Četkica koja izbjeljuje zube bez posjeta stomatologu

„Nisi potpuno odjeven ako na licu nemaš osmijeh“. „Dopustite da vaš osmijeh promijeni svijet, ali ne dopustite da svijet promijeni vaš osmijeh“. „Osmjehnite se životu, a on će vam se zauzvrat nasmiješiti“.

Ako u Google tražilicu utipkate riječ osmijeh, izlistat će vam se gomila citata poznatih i manje poznatih osoba nadahnutih nasmijanim licem i ljekovitim učinkom osmijeha na stanje pojedinca i njegove okoline. No, utipkate li u istu tu tražilicu „Hrvati i navika pranja zubi“, situacija prestaje biti tako „nasmijana“, a i facijalna ekspresija instant se mijenja. Osmjehu više – ni traga.

Za holivudski osmijeh ne morate u LA

„Dentalna slika nacije je katastrofalna. Hrvati u prosjeku peru zube svaki peti dan. Četkicu za zube mijenjaju jednom na godinu“ – samo je jedan od navoda koji doista zabrinjavaju. Čak i da su naslovi takvih tekstova pomalo “nabrijani”, istraživanja pokazuju da se apsolutno  premalo bavimo zdravljem zubi: peremo ih u prosjeku samo 40 sekundi, koristimo obične četkice koje mijenjamo samo jednom do dvaput godišnje, a stomatologu idemo – tek kad nas zub zaboli.

Definitivno bismo trebali biti svjesni da je sanacija štete na svim razinama puno kompliciranije (i skuplje) rješenje nego da smo na vrijeme reagirali. Kliničke studije, naime, sugeriraju da bi bolesti desni mogle omogućiti bakterijama da uđu i rasprostrane se po tijelu, potencijalno izlažući riziku čak i zdravlje srca…

Jedna od osnovnih ljudskih potreba je ona za hranom, za čiju su nam konzumaciju zubi glavni „alat“. Ipak, većina nas to zanemaruje i na zubare pomislimo tek onda kada od bolova više ne možemo misliti, ili kad nam se samopouzdanje ozbiljno poljulja zbog ne baš tako blistavog osmijeha. No, za holivudski smiješak više ne morate živjeti u LA-u – sve kreće iz vaše kupaonice.

Znate li što vam za to treba – osim redovitih kontrola kod stomatologa i svakodnevne njege? Dobra četkica za zube. I premda je ona klasična sasvim u redu ako je koristite pravilno i svakodnevno, svojim zubima možete pružiti i mnogo višu razinu njege. Za električne ste četkice čuli, ali niste se previše raspitivali o prednostima? Nije vam baš posve jasna razlika između jeftine električne četkice i one klinički testirane, razvijene u suradnji sa stomatolozima? Poštedite se razočaranja i isprobajte Philips Sonicare.

Razlika između četkica: Philips Sonicare vs. klasična četkica

Znanost i tehnologija iznimno su napredovale pa se na tržištu nude Philips Sonicare četkice sa soničnom tehnologijom koja je sedam puta učinkovitija od obične četkice. Sa 62.000 kombiniranih pokreta u minuti, sonične vibracije i amplituda pokreta stvaraju mikromjehuriće koji čiste između zuba i uzduž linije desni, čime se postiže efekt beskontaktnog čišćenja pa je četkica tako pogodna i za najosjetljivije desne i zubi, čak 50 posto nježnija od obične četkice. Dakle, Philips Sonicare u samo dvije minute postiže nešto što obična četkica ne uspijeva u mjesec dana!

Staklena čaša za punjenje

Također, za razliku od obične četkice, savršeno čisti i međuzubni prostor, a pritom je jako nježna za zube i desni. Detaljno čisti i ortodontske aparatiće i teško dostupna mjesta te uklanja do deset puta više naslaga sa zubi. Zahvaljujući posebno oblikovanim glavama četkice koje se kreću u velikoj amplitudi, vlakna se prilagođavaju površini zuba čime se osigurava bolji površinski kontakt te time i efikasnije čišćenje.

Onih 40 sekundi koje osoba prosječno potroši na pranje zubi definitivno nije dovoljno za učinkovito uklanjanje naslaga i bakterija. Philips Sonicare uz funkcije SmarTimer i QuadPacer daje korisniku jasan pregled nad vremenom i područjima čišćenja. Time omogućuje da svi zubi budu jednakomjerno oprani, a definira i optimalno vrijeme – minimalno dvije minute, koliko i preporučuju stomatolozi.

Putni USB punjač vrlo je praktično rješenje

Još jedan bonus zbog kojeg ćete obožavati svoju novu četkicu? U sedam dana izbjeljuje zube uklanjajući površinske mrlje zahvaljujući gusto raspoređenim vlaknima.

Zašto stomatolozi vole Philips Sonicare?

“Philips Sonicare četkice su preporučljive za prevenciju upale zubnog mesa, dosežu teško dostupna mjesta bolje od običnih četkica, uklanjaju naslage i prilagođene su osjetljivim zubima i desnima“, kaže Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent., i dodaje da se pravilnom njegom i prevencijom mogu spriječiti brojni problemi s kojima se pacijenti i stomatolozi svakodnevno susreću.

Philips Sonicare jednim pranjem postiže što obična četkica ne uspijeva u mjesec dana, a pritom uz kupnju dobivate 100 dana jamstva povrata novca. Philips, naime, vjeruje u kvalitetu svojih proizvoda te jamči klinički dokazane rezultate redovnim korištenjem četkice. Ako niste zadovoljni, Philips Sonicare četkicu možete vratiti unutar 100 dana nakon kupnje.

Jeste li, dakle, spremni uložiti u svoje zube – i svijetu pokazati niz bisera i besprijekoran osmijeh?

A ako niste sigurni koja je četkica idealna za vas, ispunite OVAJ TEST – i saznajte.

Pročitajte još i ...