Biorevitalizacija vraća lice na tvorničke postavke. Ovo su liječnice koje to rade u Hrvatskoj

Lijepa, mladolika i njegovana koža san je svake žene. A taj je san danas moguće ostvariti na doista najrazličitije načine, budući da tržište estetske dermatologije i kirurgije doživljava pravi procvat. Zdrava i balansirana prehrana te redoviti tretmani čišćenja lica prvi su korak u tom smjeru. Zatim su tu najrazličitije masaže koje koži vraćaju tonus i potiču cirkulaciju. Zatim slijede brojni neinvazivni tretmani koji jamče kvalitetne i brzo vidljive rezultate pomlađivanja. Tu su, naravno i kirurški anti-age zahvati na koje se danas odlučuje sve veći broj žena i koji doista prestaju biti tabu tema. Dapače, nekada pomno skrivani i od najbolje prijateljice, danas se o njima priča bez zadrške.

U posljednje vrijeme, kada je riječ o pomlađivanju, jedan od najtraženijih tretmana je biorevitalizacija – suvremena metoda estetske dermatologije, kreirana kako bi uklonila znakove starenja s kože te kako bi je hidratizirala i pomladila. Ovaj tretman neće samo pridonijeti promjeni strukture kože, već će pospješiti njezine potencijale prilagodbe i samoobnavljanja.

Biorevitalizacija za vidljivo mlađu kožu

Biorebitalizacija je vrlo učinkovit tretman za borbu protiv starenja kože koja odmah izgleda svježije, mlađe i odmornije. Glavnu ulogu u ovom tretmanu ima hijaluronska kiselina koja djeluje na elasticitet, sjaj i mekoću kože. Pomoću biorevitalizacije možete povratiti prirodne volumene lica, duboko hidratizirati tkiva te potaknuti mehanizme rasta i oporavka kože.

Ovaj je tretman poznat i kao biolifting te predstavlja potpuno neinvazivan tretman ljepote. Riječ je o nekirurškom face liftingu koji vraća elastičnost i tonus koži koja se susreće s vidljivim znakovima starenja. Ova inovativna tehnika podrazumijeva ubrizgavanje hijaluronske kiseline, minerala i vitamina kako bi se potakla proizvodnja kolagena dubokom rehidratacijom kože i vraćanjem njezine prirodne ravnoteže.

Lice već nakon prvog tretmana izgleda svježije i zaglađenije pa stoga ne čudi da je biorevitalizacija trenutno jedan od najtraženijih tretmana estetske medicine u svijetu, pogotovo ako uzmemo u obzir i činjenicu da za nju ne postoje kontraindikacije te da nema ozbiljnijih nuspojava.

Kao glavni benefiti ovog tretmana ističu se već spomenuti trenutni učinak kompaktnosti i elastičnosti kože, svijetlija i zaglađenija tekstura kože, značajno smanjenje linija i bora te potpuna revitalizacija čitavog lica.

Razlike između biorevitalizacije i filera

Nakon detaljnog opisa ove metode, često se javlja pitanje koja je razlika između biorevitalizacije i filera? Riječ je o dva različita estetska tretmana čiji je cilj isti – pomladiti kožu, no prednost biorevitalizacije je u tome što ona može bolje distribuirati hijaluronsku kiselinu koja se ovom metodom lakše nanosi. Osim toga, dok filer površinski popunjava bore, biorevitalizacija dubinski hidratizira kožu i istovremeno potiče proizvodnju kolagena i elastina. No, u nekim slučajevima, biorevitalizacija i fileri mogu biti dva tretmana koja će se kombinirati kako bi se postigli još vidljiviji i trajniji rezultati.

Kako izgleda tretman?

Kao što smo već naveli, biorevitalizacija je učinkovit anti-age tretman koji će vratiti tonus koži, ukloniti linije i bore te smanjiti tamne kolutove oko očiju. Ali, to nije sve: biolifting može povoljno djleovati i na ostale nesavršenosti kože kao što su melazma i hiperpigmentacijske mrlje. No, glavni cilj je zaustavljanje procesa starenja lica kroz tri ključna djelovanja: restrukturiranje, antioksidativno djelovanje i hidrataciju.

Biorevitalizacija podrazumijeva seriju ubrizgavanja hijaluronske kiseline s amino-kiselinama i vitaminima na lokaliziranim područjima lica, vrata i dekoltea, a može se kombinirati i s tretmanima kisikom, karboksiterapijom i/ili LED svjetlom. Preporučaju se 3 do 4 tretmana u razmaku od dva do tri tjedna za optimalne rezultate. Tretman je bezbolan, a pacijenti se odmah mogu vratiti svojim dnevnim obavezama.

Kontraindikacije?

Biorevitalizacija nema značajnije kontraindikacije, a kod nekih se pacijenata može pojaviti blago crvenilo ili mali podljevi na mjestima uboda iglice. Tretman se ne proeporučuje trudnicama, osobama koje imaju herpes te osobama alergičnim na hijaluronsku kiselinu.

U Hrvatskoj, tretman biorevitalizacije u svojim ordinacijama izvode dr. Jeannette Gjurić, dr. Maria Škornjak, dr. Ana Štanfel i dr. Jelena Jakić.
dr. Jeannette Gjurić
Sve ove liječnice složne su oko toga da je upravo ovo sjajan tretman koji pruža odgovore na izazove poput sitnih bora, dehidrirane, opuštene i sive kože, proširenih pora, hiperpigmentacija.
dr. Ana Štanfel
Ovaj tretman u najkraćem roku hidratizira kožu, potiče obnovu kolagena i brzo daje željene rezultate, poručuju dermatologinje.

Pročitajte još i ...