Čarobni parfemi koji mirišu na Božić

Božićni blagdani su poslovično poznati kao vrijeme veselja, darivanja, dobrog raspoloženja… Ali, to je i vrijeme kada nas sve “uhvati” nervoza, kada podvlačimo crtu i smišljamo neke nove planove. Kako god nam se kockice poslože, popravljači atmosfere su uvijek dobrodošli. A među malim stvarima koje vesele su definitivno bočice s omiljenim mirisnim notama. 

Kako miriše Božić? I Grinch zna odgovor na to pitanje jer se zrakom šire opojne note cimeta, klinčića i vanilije te osvježavajući akordi začinskog bilja poput kadulje i mire koji imaju simboliku i posebnu priču vezanu uz blagdane. 

Kadulja je poznata kao biljka besmrtnosti jer legenda kaže kako su se Marija i mali Isus sakrili u velikom rascvjetanom grmu kadulje kada ih je tražio kralj Herod. Ona je simbol plodnosti, dobrog zdravlja i dugog života. Cimet je jedno od eteričnih ulja koje može potaknuti osjećaj topline svojim utjecajem na naše osjetilno pamćenje. Bilo da je riječ o kolačićima s cimetom netom izvađenim iz pećnice ili toplim napitcima, ova pikantna aroma podsjetit će vas na topli dom ispunjen veselim druženjima. 

Mira je pak prirodna smola dobivena sa stabala Commiphora. Slična tamjanu ili boru, ima rashlađujući miris. Ovaj miris se obično spaja s tamjanom i ima simbolično značenje rođenja Isusa. Nakon što je bila dar trojice mudraca, bio je običaj spaljivati ovaj miris na mjestima bogoslužja. Osim duhovne simbolike, ova aroma također jača imunitet i ublažava tjeskobu.

Serge Lutens Rousse

Inspiraciju za ovaj aromatični miris Serge Lutens je našao u uspomenama na kolače koje je pekla njegova baka. Kompozicija je izgrađena na divnom cimetu koji posjeduje toliko različite kontrastne nijanse.

Raskoš cimeta naglašavaju diskretni začini u srcu, tračak voća i aromatični akordi u top notama te topli i opojni mošus, ambra i vanilija u bazi. 

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt ima osvježavajući miris šume, svježeg zraka, valova koji udaraju u klifove i slobodnog, neustrašivog duha. Mirisa se otvara začinskom notom ambrette, sastojka koji je na granici drvenastog i cvjetnog, topao, sladak i pomalo orašast.

U srcu parfema se nalazi morska sol, hrskave teksture i neodoljivog morskog mirisa koji u miris unosi dašak svježine. Bazna nota je kadulja, biljka koja odiše aromatičnim tonovima koji donose prirodnu dubinu ovoj kompoziciji.

Giorgio Armani Armani Prive Myrrhe Imperiale

Kombinacijom inovativne mješavine mire i benzoina, miris mošusa i egzotične note mire naglašeni su glatkim akordom mliječnog mirisa vanilije.

Uz gornju notu zrna ružičastog papra i šafrana koja vodi do bazne note cedra i prekrasnog jantara, parfemska voda Myrrhe Impériale je putovanje kroz egzotični svijet magije i senzualnog užitka.

Etat Libre d’Orange Noel Au Balcon

Parfemska voda Etat Libre d’Orange Noel Au Balcon otkrit će ponešto o svakom aspektu vaše osobnosti, savršeno upotpunjujući jedinstvenost vaše karizme. Ovaj aromatični miris s biljnim notama topao je i aromatičan, savršen za nadolazeće blagdane.

Parfem se otvara aromama meda, marelice, naranče i mandarine, u srcu su cvijet naranče, cimet i čili, dok bazu mirisa drže vanilija, pačuli i mošus. 

YSL Libre Le Parfum

Glavne note ovog elegantnog mirisa su lavanda, mošus i cvijet naranče, a zbog relativno “teških” nota riječ je o jednom od onih parfema koji će zamijetiti svatko tko prođe kraj vas. Ipak, ovaj parfem je klasičan, jednostavan i prikladan za svakodnevne prilike – poslovne i privatne, a niti u jednom trenu neće uzrokovati onu slatkastu “prezasićenost” karakterističnu za snažne parfeme.

Zbog svoje univerzalnosti, ovaj je parfem danas jedan od najprodavanijih na svijetu, a obožavaju ga žene različitih dobi, čija je zajednička karakteristika – ljubav prema klasici i jednostavnosti.

Pročitajte još i ...