Dobitna kombinacija tretmana koji zatežu lice i osvježavaju tonus kože

Od vrhunskih tretmana za poboljšanje kvalitete kože učinkovitija je samo – vrhunska kombinacija tih tretmana. A za žene koje žele zategnuti kožu lica i osvježiti njezin tonus (što je beauty želja No 1 kad je riječ o anti-ageingu) idealan je spoj mezoterapije i tretmana inovativnim uređajem Tribella, tvrde u renomiranoj zagrebačkoj Poliklinici Sinteza.

Aktivne tvari trebaju dospjeti duboko u kožu

„Malo, rijetko i na pravom mjestu“, rekao je još davnih pedesetih dr. Pistor, jedan od pionira mezoterapije, tretmana koji je primarno bio namijenjen liječenju kronične boli. No, kako su uvidi u procese starenja i regeneracije kože iz godine u godinu bili sve kompleksniji, ta se metoda prometnula u jednu od najučinkovitijih u anti-ageingu. Zašto?

„Premda su kreme i serumi jedan od koraka prijeko potrebnih u njezi kože, oni su više usredotočeni na površinski sloj. Onaj epidermalni za brojne je preparate neprobojna barijera pa mnoge aktivne supstancije ne prodiru do dubine u kojoj bi sve te tvari svoju zadaću mogle obaviti učinkovito i polučiti očekivani rezultat“, otkriva dr. Jeannette Gjurić, vlasnica Poliklinike Sinteza, koja mnogo truda ulaže u cjelovit pristup pojedinoj problematici i kad je riječ o zdravlju, i kad je riječ o ljepoti. Uostalom, jedno bez drugog rijetko kada ide.

Uloga mikrocirkulacije u regeneraciji kože

Stoga se aktivne tvari injiciraju u mezodermalni sloj koji se nalazi neposredno ispod površine. „Istraživanja su pokazala da mikrocirkulacija u tim dijelovima ima izuzetno važnu ulogu u resorbiranju aktivnih sastojaka mezoterapijskih koktela – namijenjenih poticanju intenzivne regeneracije kože, a time i pomlađivanju lica i dekoltea“, nastavlja dr. Gjurić.

A kako se suvremeni estetski trendovi okreću individualiziranim metodama, i terapijski se kokteli prilagođavaju specifičnim stanjima kože svakog klijenta: apliciraju se hijaluronska kiselina, vitamini i antioksidativna sredstva, koja potiču fibroblaste na produkciju kolagena i mladog vezivnog tkiva.

Postupak je bitno ponoviti

Koriste se i elementi u tragovima poput magnezija, cinka i nikla koji imaju važnu funkciju kao katalizatori u različitim energetskim procesima u stanici. Vitamini u ovom slučaju djeluju kao antioksidativna sredstva i potiču mikrocirkulaciju, aminokiseline potiču stvaranje novih proteina, a glukoza služi kao izvor energije za aktivne procese.

November 2 2016, New York City Actress Gwyneth Paltrow attends the Frederique Constant Horological Smartwatch launch at Spring Studios on November 2, 2016 in New York City. By Line: Philip Vaughan/ACE Pictures ACE Pictures Inc Tel: 6467670430 Email: info@acepixs.com, Image: 304619194, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Acepixs

Rezultati su idealni kod tretiranja prvih borica, a kod osoba s izraženim znakovima starenja postupak treba ponavljati više puta kako bi se postigao željeni efekt.

U prva tri mjeseca tretman se preporučuje jednom mjesečno, nakon toga, ovisno o stanju kože, svaka tri do četiri mjeseca.

3u1 nekirurški tretman

Kad je o aparatima riječ, za osvježivanje i zatezanje kože idealna je TriBella, 3u1 nekirurški tretman s brzim i dugotrajnim rezultatima u pomlađivanju kože.

Cate Blanchett, Oceanís 8 - European Premiere, Leicester Square, London, UK, 13 June 2018, RG/PQ/MCI, Image: 374910715, License: Rights-managed, Restrictions: NONE, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Whats Up

„Njezin je adut kombinacija triju moćnih nekirurških postupaka spojenih u jedan, čiji su rezultati zdravija i znatno pomlađena, zaglađena i sjajna koža – i to u minimalnom roku. Prvi rezultati vidljivi su, naime, već nakon jednog dana, zbog čega ga brojne naše klijentice naprosto obožavaju“, govori naša sugovornica, kojoj tajnu svoje ljepote duguju brojne dame iz hrvatskog javnog života.

Koža prije i poslije tretmana Tribella

Koriste se tri aplikatora: jedan poboljšava tonus, drugi elastičnost, a treći teksturu kože, pri čemu u sinergiji osiguravaju potpunu rejuvenaciju lica. Svaki funkcionira na svom principu: SR Intense Pulse Light (IPL) koristi se za fotopomlađivanje – bazira se na intenzivno pulsirajućem svjetlu koje smanjuje vidljivost kapilara i hiperpigmentacija, ublažava oštećenja uzrokovana UV zračenjem, ujednačava boju tena, rješava problem manjka ili viška pigmenta na pojedinim mjestima, ublažava akne i općenito poboljšava ton kože.

Zagrijavanjem do novog kolagena

DiamondPolar aplikator ima anti-ageing namjenu. Koristi preciznu kombinaciju energetskih pulseva koji podižu temperaturu u koži potičući cirkulaciju te proizvodnju kolagena i elastinskih vlakana. Proces je potpuno bezbolan, a njegov su rezultat ublažene fine linije i bore, čvršća i pomlađena koža te poboljšana elastičnost.

NanoFractional IF ™ obnavlja površinu kože. Ovaj aplikator usmjerava energiju ispod gornjeg sloja epidermisa i koristi sićušne elektrode koje potiču sintezu elastina i kolagena minimalno utječući na vanjski sloj epidermisa. Time se izravnava neravna tekstura kože, smanjuju se strije i ožiljci te sužavaju proširene pore, a poboljšava se i stanje kod rosacee, kronične upalne bolesti kože.

Australian fashion icon Miranda Kerr in the promotional pictures for 2017 'Noni Glow' advertising campaign of her skincare company Kora Organics., Image: 333445925, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Premda je svaki od tretmana izrazito učinkovit sam za sebe, njihova će kombinacija – s razmacima koje nakon analize vašeg lica utvrdi liječnik – rezultirati onim što ste željeli: da svi primijete kako u zadnje vrijeme izgledate odlično, a nitko ne zna što ste, zapravo, napravili.

Pročitajte još i ...