Novi hit uređaj briše čak i duboke bore na čelu te oko očiju i usana

Vrhunski estetičari stalno su u potrazi za rješenjima još boljima od postojećih, naročito kad je riječ o anti-aging tretmanima. Jer, lijepa i zategnuta koža želja je brojnih žena, a zahvaljujući novim tehnologijama, mladolikost više nije samo san – čak i kad godine kazuju suprotno.

S godinama naš prirodni kolagen slabi, a aparatima je zadatak da ga „probude“, potaknu sintezu novog. Prepoznavši ovaj izazov, renomirana zagrebačka Poliklinika Duduković svoju je „aparaturu“ obogatila novim uređajem čiji je zadatak vizualno pomladiti lice. 

Dr. sc. Mladen Duduković

Zahvaljujući radiofrekvenciji, CryoFace smanjuje vidljivost uznapredovalih znakova starenja: iznimno je učinkovit protiv bora na čelu, glabelarnih bora, bora oko očiju i dubokih bora u području usana.

Tretman ovim uređajem najbolje je izvoditi u zimskim mjesecima, a o tome koja sve poboljšanja donosi koži, saznali smo u intervjuu s dr. sc. Mladenom Dudukovićem, specijalistom plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije te vlasnikom ove poliklinike.

Tko je idealan kandidat za tretman CryoFace?

CryoFace je savršena terapija za osobe s izrazito vidljivim borama, kod kojih se poboljšanje nije uspjele postići ni botoksom – koji je inače najjači tretman za ublažavanje bora, naročito u gornjoj trećini lica. Dakle, ako ste isprobali brojne tretmane i niste uspjeli postići zadovoljavajuće rezultate, onda ste idealan kandidat za tretman.

Također, ovo je odlična opcija za pacijente koji zaziru od iritabilnih tretmana. Nakon šest do osam tretmana – koliko ih u ciklusu treba odraditi – razlika prije i poslije je evidentna. Takav se efekt trenutačno ne može postići ni s jednim drugim uređajem ili tretmanom. Osim kombinacijom više tehnika, što na kraju ispadne kompliciranije – i skuplje.

Je li tretman bolan?

Tretman nije bolan, on je čak i ugodan jer jedna sonda grije, a druga sonda hladi.

Koliko dugo traju rezultati i koliko često se tretman treba ponavljati radi njihovog održavanja?

Terapija održavanja vrlo je jednostavna. Recimo, ako ste prošli ciklus od šest ili osam inicijalnih tretmana, onda će biti dovoljno da tretman održavanja napravite jednom mjesečno, ili jedanput u dva mjeseca.

Obično se preporučuje dovršiti ciklus dogovorenih ponavljanja svaka dva tjedna, a nakon toga možete dolaziti upola rjeđe, ili čak i manje.

Mogu li se tretmanu podvrgnuti osobe koje na licu imaju pjegice, ožiljke, madeže ili dermatitis?

Pjegice, madeži i ožiljci nisu problem, no osobama s dermatitisom CryoFace se ne preporučuje. Naime, kod akutnih kožnih bolesti neke se stvari mogu i pogoršati. No, za mirnu kožu s nepravilnostima poput navedenih nema nikakvih opasnosti – a rezultati su izvanredni.

Što preporučujete u posttretmanskoj njezi?

Kad je o posttretmanskoj njezi riječ, nakon ovog tretmana ne treba činiti ništa. Nakon CryoFacea se na licu javlja minimalno reaktivno crvenilo, ali već nakon 20 minuta osoba može ići obavljati svoj posao ili se uključiti u ostale dnevne aktivnosti.

Naravno, uobičajena rutina njege se preporučuje zbog kvalitete kože, a postoje i dodatni tretmani koji će je uljepšati, poput mezoterapije, microneedlinga, pilinga i slično.

Postoji li kakav razlog zbog kojeg se osoba ne bi trebala izložiti CryoFace uređaju?

S obzirom na to da se tijekom tretmana koristi radiofrekvencija, osobi koja se podvrgnula tretmanu filerima ne preporučuje se CryoFace. Nije, naime, pametno koristiti tehnologiju koja rastapa filere neposredno nakon što ste ih unijeli pod kožu – jer se time poništava njihov učinak.

Ako su fileri aplicirani, trebalo bi pričekati barem dva mjeseca do početka tretmana CryoFaceom. U slučaju da netko želi i jedan i drugi tretman, treba započeti CryoFaceom i završiti filerima – koje možete raditi odmah drugi dan nakon zadnjeg tretmana CryoFaceom.

Što je isplativije, fileri, facelifting ili CryoFace?

Ti su tretmani vrlo različiti, no pokušat ću ih usporediti. Recimo, fileri rade nadopunu volumena i nekirurški lifting lica – podiže se lice nadoknadom volumena na specifičnim mjestima. Ovaj aparat nema veliku mogućnost liftinga, on ima mogućnost popravka kvalitete kože, bildanja kolagena, a time posljedično možemo dobiti blagi lifting. Tu je on s filerima u podređenoj poziciji, ali fileri gotovo da ne utječu na kvalitetu i izgled kože pa je tako za površnu regulaciju finih ili jačih bora CryoFace potentniji.

Facelifting je, logično, potentniji i od jednog i od drugog tretmana. Međutim, samo ako želimo podignuti opuštenu kožu srednjeg i donjeg dijela lica. Osobe koje muče borice oko usta sa samim faceliftingom neće profitirati uopće, odnosno problem će ostati neriješen.

Dakle, facelifting nije čarobni štapić niti može zamijeniti sve neinvazivne metode pomlađivanja lica: uspješno će riješiti većinu problema u obrisima srednjeg i donjeg dijela lica, korigirat će nazolabijalne i marionetske brazde, ali će perioralnu regiju ostaviti intaktnom.

Catherine Zeta-Jones attends the ceremony honoring Michael Douglas with a star on the Hollywood Walk of Fame in Los Angeles, California on November 6th, 2018., Image: 394427104, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Odnosno, ako dominantno imate pušačke bore oko usta i brade, bez opuštene kože ostalih dijelova lica, za vas je definitivno isplativiji CryoFace.

Jeste li ga isprobali na sebi?

Ne još, ali svakako namjeravam. S obzirom na to da već imam duboku boru na čelu, mislim da je CryoFace logičan izbor.

Funkcionira li kod jako dubokih bora? Recimo, u ordinaciju vam dolazi sedamdesetogodišnja dama… Biste li joj preporučili CryoFace?  

Za jako izražene bore postoji protokol kojim se na više načina poboljšava kvaliteta kože – ili PDO nitima, ili kombinacijom abrazivnih tehnika, mezoterapije, ili svega zajedno. S velikim naglaskom na piling tretmane, to je naša glavna strategija za korekciju nesavršene kože.

Postoje i duboki pilinzi kojima popravljamo i jako duboke bore i značajnije zatežemo kožu, a CryoFace bi u tom slučaju mogao biti nekakva nadogradnja.

Slavite drugi rođendan Poliklinike Duduković – što biste istaknuli kao najbolje u godini koja je iza vas? Kakvi su daljnji planovi?

Planovi su veliki, jako sam zadovoljan pozicijom poliklinike u regiji. Zamijećena je među klijentima, za nju se čulo i dalje od Zagreba, i to me vrlo veseli. Naša prilično mala klinika napravila je velik odjek u svijetu estetske kirurgije i medicine. Što se tiče anti-aginga, pridružila nam se nova dermatologinja dr. Maja Kovačević koja je, uz docenticu Elviru Lazić, ojačala dermatološki tim poliklinike.

Njih dvije imaju iznimno znanje i puno znanstvenih radova s temom pomlađivanja i zdravlja vlasišta, stoga smo tu jako dobro pokriveni. Također, uložili smo poprilične resurse u aparativnu tehnologiju: osim uređaja CryoFace,  nabavili smo i HydraFacial, jedan od najpopularnijih tretmana za kožu u Americi.

HydraFacial: hit tretman za čišćenje lica jedan je od noviteta u Poliklinici Duduković

Kupili smo i Ondu, aparat koji radi na zatezanju kože te pomaže u borbi protiv celulita i tvrdokornih masnih naslaga. Time smo se proširili i na segment tijela, jer smo bili fokusirani isključivo na lice.

Victoria's Secret

Uz tri nova aparata i postojeći Venus Viva te Plexer, sad smo već ozbiljnije opremljena klinika u smislu aparativne tehnologije.

Nedavno ste otvorili D Klinik – stižete li sve? Kako su vaše pacijentice zadovoljne novim prostorom?

Mislim da sam dosta sposoban u tom području, i da je moj time management savršen – stižem sve što se može stići. Nekad imam osjećaj da bismo za sve što obavim mogli komotno zaposliti tri čovjeka, ali u takvom ritmu najbolje funkcioniram. Imam i veliku pomoć partnera u D Kliniku, plastičnog kirurga dr. Hrvoja Kisića. Najviše zahvata izvodimo zajedno, što mi uvelike pomaže, a odlično je i za pacijente – dvije su glave uvijek pametnije od jedne, a četiri oka vide bolje nego dva.

Dr. sc. Mladen Duduković i dr. Hrvoje Kisić, kirurški tim D Klinika

Pacijenti su nam izrazito zadovoljni, a prostor je moderno uređen i opremljen najnovijom opremom. Nalazi se u samom centru Zagreba, na jednoj od boljih gradskih lokacija, a ima i parking. Mislim da i jedna i druga klinika – i ponudom i uređenjem – odskaču od prosjeka Hrvatske.

U D Kliniku pacijenti i pacijentice mogu se podvrgnuti invazivnim tretmanima pomlađivanja i operacijama lica, grudi i nosa, a nerijetko traže i liposukciju ili konturiranje tijela.

Spremate li još kakva iznenađenja? Želite li dodati još koju informaciju, za koju mislite da će biti korisna našim čitateljima?

Mislim da ćemo, što se tiče pomlađivanja lica, ponudu proširiti još jednim novim aparatom, i da ćemo uskoro do kraja realizirati nove aktivnosti vezane uz transplataciju kose u D Kliniku.

Poliklinika Duduković

U Poliklinici Duduković posvetili smo se i oblikovanju tijela, a tim smo povodom opremili jedan dio poliklinike i pretvorili ga u lijepo mjesto, iznimno ugodno, za njegu tijela i tretmane proizvodima renomiranog francuskog brenda Bilologique recherche.

Pročitajte još i ...