Revolucionarna inovacija u zatezanju opuštene kože – čvrsto lice i tijelo bez operacije

Ako je jedan pojam obilježio svijet estetskih tretmana i zahvata u posljednjih nekoliko godina, onda je to – neinvazivno. Što nježniji, bezbolniji i manje invazivan postupak možemo pronaći – to bolje.

Iako je neke estetske probleme još uvijek moguće riješiti samo operativnim putem, za sve veći broj korekcija moguće je koristiti neinvazivne ili pak minimalno invazivne metode.

Sandra Bullock attends the film premiere of Gravity at the 57th BFI London Film Festival held on the 10th of October 2013 at the Odeon cinema, Leicester Square, London, UK., Image: 229432690, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Tretmani oblikovanja tijela postali su još učinkovitiji

Ogroman pomak, primjerice, učinjen je u oblikovanju tijela, tretiranju masnih stanica te zatezanju viška opuštene kože, čak i kod osoba koje su dulje vrijeme vodile bitku s prekomjernim kilogramima ili manjkom tonusa kože.

Jedna od takvih revolucionarnih tehnologija je i CRYO Lifting – sasvim posebna inovacija koja omogućava ne samo smanjivanje opsega određenih područja tijela, već i zatezanje kože te vraćanje elastičnosti tretiranom području, što nam je posebno interesantno za tretmane lica.

Kako točno funkcionira ovaj nekirurški lifting uređaj?

Cindy Crawford (cindycrawford / 27.07.2017): "A Canadian #TBT while I'm here in!Outtake from my@ElleCanada cover shoot by @MaxAbadian., Image: 343290779, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Splitska adresa u koju rado navraćaju dame iz cijele Hrvatske

Po odgovore smo se zaputili kod jedne od najcjenjenijih splitskih liječnica – dr. Anđele Prolić iz poliklinike Dermamed.

Ova je iskusna estetska liječnica poznata po iznimnoj kvaliteti usluge, ali i prijateljskom pristupu svakom klijentu te medicinsko-estetskom centru koji ujedinjuje najsuvremeniju aparaturu, moderne nekirurške metode pomlađivanja, kvalitetnu dermokozmetiku i vrhunski profesionalni tim.

Kad je o CRYO Liftingu riječ, ugledna liječnica ne krije oduševljenje.

dr. Anđela Prolić

„Pacijentice mi često dolaze s problemima opuštene kože lica, ali i tijela te viška masnih stanica i celulita, zbog čega je moje zadovoljstvom ovom suvremenom tehnologijom još veće. CRYO Lifting u jednom uređaju objedinjuje radiofrekvenciju, ultrazvučnu energiju i hlađenje tkiva – ova kombinacija čini tretmane uklanjanja celulita, masnih stanica i zatezanja opuštene kože još učinkovitijima“, ističe dr. Anđela Prolić.

Metoda koja poboljšava elastičnost kože i zateže lice

Da je riječ o zaista posebnoj inovaciji, dokazuje činjenica da sve tri tehnologije kombinira u jednom tretmanu, a posebno je prilagođen i za osjetljivu kožu, jer hladi površinu te omogućava duboki prodor energije u potkožje.

Zahvaljujući prilagođenim nastavcima, čak i delikatnim područjima poput lica, vrata i dekoltea moguće je vratiti elastičnost te zategnuti kožu, a doktorica nam objašnjava kako uređaj izvrsno djeluje i na uklanjanje obješene tanke kože ispod očiju.

S obzirom na to da je riječ o tehnologiji koja se – ovisno o odabranim nastavcima – jednako uspješno koristi na licu i tijelu, CRYO Lifting se pokazao i kao izvrsno rješenje za probleme poput celulita i strija.

Idealna kombinacija za najbolje rezultate

„Tretman djeluje na principu izmjene bipolarne i monopolarne radiofrekvencije, pri čemu se stvara kontrolirano i lokalizirano magnetsko polje, a površinski i dubinski slojevi kože simultano se zagrijavaju. Na taj se način regenerira kolagen u koži, postižući rezultat u zatezanju kože kakav je dosad bio moguć jedino kirurškim metodama”, objašnjava nam ugledna liječnica.

Kako kombinacija toplinske energije i hlađenja površine kože djeluje na zatezanje?

Dr. Prolić tvrdi kako smo dugo čekali ovakav uređaj koji jakim hlađenjem površine kože poboljšava mikrocirkulaciju i opskrbu kisikom te kod kojeg nema površinskog zagrijavanja i zadržavanja energije na koži, nego sva radiofrekvencijska i ultrazvučna energija prodire duboko, a liječnik određuje dubinu djelovanja u najproblematičnijem području.

Najčešće energiju usmjeravamo u duboke slojeve dermisa i subkutano, u kojima zagrijava dijelove s najvećim otporom, masne stanice i vlakna kolagena koja su između njih. Regeneracija se tada ostvaruje povećanom aktivnošću fibroblasta, kontrakcijom kolagena i remodeliranjem novog kolagena.

Stanice kože pritom proizvode nova elastinska vlakna i kolagen, čime se postižu izvanredni i dugotrajni rezultati. Time je ovaj novi inovativni tretman nezamjenjiv i tretman izbora za podizanje i zatezanje područja lica, vrata i dekoltea te uklanjanje obješene tanke kože ispod očiju a isto tako djeluje i na zatezanje kože tijela te uklanjanje celulita.

A kakvu ulogu igra ultrazvuk?

“Ultrazvučni valovi na tijelu razbijaju masne stanice te prodiru u dublje slojeve kože, gdje uspješno stimuliraju optimalnu cirkulaciju i limfnu drenažu te putem znanstveno dokazanih regenerativnih svojstava omogućuju značajna poboljšanja u izgledu i teksturi tretirane kože. Često se uz CRYO Lifting tijela preporučuje i kombinacija Med Contour Multipower ili Med2Contour tretmana, koji koriste specijalizirane ultrazvučne valove te se kritična područja ovisno o problematici mogu dodatno oblikovati, a kombinacijom – rekla bih – imamo idealan tretman oblikovanja tijela”, ističe nam dr. Prolić.

“Drugi aplikator CRYO Lifting za lice ima ultrazvuk koji je puno nježniji, potiče preslagivanje stanica i njihovu aktivaciju te povećava kapacitete vlažnosti i jača zaštitnu barijeru, uz aktivne sastojke hijalurona i peptide koji se koriste u tretmanu. Radiofrekvencija istovremeno stisne kolagen, ubrzava metabolizam i olakšava proces obnove kože, dok hlađenje površine povećava mikrocirkulaciju i dovodi kisik u tkivo. Koža je vidno stisnuta i zategnuta uz bolju kvalitetu, vraćajući je gotovo u početno stanje prije opuštanja i dajući željeni estetski učinak”, ističe splitska liječnica.

Ukratko – dobili smo vrhunsku tehnologiju koja revolucionarno mijenja pristup tretmanima lica i tijela te potiče prirodni mehanizam brze obnove stanica. Kao rezultat dolazi do jakog zatezanja kože i stvaranja novog kolagena.  Ovaj tretman je prikladan za osobe koje traže neinvazivne opcije za vraćanje zategnutosti koži lica, vrata i dekoltea, oblikovanje tijela, smanjenje vidljivosti celulita, zatezanje i učvršćivanje kože. Prije tretmana, stručnjaci centra Dermamed održavaju konzultacije na kojima se procjenjuje stanje kože lica te utvrđuje sastav tijela pomoću Tanita 9000 medicinske analize, kako bi svaka osoba saznala sve potrebne informacije te broj potrebnih tretmana za idealne rezultate.

Pročitajte još i ...