Brazilian butt lift: donosimo fotografije prije i poslije zahvata

Na tržištu danas postoji mnogo vrhunskih metoda oblikovanja tijela: masne se stanice smrzavaju i zagrijavaju različitim uređajima, tijelo se tretira različitim tehnikama i preparatima, no kad je riječ o uklanjanju masnih naslaga s većeg područja, ništa ne može zamijeniti – klasičnu liposukciju.

Liposukcija je postupak kojim se s pojedinih regija uklanja višak masnog tkiva kako bi se kreirala ljepša linija tijela. Premda se najčešće izvodi na trbuhu – jer je to područje na kojem najveći broj ljudi „skladišti“ suvišne masnoće – može se izvoditi i na ostalim dijelovima tijela kao što su bokovi, bedra ili ruke.

Znači li liposukcija – lako mršavljenje?

No, jedan od najvećih mitova vezanih uz ovaj kirurški zahvat je ideja da je riječ o – lakom mršavljenju. Nerijetko se, naime, mogu čuti komentari poput: „Lako je zvijezdama smršavjeti, samo odu na liposukciju.“ Ako je tako, zašto uopće postoje celebrityji s viškom kilograma? Zašto si svi naprosto ne priušte liposukciju? Zato što ta operacija tijekom koje se masno tkivo isisava iz tijela nije namijenjena pretilim osobama – pa nije svatko ni idealan kandidat za nju.

Dr. Matija Miletić, vlasnik zagrebačke ordinacije MM Medestetica

No, pacijentica koja je došla u ordinaciju MM Medestetica poznatog zagrebačkog liječnika dr. Matije Miletića bila je odličan kandidat. Kao kritična mjesta istaknula je trbuh i takozvane „love handles“, nakupine na donjem dijelu leđa kojih se zaista teško riješiti čak i upornim vježbačicama. No, na njezinoj listi želja bila je prije svega lijepa, zaobljena i podignuta stražnjica pa se u dogovoru s dr. Miletićem odlučila za Brazilian butt lift, zahvat podizanja guze koji se bazira na savršenoj strategiji: masnoća se ekstrahira s mjesta na kojima je ne želimo i aplicira onamo gdje će izgledati – savršeno.

Tko su kandidati za lipofiling?

Naime, tijekom tog se zahvata stražnjica povećava vlastitim masnim tkivom koje se vadi iz regija s evidentnim viškom zahvatom liposukcije. Masnoća se obrađuje te injekcijom aplicira u točno definirane i ocrtane regije stražnjice. Kandidatkinje za ovaj zahvat su, naravno, žene s dovoljno kvalitetnog masnog tkiva koje se može iskoristiti za lipofiling. Zahvat se izvodi u općoj ili regionalnoj anesteziji, a oporavak je znatno brži u odnosu na operaciju u kojoj se povećanje stražnjice radi implantatima.

Prije zahvata

„Osobe koje se podvrgavaju operaciji povećanja stražnjice moraju biti fizički zdrave i psihički stabilne, naprosto zato jer se ovakvim zahvatom mijenja tijelo“, govori doktor Miletić, naglašavajući baš zbog toga važnost konzultacija, na kojima klijentica s liječnikom prolazi sve faze zahvata, potencijalne rizike i „bonton“ koji propisuje ponašanje nakon operacije.

Implantati vs. prirodne masnoće

„Kod pacijentice smo, dakle, napravili liposukciju prednje trbušne stijenke i lumbalne regije, tj. donjeg bočnog dijela leđa, za što je potrebna velika preciznost želimo li skinuti svu masnoću“, kaže dr. Matija Miletić, otkrivajući da je u stražnjicu – kroz glutealnu brazdu – aplicirao dvije litre masnoće, i to kroz samo jedno ulazno mjesto. Zahvat je bio malo kompliciraniji jer se pacijentica već jednom podvrgnula liposukciji, nakon čega joj je lijevi gluteus bio manji pa je ovim zahvatom u njega aplicirano više masti. Također, trebalo je izravnati zaostalu neravninu ispod lijevog gluteusa, što je dr. Miletić vrlo uspješno izveo – pa je taj „defekt“ riješen.

Wow učinak koji je klijentica željela: zanosne obline nakon zahvata Brazilian butt lift

„Augmentacija stražnjice može se postići i kirurškim zahvatom kojim se između dva sloja sjednih mišića postavljaju posebno dizajnirane silikonske proteze. Estetskom operacijom povećanja stražnjice bitno se ne mijenja oblik stražnjice, ali se mijenja veličina i proporcije prema ostatku tijela. Ugradnjom glutealnih proteza razrješuju se i urođene i stečene deformacije glutealne regije, a tijelo se oblikuje i čini skladnijim“, kaže doktor Miletić, no također ističe da je oporavak kod aplikacije masnog tkiva mnogo brži, zbog čega je BBL mnogo popularnija estetska korekcija.

Elegantni struk: prije (lijevo) i poslije (desno) liposukcije

Dok, naime, kod estetske operacije trebaju proći tri mjeseca do konačnog izgleda stražnjice – za to vrijeme prolaze i svi podljevi i otekline, a tijelo se privikne na novu situaciju – kod Brazilian butt lifta oporavak traje 4 do 6 tjedana, dok se područje na kojem je rađena liposukcija ne oporavi. “Glutealna je regija zahvalna po tom pitanju”, naglasio je doktor Miletić, kojem je pak njegova pacijentica vrlo zahvalna za novi, vrlo senzualni oblik tijela – koji će ovo ljeto ponosno “prošetati” plažom.

Pročitajte još i ...