Ultimativno rješenje za hiperpigmentacije – dvostruko smanjuje mrlje u mjesec dana

Upitamo li dermatologe koji je najčešći problem kože na koji se žale žene nakon 30-e, dobit ćemo gotovo jednoglasan odgovor – neujednačen ten i tamne mrlje koje narušavaju svjež i blistav izgled lica.

Sunce, hormoni, životni stil i godine – brojni čimbenici doprinose ovom problemu

Za razliku od većine drugih znakova starenja, poput bora, dehidracije, namreškane i opuštene kože te gubitka mišićnog tonusa, hiperpigmentacije se mogu javiti godinama prije nego počnemo sebe doživljavati kao kandidatkinju za anti-ageing tretmane i proizvode.

Razlog je jednostavan – na nastanak tamnih mrlja i drugih pigmentacijskih promjena na koži ne utječe samo broj svjećica na torti, već čitav niz čimbenika o kojima tijekom života zapravo ne razmišljamo dovoljno.

Pretjerano izlaganje suncu bez adekvatne UV zaštite, život u zagađenom okruženju, akne i druge upalne promjene na koži, trudnoća, menopauza i hormonalni disbalans, kao i prirodni proces starenja te genetska predispozicija – sve su ovo faktori koji utječu na pretjeranu aktivnost melanocita, stanica koje stvaraju prirodni tamni pigment – melanin.

Poremećaj u sintezi melanina – kako se boriti sa sve češćim problemom?

Njihova je funkcija važna, jer melanin daje boju našoj koži i kosi te predstavlja prirodni oblik zaštite od opasnog sunčevog zračenja, no bilo koji od navedenih faktora tijekom našeg života može potaknuti poremećaj u sintezi ovog pigmenta – što dovodi do lokaliziranih pigmentiranih promjena na koži.

Dermatolozi ističu tri glavne vrste pigmentacijskih poremećaja. Prva od njih je melasma, uzrokovana hormonalnim disbalansom, koja zahvaća veće površine na licu te se pogoršava pod utjecajem svakodnevne izloženosti plavom svjetlu. Drugi tip pigmentacija nazivamo solarnim lentigom – jer nastaje zbog izlaganja suncu – a poznatiji nam je pod nazivom „staračke pjege“, dok se treća vrsta odnosi na postupalne pigmentacije koje su najčešće posljedica ožiljaka od akni i upala.

Nažalost – kao i kod većine nepoželjnih pojava na koži – i hiperpigmentacije zahtijevaju poseban režim tretiranja, kao u preventivnom, tako i u korektivnom smislu. Dermatološki tretmani poput kemijskih pilinga, mikrodermoabrazija, lasera i microneedlinga pružaju vidljive rezultate, no zbog svoje intenzivnosti mogu izazvati značajne iritacije na koži te pojačanu osjetljivost – zbog čega ih dermatolozi ograničavanju na svega nekoliko puta godišnje i to u vrlo kontroliranim uvjetima.

Zlatni standard u tretiranju hiperpigmentacija

Među najpoznatije i najučinkovitije tretmane za tretiranje tamnih mrlja svakako spada Kligmanov trio – formula nazvana prema liječniku koji je osmislio režim kombiniranja triju moćnih sastojaka: hidrokinona, retinoida i hidrokortizona.

Ova se kombinacija smatra zlatnim standardom za tretiranje pigmentacija, a upravo je ona poslužila kao inspiracija francuskom dermokozmetičkom brendu Bioderma u osmišljavanju PigmentBio linije – prilagođene upravo potrebama kože pogođene hiperpigmentacijama.

Sadrži čitavu rutinu potrebnu za uspješnu borbu s tamnim mrljama – od micelarne vode i pilinga za čišćenje, preko dnevne njege s visokim SPF-om i noćne njege za snažnu obnovu – svaki proizvod u Pigmentbio liniji posvećen je prevenciji i uklanjaju hiperpigmentacija te je u potpunosti prilagođen čak i vrlo osjetljivoj koži.

Ipak, najveća zvijezda linije – i proizvod koji je zaista zaokupio pažnju dermatologa i ljubiteljica kozmetike je moćni Pigmentbio C-Concentrate, visokodjelotvorni serum za intenzivno uklanjanje tamnih mrlja koji njihovu vidljivost dvostruko smanjuje već nakon mjesec dana korištenja.

Zvijezda linije – serum koji smanjuje mrlje u samo mjesec dana?

Biodermin „superjunak“ donosi zaista inovativno rješenje – savršenu ravnotežu između učinkovitosti i tolerancije s kojom na strah od isušivanja i iritirane kože možete zaboraviti.

Čitava linija sadrži patentiranu formulaciju aktivnih sastojaka pod nazivom Lumireveal™ Technology, koja učinkovito djeluje na smanjenje tamnih mrlja kroz 3 biološka koraka inspirirana upravo Kligmanovom formulom.

Zahvaljujući Epidermactivu™, produktu planktonskog mikroorganizma, potiče se stanična obnova i uklanjaju stanice opterećene melaninom, kao i oštećene stanice na površini kože. Istovremeno, Andrografolid djeluje protuupalno te reducira utjecaj UVB zračenja na odloženu pigmentaciju, dok azelaična kiselina direktno inhibira tirozinazu – ključni enzim u procesu sinteze melanina – čime sprječava nastanak hiperpigmentacija. Kao treća komponenta moćnog tria ističe se Glabridin, sastojak dobiven iz ekstrakta korijena sladića, čiji je protuupalni učinak usporediv s kortikosteroidima, a snažno djeluje i na supresiju tirozinaze.

Navikli smo na tretiranje hiperpigmentacija slušati u kontekstu prevencije, no Bioderma nam Pigmentbio linijom, a posebice Pigmentbio C-Concentratom donosi iznimno snažan učinak na posljedice – odnosno djeluje korektivno na postojeće promjene na koži.

Formula koja djeluje na uzroke i posljedice – jedinstven pristup po francuskom receptu

Uz Lumireveal™ Technology dolazi i vitaminsko pojačanje koje štiti kožu i jača kožnu barijeru – vitamin C, vitamin E, vitamin PP (niacinamid). Svjež i vrlo stabilan vitamin C dolazi u svojem najučinkovitijem obliku – askorbil glukozida, kako bi njegovo djelovanje u koži bilo dugotrajnije no ikad. Ovaj mu oblik daje trostruku prednost: pojačan depigmentirajući učinak (korektivni i preventivni), izrazitu stabilnost molekule te odličnu bioraspoloživost – produljeno oslobađanje osigurava kontinuirano djelovanje vitamina C tijekom vremena.

U moćnoj formuli Pigmentbio C-Concentrate krije se i niacinamid – odnosno vitamin PP, koji obnavlja kožnu barijeru, pomaže zadržati vlagu i smanjuje crvenilo, a ima i snažno protuupalno djelovanje.

Jedinstvena sinergija vitamina C, Lumireveal™ i niacinamida osnažena je dodatkom 8% AHA (glikolne) i 2% BHA (salicilne) kiseline, čiji keratolitički učinak stimulira obnovu stanica i uklanja stanice odgovorne za pretjerano taloženje melanina.

Ne možemo reći drugo nego – pronašli smo ultimativnog saveznika za lice bez ijedne mrljice!

Pročitajte još i ...