Zašto poznate dame s botoxom počinju u 20-ima?

September 7, 2017 - Mexico City, Mexico, Mexico - Actress Megan Fox is seen during the runway of the fashion show to show the collection Autumn/ Winter 2017 at Fashion Fest held at Fronton Mexico on September 07, 2017 in Mexico City, Mexico, Image: 348675034, License: Rights-managed, Restrictions: * France Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Dvadesete su godine koje povezujemo s mladošću, vedrinom i svježinom, ali su istovremeno i godine odrastanja, sazrijevanja i donošenja životnih odluka. Iako su lica u 20-ima uglavnom još svježa, zategnuta i bez bora, neki već tada primjećuju prve znakove starenja. Je li u tim godinama potrebno „intervenirati“ i kako botox djeluje na mladu kožu?

FOR EDITORIAL USE ONLY. Tory Burch Backstage New York Ready to Wear. Autumn/Winter 2017. American model Grace Elizabeth. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 329424294, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Znakovi starenja počinju i prije 30-e

Iako ne toliko izraženo, činjenica je da u 20-ima koža već lagano počinje gubiti elasticitet, pojavljuju se prve borice, a pore postaju sve izraženije. Ako se već u tim godinama počne s primjenom botoxa, usporavaju se znakovi starenja u nadolazećim godinama, smatraju stručnjaci. Tako se djeluje preventivno, a te se bore nikada neće produbiti koliko bi se produbile da se na njih nije djelovalo i nakon drugih tretmana, osoba će uvijek izgledati mlađe i prirodnije.

Neki stručnjaci idu toliko daleko da tvrde da je to najbolji potez – prevenirati starenje već u 20-ima kako bi kasnije potrebe za pomlađivanjem bilo manje, dok neki smatraju da su tek kasne 30-e dobro vrijeme za tretmane botoxom.

English fashion model Irish Law, daughter of Jude Law and Sadie Frost stars in 'Essentials' collection of Burberry Beauty., Image: 326950641, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Još je jedna od prednosti, prema nekim stručnjacima, to što se u 20-ima vrlo lagano postižu odlični rezultati. Baby botox tada je izvrsno rješenje jer se u 20-ima uglavnom radi o korekciji plitkih i sitnih bora. Ne treba zaboraviti ni na to da stanje kože varira od osobe do osobe. Oni koji su u 20-ima pušači ili su se previše izlagali suncu, već će tada nerijetko imati izraženije bore i lošiju kvalitetu kože.

Osim toga, ako obraze popunimo čim počnu „upadati“, već u 20-ima, rezultati će i kasnije biti prirodniji. Iako su to godine u kojima zaista nema potrebe za većim korekcijama, na svježinu lica i kvalitetu može se utjecati neinvazivnim tretmanima poput podizanja jagodica, punjenja podočnjaka, lasera, dermarollera i sl.

Feb 26, 2017; Hollywood, CA, USA; Scarlett Johansson on the red carpet during the 89th Academy Awards at Dolby Theatre., Image: 322534482, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Zvijezde koje su svoje lice u ranim godinama počele pripremati na starenje poput Scarlett Johansson, Megan Fox i Kim Kardashian, kasnije će imati manju potrebu za korekcijama bora (iako zvijezde nerijetko pretjeruju).

Već u 30-ima se javljaju konkretnije potrebe za pomlađivanjem, a kako pripremimo lice u mladosti, takvo će biti i u zrelijim godinama, stoga s prevencijom starenja, bilo uz pomoć estetske medicine ili bilo kakvih drugih metoda, treba započeti na vrijeme.

Pročitajte još i ...