Celulita, strija i opuštene kože na tijelu riješite se bez šavova

Čitavu zimu, ali i veći dio proljeća proveli ste u kaputićima, mekanim vestama i oversized tunikama – djelomično zbog vremena koje nam nije bilo pretjerano naklonjeno, a djelomično kako biste sakrili sve one kilograme, masne jastučiće i opuštenu kožu nakupljenu tijekom posljednjih nešto više od godinu dana.

88 % žena nije zadovoljno svojim tijelom

Jedna je studija objavljena u Journal of Woman and Ageing pokazala kako je samo 12% odraslih žena zadovoljno izgledom vlastita tijela – a veći dio “prigovora” koje same sebi namećemo vezani su upravo za opuštenu kožu, celulit, strije, višak masnih naslaga i manjak definicije u konturama tijela.

Iako se nalazimo u situaciji kakvu ne pamtimo, a termin “novo normalno” primijenili smo na sve aspekte života, zaista je vrijeme da odbacimo sve isprike kojima smo toliko spretno baratali – uključujući one o zatvorenim teretanama, skupoj opremi za trčanje i nedostatku vremena za spremanje zdravih obroka.

Znamo – promjene potrebne za dovođenje tijela “u red” mnogo je lakše nabrojati nego primijeniti u stresnoj svakodnevici. Zato je vrijeme da najmodernija tehnološka dostignuća – koja su nam toliko olakšala brojne druge aspekte života – napokon iskoristimo i za postizanje vitke i zategnute figure.

Bez šavova i oporavka do tijela o kojem ste sanjali

Ako ste se u ponudi neinvazivnih uređaja za preoblikovanje tijela, topljenje masti i zatezanje kože već pomalo izgubili, imamo izvrsne vijesti – svi vas odgovori čekaju na jednoj adresi: onoj Centra za ljepotu i zdravlje kože Specijalne Bolnice Arithera.

Samo neke od neinvazivnih aparativnih metoda koje vas tamo čekaju su medicinska ultrazvučna liposukcija, medicinska radiofrekvencija i fokusirani ultrazvučni nekirurški lifting (HIFU), a za najbolje moguće rezultate pobrinut će se tim educiranih stručnjaka SB Arithera.

S obzirom na to je svako tijelo priča za sebe, a problem s kojima se susrećemo pokrivaju iznimno širok spektar indikacija – cijeli proces transformacije tijela započinje pregledom kod dermatologa ili estetskog kirurga, u čijim se ordinacijama kreira potpuno individualni program naziva ARTSYNERGY. Pod ovim se nazivom krije pristup koji svakom pacijentu pristupa s aspekta njegovih potreba – umjesto uniformiranosti, ova medicinska ustanova slavi našu individualnost i želju da – unatoč napretku moderne medicinsko-estetske tehnologije – i dalje naglasak stavljamo na ljudski odnos pacijenta i liječnika.

Mjesto na kojem je pacijent uvijek u središtu

Iako je važnost konzultacija – i otvorenog razgovora ključna u svim granama medicine, ona je u estetskoj medicini apsolutni prioritet. Sama činjenica da su postupci i zahvati kojima se podvrgavamo selektivni – te da im cilj baš uvijek treba biti bolje stanje od početnog – dodatno naglašava važnost otvorenog, iskrenog i detaljnog razgovora s liječnikom.

Stručnjaci Specijalne bolnice Arithera ističu kako su upravo prve konzultacije ključne za razumijevanje potreba pacijenta – tek nakon što saznate sve odgovore, moći ćete donijeti promišljenu odluku o tome što je za vaše tijelo najbolje.

doc.dr.sc. Krešimir Martić, specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije i Arijana Hegediš Došen, ravnateljica SB Arithera

Prvi je korak zato precizna ultrazvučna dijagnostika, koja definira količinu i pozicioniranost masnog tkiva koje je potrebno tretirati – upravo je ovaj postupak ključan za kreiranje individualnog programa body shapinga. S obzirom na to da je svako tijelo drugačije – različito pohranjujemo i masne naslage pa ćemo sukladno rezultatima dijagnostike dobiti potpuno prilagođenu jačinu tretmana. Na taj način osigurava se maksimalna efikasnost – jer se dopire ciljano u slojeve derme u kojima se nalazi masno tkivo, kako bi tretman bio savršeno usklađen s individualnim karakteristikama pacijenta.

Liposukcija bez šavova uz koju nestaje čak i tvrdokorni celulit

Za uklanjanje tvrdokornih naslaga masnog tkiva već desetljećima zlatni standard je liposukcija. Fizička aspiracija masti kroz rez na koži može eliminirati čak i velike količine masnih naslaga, no nakon liposukcije često se javlja problem – višak opuštene kože koji je vrlo teško naknadno zategnuti.

Iz tog je razloga apsolutnu revoluciju u estetskoj medicini donio razvoj medicinske ultrazvučne liposukcije, koja nam omogućava topljenje masnih naslaga i tretiranje celulita – i to bez ijednog šava. Zahvaljujući najmodernijem Top Quality Cav Cell Intra Plus uređaju, u Specijalnoj bolnici Arithera postižu se rezultati usporedivi s klasičnom liposukcijom – a osim topljenja masnih naslaga, postiže se i smanjenje celulita te smanjenje „mlohavosti“ kože. Ciljanim djelovanjem na masne stanice bez oštećenja okolnog tkiva, fokusirani ultrazvučni valovi čija je frekvencija precizno određena za potkožnu eliminaciju masti uzrokuju pucanje membrana masnih stanica, pri čemu dolazi do istjecanja njihovog sadržaja. Istovremeno, zagrijavanje tkiva pojačava aktivnost lipoproteina lipaze koji masno tkivo pretvara u glicerol i masne kiseline – koje tijekom i nakon tretmana istječu u međustanični prostor, a u narednim danima prirodnim se procesima razgrađuju i eliminiraju iz tijela. Ovaj je tretman najučinkovitiji za tretiranje masnih naslaga na trbuhu, rukama, bedrima, nogama, koljenima i leđima – rezultati su usporedivi s onima klasične liposukcije.

Učvrstite i podignite tonus kože – aktiviranjem vlastitog kolagena

Kad je u pitanju učvršćivanje kože odnosno poboljšanje tonusa prvi saveznik nam je naše vlastito tijelo, a drugi Top Quality Velvet Skin Intra Plus. On će zahvaljujući elektromagnetskim valovima proći kroz sve slojeve derme i doći do hipodermisa. Pritom dolazi do trenja između elektromagnetskog vala i stanice kože, a stvaranjem endogene topline povećava se proizvodnja kolagena, hijalurona i elastina. Aktivacijom ova tri magična sastojka koža postaje i zategnuta i regenerirana. Top Quality Velvet Skin Intra plus jedan je od najučinkovitijih radiofrekvencijskih uređaja za neinvazivnu estetsku medicinu, a sam tretman je bezbolan, opuštajuć i ugodan. Najučinkovitiji je na području noga, bokova, trbuha, ruku i grudi, a tretirati se može i hipotonus mišića, strije, dehidracija kože, pa čak i celulit.

Za lifting više nije nužna operacija – najveći doseg moderne estetske medicine

U samo četiri tretmana ultrazvučnim nekirurškim aparatom Top Quality Hifu-Top za tijelo dobiva se rezultat usporediv s kirurškim liftingom, a djeluju pomoću transduktora koji djeluju na svim dubinama kože. Pritom omogućuje prolaz kroz epidermis ne ostavljajući tragove na površini kože. Fokusirana energija primjenjuje se na različitim dijelovima tijela uz stimuliranje i obnavljanje kolagena i vidljivo podizanje tonusa kože. Nakon samo četiri tretmana koža tijela je vidljivo zategnuta i pomlađena uz vizualni „wow“ efekt.

Fokusirani ultrazvučni nekirurški lifting primjenjuje se na trbuhu, rukama, koljenima i bokovima, a idealan je za kožu koja je ostarjela te koja je opuštena nakon mršavljenja. Osim što će koža biti zategnutija, izgledat će i do desetak godina mlađe, a efekt traje i do dvije godine.

Pročitajte još i ...