Dermatologinje su odlučile: ovo je najbolji proizvod za kožu 50+

Svako desetljeće nosi svoje: kako lude dvadesete, ozbiljne tridesete, mirne četrdesete, pa tako i zlatne pedesete! A zašto zlatne? Pa zar se ne osjećate apsolutno dragocjeno u svojim godinama nakon desetljeća rada, obitelji, zabave?

No, u pedesetima, kao uostalom u svakoj godini koja nas prati i slijedi, dolazi do velikih promjena u tijelu povezanih s menopauzom. Tijekom tog razdoblja žene će primijetiti gubitak čvrstoće kože baš kao i stanjivanje kože, te sve veću naboranost. Uzrok tomu je smanjena proizvodnja progesterona i estrogena nakon desetljeća proizvodnja hormona, utjecaja na žensko tijelo i kožu. Dolazi do usporavanja brojnih dotadašnjih aktivnosti tijela, što će u brojnim slučajevima nepovoljno utjecati na kožu, kosu, ali i generalno raspoloženje te osjećaj samopouzdanja.

A svi znamo da žena koja se dobro osjeća u svojem tijelu naprosto zrači!

Male – velike promjene

Žene u menopauzi tijekom prvih 5 godina mogu izgubiti i do 30% kolagena, dok će u naredne dvije godine izgubiti još 30%. To će pak uzrokovati obješenost kože, stanjivanje, pojavu dubljih linija te novih bora. Jednostavno, ubrzava se starenje sva 3 sloja kože, a posebno će biti istaknuta suhoća. Suhoću obično prati i ljuskavost i svrbež koji su posljedica progresivnog raspada hijaluronske kiseline u dermisu, te hrapavost zbog smanjenog lučenja sebuma.

Mnoge žene tada će uočiti umor na svom licu kojeg do jučer nije bilo, ali i “kao da su ostarjele preko noći”, no mi znamo da se promjene nisu dogodile preko noći, a i znamo kako pomoći!

Prvo što se mora napraviti jest prihvatiti sve te male – velike promjene i krenuti hrabro dalje. Naravno, pomoći će puno sna, više vode, redovita tjelovježba, zaštita od sunca uvijek i svugdje, te naravno – pravilna kozmetika.

A za žene nakon 50-e kvalitetna kozmetika ima, možda, najveći značaj do sada. Osim što i dekorativna i preparativna kozmetika trebaju biti nježne, moraju biti učinkovite. Uz to naravno sadržavati revitalizirajuće sastojke kako bi se koža obnovila. Da sjajite izvana kao iznutra!

A upravo je i obnavljajuća i hranjiva krema pobjednik Estetica Premium Products 2021 u kategoriji Najbolja inovativna formula za lice s aktivnim sastojcima za 50+!

Kim Basinger

Linerase Skin Regeneration Cream: Polypeptides + Colllagen

Linerase Skin regeneration system predstavlja jednu od najuzbudljivijih inovacija u području dermokozmetike – riječ je o liniji proizvoda koji u punom smislu riječi spajaju vrhunsku kozmetiku i estetsku medicinu. Počiva na principu da na kožu trebamo djelovati u svim slojevima – u dermisu, najdubljem sloju kože te u epidermis, gornjem sloju koji aktivne sastojke najlakše upija.

Linerase regenerativna krema namijenjena je snažnoj bioregeneraciji kože. Ovaj visoko hranjivi i revitalizirajući preparat zahvaljujući visoko kvalitetnim aktivnim sastojcima uspješno pobjeđuje u borbi protiv znakova starenja kože, finih linija i bora te vraća čvrstoću i elastičnost koži lica, vrata i dekoltea – ostavljajući prirodno blistavu i pomlađenu put.

S time se slaže i dr. Jolanda Kanižaj Rajković, dermatologinja u stručnom žiriju Estetica Premium Products 2021, “Krema se prekrasno upija kao da miluje kožu te ju čini baršunastom; krasan proizvod za hidrataciju; nakon cijelog dana i dalje je koža elastična i nježna te boostana novonastalim volumenom”.

Još jedna članica stručnog žirija dr. Zrinka Stanišić Žgombić oduševljena je Linerase formulom, te zaključila da je ova krema “kombinacija hidrantne i anti-age kreme koja se izvrsno upija, vraća koži elastičnost, a dužom uporabom potiče regeneraciju stanica”.

Ova vrlo hranjiva i revitalizirajuća krema svojim aktivnim sastojcima djeluje na uzroke starenja i pomaže ublažiti bore, povećava gustoću kože, elastičnost i čvrstoću kože lica, vrata i dekoltea dajući im tako poželjnu blistavost. Kad se primjenjuje svakodnevno, pomaže u regeneraciji tkiva. Preporučuje se korištenje u večernjoj rutini i nanošenje na suhu i čistu kožu – masiranjem dok se posve ne upije.

Pročitajte još i ...