iz slavnog laboratorija Klorane – Detoksikacijski suhi šampon.

O popularnosti Klorane suhih šampona nije potrebno niti raspravljati – posebno mjesto u razvoju obožavanog brenda svakako zauzimaju Klorane suhi šamponi, čija je priča o uspjehu počela 1971. godine. Tada su se, naime, pojavili prvi suhi šamponi, razvijeni kako bi hospitalizirani pacijenti mogli oprati kosu bez upotrebe vode, a sve ostalo je povijest.

Inovativna formula i jednostavna primjena

Klorane suhi šamponi su, zahvaljujući svojoj inovativnoj formuli i jednostavnoj primjeni, prije gotovo 50 godina očarali žene diljem svijeta i ta obostrana ljubav traje i dan-danas. Štoviše, stručnjaci Laboratorija Klorane ove su godine proširili liniju Klorane detoksikacijskim suhim šamponom s organskom vodenom metvicom, koji će kosi pružiti još više svježine i jednako toliko brige za prirodne resurse.

Ovaj je suhi šampon razvijen kako bi ženama koje su uvijek u pokretu pomogao revitalizirati beživotnu kosu, istovremeno osvježavajući vlasište. Postat će glavni saveznik ženama koje se bore s masnom kosom te žele produžiti vrijeme između šamponiranja, kako bi uštedjele dragocjeno vrijeme.

U dvije minute uklanja čestice onečišćenja i osvježava kosu

Kombinacija organske vodene metvice, vitamina E i ultra-upijajućih prašaka u svega dvije minute temeljito uklanja čestice onečišćenja, pomaže zaštititi od novog onečišćenja i čini kosu svježom bez upotrebe vode. Metvica se stoljećima koristi diljem svijeta zbog svojih osvježavajućih svojstava, a vrsta Mentha aquatica L. je odabrana zbog visokog sadržaja polifenola, koji imaju znanstveno dokazana antioksidacijska svojstva.

Klorane vodena metvica uzgaja se na jugozapadu Francuske po načelima organske poljoprivrede. Klorane detoksikacijski suhi šampon s organskom vodenom metvicom ima visoku podnošljivost, a primjeren je i za vegane.

I za kraj – jedno mokro pranje kose tjedno zamijenite tretmanom Klorane suhim šamponom; ne samo da ćete svojoj kosi trenutno vratiti volumen i svježinu, nego ćete uštedjeti 500 litara vode godišnje.

Pročitajte još i ...