Dermatologinje preporučuju: savršena njega za 30-e i 40-e

Tridesete godine kao da su neko mitsko mjesto u ženskom životu koje označava prelazak iz djevojačke dobi u pravu žensku zrelost.

No, to i ne čudi jer se u tridesetima pojavljuju prve dublje bore, fine linije oko usta nisu više toliko fine, pa i poneka sjeda, tu i tamo koji podočnjak… Na kraju ispada da su tridesete prag starosti, a četrdesete nove tridesete.

Svako desetljeće nosi svoja pravila, svoju rutinu, svoju posebnu vrstu dermatoloških i problema i začkoljica. O starosti ne pričamo jer to je tek mit koji samo odražava fizičke godine, ali nikako i osjećaj samopouzdanja i zadovoljstva koji dolazi s godinama. Tako da su tridesete tridesete, a četrdesete – četrdesete. I zahtijevaju posebnu pažnju kada je riječ o njezi kože.

I mladost i zrelost

U tom razdoblju života koža počinje smanjivati proizvodnju kolagena, pa se doima opuštenijom i umornijom. To posljedično dovodi do pojave podočnjaka kao rezultat slabljenja mišića, dubljih bora zbog nedostatka kolagena, te hiperpigmetacijskih mrljica na licu. Sve te posljedice mogu se staviti pod jednog uzročnika, a to su – godine. No, protiv godina ne možemo, ali protiv posljedica možemo.

Tridesete i četrdesete su zlatno doba svake žene gdje se susreću i mladost i zrelost, pa sukladno s time i koža zahtjeva podjednaku pažnju – ponešto da popravi zrelost i ponešto da istakne mladost. A mi imamo savršeni spoj te dvije odrednice ženskog zlatnog doba. Riječ je o pobjedniku u kategoriji Najbolja inovativna formula za lice s aktivnim sastojcima za 30-e i 40-e u projektu Estetica Premium Products 2021. 

Eau Thermale Avène A-OXitive Eyes krema za zaglađivanje područja oko očiju

Renomirani francuski brend Eau Thermale Avène specijalizirao se za osjetljivu kožu, pa onda ima i adut za delikatno okoloočno područje – koje je pod posebnom pažnjom u 30-ima i 40-ima zbog nastanka sve izraženijih znakova starenja.

Dr. Marija Buljan, članica stručnog žirija Estetica Premium Products 2021 preporučuje kako koristiti kremu: “preporučuje se korištenje 1-2 puta dnevno, a bogata tekstura i dodatak Avene termalne vode čini je vrlo ugodnom i učinkovitom kremom za njegu kože u području oko očiju. Pogodna je i za osobe s osjetljivom kožom”.

Krema za zaglađivanje područja oko očiju obećava svježinu i blistavije oči nakon buđenja, i savršeno se uklapa u provitaminsku anti-age rutinu koja djeluje protiv bora, oksidativnog stresa i zagađenja. Tekstura oduševljava: lagana i vodenasta, obogaćena je lipidnom fazom sličnom sebumu, brine se o ovom osjetljivom području i pomaže u prevenciji prvih vidljivih znakova starenja.

A proizvodom je oduševljena i dermatologinja u stručnom žiriju dr. Nevia Delalle koja smatra da se radi o izuzetnom proizvodu; antioksidansi, retinol i vitamin E, pa lagana tekstura, a ako dodamo termalnu izvorsku vodu, imamo odličan proizvod za područje oko očiju“.

Pročitajte još i ...