Dermatologinja jedne od najljepših žena svijeta otkrila tajnu njezine mladolikosti

Nakon što je jedna od najljepših žena svijeta, Angelina Jolie, otkrila identitet dermatologinje koja se brine o ljepoti njene kože još od kad je bila dijete, svi su veći lifestyle mediji poželjeli napraviti intervju s dotad anonimnom liječnicom.

Santa Monica, CA - Actress Angelina Jolie glows as she is seen wearing a Ralph & Russo dress, Stuart Weitzman shoes, and Neil Lane jewelry arrives at the 23rd Annual Critics' Choice Awards held at Barker Hangar. Pictured: Angelina Jolie BACKGRID USA 11 JANUARY 2018, Image: 359953749, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI

Liječnica čije izjave žele svi mediji

Dr. Rhonda Rand našla se u časopisima Instyle, Refinery 29, Marie Claire i brojnim drugima koji su željeli saznati kako i čime slavna ljepotice održava besprijekoran i mladolik ten.

Angelinina dermatologinja je za časopis Marie Claire objasnila njenu rutinu njege lica, opisujući je prvenstveno kao minimalističku. „Čim je odlučila postati glumica, željela je pobrinuti se za zdravlje svoje kože na najnježniji mogući način. Srećom, naslijedila je prekrasnu, maslinastu put od majke“ – izjavila je dr. Rand.

Angelina Jolie goes to Guerlain perfumes shop on the Champs-Elysees for 2nd day of shooting the new advertising of the french fragrance on January 30, 2018 in Paris, France., Image: 361836574, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Genetika, odgoj ili njega?

Dermatologinja tvrdi kako je Angelina oduvijek imala besprijekornu kožu, čak i u tinejdžerskim danima. Zahvaljujući prirodnoj ljepoti, nije morala mnogo ulagati u lijepu kožu – tek kvalitetan proizvod sa SPF-om, temeljito čišćenje te ponekad nježni piling s glikolnom kiselinom.

Dr. Rand tvrdi kako je jedan od najzaslužnijih tretmana za Angelininu glatku kožu i ujednačen ten upravo piling s alfa-hidroksilnim (AHA) kiselinama. S obzirom na dobre gene i redovitu brigu o koži, nisu joj potrebni agresivni preparati ili grube eksfolijacije s mnogo kemikalija.

Angelina je u više navrata izjavila i kako veliku ulogu u njenim beauty ritualima ima i njena pokojna majka, Marcheline Bertrand, koja ju je još u djetinjstvu naučila koliko je važno brinuti o koži i na vrijeme djelovati kod pojave problema.

„Upravo me moja majka prvi puta dovela u ordinaciju dr. Rand, dok sam bila još djevojčica. Ostavila je na mene snažan utisak već tada, jer je kao i moja majka, zagovarala što prirodniji izgled s minimalno intervencija. Time je pomogla mom samopouzdanju, zbog čega sam joj ostala vjerna sve ove godine“ – izjavila je Angelina za časopis Instyle.

Najdraži tretmani slavne ljepotice

Omiljenu liječnicu Jolie posjećuje redovito, a glavni fokus odabranih tretmana je na problemu koji Angelinu najviše pogađa – hiperpigmentacijama nastalih zbog izlaganja suncu. Za Instyle je izjavila kako su određeni dijelovi njenog lica nakon trudnoće postali tamniji i skloniji pigmentacijama, zbog čega povremeno odlazi na IPL tretmane kod dr. Rand.

, Image: 165259721, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Kao pripremu za posebne prigode kada želi izgledati apsolutno besprijekorno, Angelinin omiljeni tretman je laserski resurfacing, ablativna metoda koja poboljšava izgled oštećene kože, uklanja bore i ožiljke te smanjuje fotoinducirane bore.

Bez ovih proizvoda ne ide na put

Ako je Angelina po nečemu poznatija nego po glumi, onda su to putovanja u daleke zemlje. Jednom je prilikom izjavila kako je više vremena u životu provela u avionu nego u automobilu, a takav životni stil ostavlja posljedice na kožu, posebno nakon 40-e.

Angelinina dermatologinja otkrila je koji proizvod glumica nosi na baš svako putovanje, a riječ je o proizvodu iz linije doktorice Rand – Dermbasics. Ova krema sa SPF-om ne sadrži kemikalije, a sadrži snažnu dozu antioksidansa, zbog čega je posebno korisna na putovanjima. Drugi adut u Angelininoj kozmetičkoj torbici su blazinice natopljene glikolnom kiselinom, koje uklanjaju mrtve stanice kože, čiste pore i ujednačavaju sitne nesavršenosti tena.

Pročitajte još i ...