Bili smo sa specijalisticom za Armani pudere – evo što nam je otkrila

Kada smo dogovarali susret s edukatoricom za Giorgio Armani kozmetiku kako bismo produbili naše znanje o njihovim fantastičnim puderima koji ne prestaju osvajati sve svjetske nagrade, prvo što smo saznali jest da se unutar Armani svijeta ta pozicija zove Face designerTaj nas je naziv prilično zaintrigirao pa smo gospođu Marijanu Gluić, nacionalnu Giorgio Armani Face designericuzamolili da nam objasni što taj pojam obuhvaća i znači.

“Na bilo kojem Armani Beauty prodajnom mjestu u svijetu, dočekat će vas Face designeri, a to znači da su to redom i isključivo šminkeri – ne prodavači, ne trgovci i slično, već osobe koje su za taj posao školovane i imaju određeno iskustvo. Mi onda, zajedno s Vama, u skladu s Vašim crtama lica i Vašom osobnosti, dizajniramo Vaše lice.”

Armani estetika kao apsolutna ljepota

No, vratimo se korijenima. Legendarni talijanski couturier Giorgio Armani kojega brojni kolege iz modnog svijeta iz poštovanja zovu maestro, ove godine puni 88 godina. Iza njega je neponovljiva karijera te globalni društveni i profesionalni status koji se u starom Rimu nazivao arbiter elegantiarum. Drugim riječima, njegova je estetika prihvaćena i doživljena kao apsolutna ljepota, mjerilo ukusa i stila. A to se, osim na odjeću koju kreira, odnosi i na sve drugo što radi pa tako i na fantastičnu liniju kozmetike Armani Beauty.

Brend Armani, danas, uz sve ostalo što predstavlja, znači i sigurnost. U svijet ljepote zrcali svu svoju eleganciju i široku primjenjivost u svim dijelovima svijeta, podižući tako standarde ljepote i kvalitete. Muza linije Armani Beauty je snažna, odlučna žena čija se snaga, neočekivano, manifestira kroz blagost i mekoću. No, kako kaže naša sugovornica, kada bismo među stvarnim ženama – glumicama, književnicama, pjevačicama, znanstvenicama pokušali pronaći tipičnu Armani ženu  – ne bismo uspjeli.

Slikarske tehnike u šminkanju

“Ne postoji samo jedna Armani žena, kada pričamo o make-upu. Kada vidite zaštitno lice linije Giorgio Armani, a to je Cate Blanchett,  jasno vam je da ona može biti svaka žena na svijetu. Prava kameleonka koja može utjeloviti sve žene svijeta.

Giorgio Armani nam pomaže da se osjećamo dobro onakvi kakvi jesmo, čak i u svijetu u kojem postoji snažan pritisak ljepote i vječne mladosti. Giorgio Armani žena je žena koja prirodno izgleda lijepo i koja otkriva svoju prirodnu ljepotu. Riječ je o liniji namijenjenoj ženama koje žele izgledati odmorno, prirodno i svježe – to su žene za koje kažemo da imaju ‘tajnu’ svog lijepog izgleda. Giorgio Armani omogućava igru svjetla i sjene, tu se ne koriste klasične šminkerske tehnike, već više naginjemo slikarskim tehnikama nalik onima renesansnih majstora”, ispričala nam je Marijana Gluić.

Besprijekorna i prirodna koža kao osnova

Poznata je priča iz modnih krugova koja kaže kako je signor Armani, kako ga, s puno poštovanja, oslovljavaju svi koji s njim surađju, naprosto opsjednut kožom koja izgleda besprijekorno na najprirodniji mogući način. Njegovo je razmišljanje: ako koža ne izgleda dobro, neće izgledati dobro ni šminka koja se na nju nanese. Svi Arman Beauty proizvodi osmišljeni su i formulirani na način da istaknu ljepotu, a ne da djeluju kao maska na licu. A znamo da sav make-up kojega nanosimo na oči i usne izgleda dobro, senzualno i atraktivno samo na koži prirodnog izgleda. Na prenašminkanoj koži, i najsofisticiranija make-up kreacija izgledat će prosječno.

S time se slaže i nada sugovornica koja nam je u najkraćim crtama objasnila filozofiju koja stoji iza Giorgio Armani make-upa:

“To je filozofija jednog čovjeka, njegova životna i vizualna estetika, napravljena u suradnji s vrhunskim svjetskim šminkerima i s najboljom kemijskom tehnologijom koja je moguća i dostupna u ovom trenutku”.

Otkrila nam je i kako Giorgio Armani, u backstageu svake revije ima mali laboratorij u kojemu nastaju kombinacije i make-up kreacije, od kojih mnoge, nakon brojnih testiranja i usavršavanja, ulaze u stalni prodajni asortiman. Kvaliteta kože, njezin prirodan, ali istovremeno i savršen izgled na samom je vrhu vrijednosti koje promovira ovaj brend i sam maestro pa stoga ne čudi da znanstvenici i art-direktori zaduženi za make-up s Armanijevim potpisom, posebnu pažnju posvećuju upravo kreiranju pudera, podloga i svega što će postići besprijekornost koja čini DNK brenda Armani. Tako je Giorgio Armani Beauty, složit će se mnogi, upravo kreiranjem jednog pudera oduševio čitav svijet. Ima mu je, naravno –  Luminous Silk.

Najpoznatiji svjetski make-up artisti, beauty urednice, obožavatelji vrhunske kozmetike pa čak i dermatolozi jednoglasno su ovaj puder smjestili na pijedestal najboljih pudera ikada. Ovaj se puder smatra i „najbolje čuvanom tajnom vizažista“, jer gotovo da ne postoji make-up artist A-liste koji ga nema u svom koferu sa šminkom. Inspiriran je svilom koju su nosili kraljevi i vladari pa na koži ostavlja svilenkast izgled. Riječ je o laganom tekućem puderu, namijenjenom svim tipovima kože, a formuliran je Mikro-fil™ tehnologijom koja omogućuje laganu teksturu i iznimnu pigmentaciju za srednju, ali nadogradivu moć prekrivanja. Na koži ostaje postojan čitav dan, a dostupan je u čak 23 nijanse, ovisno o tonu i podtonu kože.

Prema riječima Marijane Gluić, jednako ga vole make-up artisti i žene diljem svijeta jer, iako nema jaku moć pokrivanja, kožu čini neodoljivom, izrazito prirodnom i sjajnom te joj daruje njegovan i zdrav izgled. Uz sve navedeno, modulabilan je pa ga možete nanositi u nešto većoj količini na dijelove lica s malim nesavršenostima, dok ćete drugdje zadržati transparentnost kože. Ono što je sjajno, prijelazi između jače i slabije našminkanih dijelova lica nisu vidljivi pa se stvara dojam nevidljivog pudera. Čak i na dodir, našminkano lice ostavlja osjećaj make-up free kože.

Tajna iza ove pionirske tehnologije krije se u fino mljevenim pigmentima visoke čistoće – zbog čega će na licu zaista izgledati poput vaše kože, samo uljepšane i blistave. Savršenu razmazivost ovog pudera Armani Beauty podiže na stepenicu više – kreiranjem Blender brusha – preciznog, višenamjenskog kista s kojim profesionalne rezultate postižete kod kuće. Ako svemu dodamo veličanstven i jedinstven Giorgio Armani Luminous Silk Concealer koji će delikatnom području oko očiju podariti sjaj, zagladiti kožu, a pritom neće ulaziti u pore, dobit ćemo neponovljiv odmoran, svjež, ali prije svega prirodan izgled kože lica koji će neodoljivo nalikovati no make-up looku, uz kojega će se svaka žena osjećati fantastično. Upravo kako je zamislio maestro.

Pročitajte još i ...