Donosimo rezultate hit tretmana u zagrebačkoj poliklinici koji briše hiperpigmentacije i tetovaže

Ljeto je završilo, a s njime i osjećaj bezbrižnosti koje donosi – tijekom najtoplijeg godišnjeg doba često ne marimo za razbarušenu kosu, pokoji kilogram viška (koji gotovo nužno dolazi u kompletu s godišnjim odmorom) pa čak niti sitne nesavršenosti kože koje se javljaju zbog dugotrajnog izlaganja suncu…

Trojac koji nam zadaje najveće probleme

No, povratak u realnost „servira“ nam sve te nepoželjne pojave koje smo uspješno ignorirali mjesecima – a među najomraženijima su svakako hiperpigmentacije, neujednačen ten i proširene pore.

Svaka žena koja se s njima susrela zna da je upravo ovaj trojac na glasu kao najtvrdoglaviji – jer lako nastaju, a poprilično se teško uklanjaju.

Inovativni pristup koji oduševljava

Zato smo uvijek u potrazi za najnovijim rješenjima koja će nam tu borbu učiniti lakšom – a u današnjem svijetu moderne medicinske tehnologije novitetima smo okruženi neprekidno. Ipak, jedna nas zagrebačka poliklinika oduševljava inovativnim pristupom – Poliklinika Milojević već je godinama poznata kao lider u segmentu estetske medicine i revolucionarnih tehnika za nekirurško pomlađivanje i uljepšavanje lica i tijela.

Iznimka nije niti najnoviji dodatak u arsenalu ove estetske meke – a riječ je o PiQo4 laseru, baziranom na sofisticiranoj piko tehnologiji koja najuspješnije do sada uklanja pigmentirane promjene, tetovaže, ali i znakove starenja na koži.

Sofisticirana „top-notch“ tehnologija najuspješnija dosad u uklanjanju mrlja

Ova je „top-notch“ tehnologija ekskluzivno dostupna u renomiranoj estetskoj poliklinici u zagrebačkom Centru Kaptol, a dr. Nikola Milojević ponosno ističe kako prvi u Hrvatskoj može klijentima ponuditi najučinkovitiji laserski tretman na svijetu.

S obzirom na to je riječ o medicinsko-estetskom uređaji koji je odobrila i poslovično stroga Američka agencija za hranu i lijekove, PiQo4 tehnologija zaista predstavlja prekretnicu u pogledu uklanjanja hiperpigmentacije i melazme, a kad je u pitanju uklanjanje tetovaža – daje dosad neviđene rezultate.

Napokon u Zagrebu – po ovakve rezultate klijenti su morali odlaziti u Ameriku

Proces uklanjanja hiperpigmentacija mnogima se čini kao borba s vjetrenjačama – dugotrajna je, naporna, a rezultati nisu uvijek na očekivanoj razini. Upravo zato su nas zanimali svi detalji o najnovijem PiQo4 laseru – a ne postoji bolji sugovornik od doktora koji je ovu tehnologiju donio u Hrvatsku; zato smo dr. Nikolu Milojevića ispitali sve što morate znati prije nego se odlučite rezervirati termin u poliklinici.

Čime s ovaj laser toliko ističe od drugih opcija koje postoje na tržištu?

„PiQo4 laser ističe se upravo piko tehnologijom – prvom takvom u regiji, a upravo je uređaj proizvođača Lumenis poznat po najboljoj tehnologiji – koja je ne samo manje bolna, već i uzrokuje manje nuspojava od ostalih lasera“.

Prijašnji laseri, ističe, bili su bazirani na Nd:YAG ili Q-switched principu te su imali samo nano tehnologiju – zbog čega nisu bili dovoljno uspješni u uklanjanju okorjelih mrlja ili pak razbijanju pigmenta tetovaže. Nakon laserskog uklanjanja tetovaža zato smo navikli gledati tragove koji se zadržavaju čak i godinama, a tetovaže gotovo nikada nisu u potpunosti nestajale. „S obzirom na to da na raspolaganju imamo mnogo nastavaka za različite boje, PiQo4 laserom napokon možemo uklanjati sve boje tetovaža, što je tradicionalno bio problem kod ovog tipa postupka s nano laserima. Slikovito rečeno – nanotehnologija razbija tetovaže kao da zid na kući rušite kuglom – pigment se razbija na mnogo malih komadića koji ostavljaju tragove, dok piko tehnologija vrlo finim valovima pigment pretvara u prah, zbog čega tetovaže i tvrdokorne pigmentacije možemo ukloniti kompletno“, objašnjava dr. Milojević.

Rezultati nakon dva tretmana PiQo4 laserom

Koje sve tipove problema može riješiti ovaj revolucionarni postupak?

„Laserski tretmani svjetlosnom energijom uzrokuju kontrolirana termalna oštećenja na koži, što dovodi do remodeliranja kolagena i elastina te dubinsko obnavljanje kože uz očuvanje epiderme. Kad je u pitanju PiQo4 laser, ovisno o programu rada i odabranim funkcijama i aplikatorima, možemo djelovati na uklanjanje pigmentacija i tetovaža, ali i na pomlađivanje kože, ujednačavanje tena, uklanjanje proširenih pora i mitesera, pa čak i uklanjanje ožiljaka od akni – jer jedna od mogućnosti je i korištenje frakcijske tehnologije. Osim toga, klijenti se mogu odlučiti i na ‘Hollywood peel’ tretman s crnom maskom – koji rezultira besprijekornim, izuzetno blistavim tenom“, objašnjava ugledni estetski liječnik.

‘Game-changer’ u uklanjanju pigmentacija

Koliko uspješno uklanja okorjele hiperpigmentacije koje se svake godine vraćaju na lice, dekolte, šake?

„Moram priznati da nikad u karijeri nisam vidio toliko uspješno uklanjanje upravo tih okorjelih pigmentacija – kao što vidim s ovim laserom. Zbog piko tehnologije uklanja ih ne samo mnogo brže no što smo navikli, već i s bitno manje nuspojava“.

Dodaje da u svakom slučaju preporučuje klijentima da u tretiranje mrlja uključe sve dostupne mogućnosti – poput ZO Skin Health kozmetike, SkinPen tretmana i tretmana krvnom plazmom koji izvrsno djeluje na oštećenja od sunca, a ističe kako je glavni savjet uvijek – zaštita od sunca.

„Ipak, ovaj laser me zaista zapanjio – mislim da je pravi ‘game-changer’ u uklanjanju pigmentacija i da daje rezultate kakve do sada nismo vidjeli“, otkriva nam estetski liječnik.

Uklanjanje trajnog iscrtavanja obrva, rezultat nakon jednog tretmana

Koliko je tretmana potrebno za rezultat?

„Za uklanjanje hiperpigmentacija, potrebno je napraviti od jednog do četiri tretmana, dok kod tetovaža već nakon 2 do 3 tretmana vidimo kompletno nestajanje pigmenta. Za usporedbu, do sada uopće nismo mogli očekivati potpuni nestanak pigmenta, a pogotovo ne u tako malom broju tretmana. Moram napomenuti kako su tetovaže specifične – brzina uklanjanja ovisi i korištenom pigmentu, o tome koliko je stara, ali i koliko je profesionalno napravljena. Svi koji su se upuštali u njihovo uklanjanje, znaju da su upravo neprofesionalne tetovaže najteže za uklanjanje, a sada prvi puta možemo djelovati i na njih.

Specifičan je i trajni makeup, poput trajno iscrtanih obrva. Nekad nestaju nakon jednog tretmana, a nekad im je potrebno 5 do 7 seansi. No, moram napomenuti kako je sa starijim tehnologijama lasera za isti rezultat bilo potrebno 12 do 18 tretmana“.

Rezultati su zapanjujući

Koja je cijena tretmana?

Cijene ovise o vrsti problema koji je potrebno tretirati, ali i stanju kože, dijelu tijela koji se tretira i odabranom programu PiQo4 lasera – a čitavi cjenik pogledajte OVDJE.

Mogu li se tretmani izvoditi sada, dok su dani još sunčani, ili je potrebno pričekati hladnije vrijeme?

„Naravno, tretmani se mogu izvoditi već sada – u Poliklinici ih izvodimo svakodnevno. Naravno, kao i kod svakog laserskog tretmana, niti ovaj nije prikladan za osobe koje su izrazito preplanule ili se još uvijek planiraju sunčati ove sezone, no većina ljudi ne spada u tu kategoriju. Za većinu osoba – sada je apsolutno pravo vrijeme za uklanjanje hiperpigmentacija“.

Najčešće pitanje kod laserskih tretmana – je li postupak bolan?

„Bol je uvijek vrlo relativna komponenta tretmana – nekog će boljeti jače, nekog manje, sve ovisi o stupnju tolerancije i pragu boli. Kod ovog tretmana može se osjetiti nelagoda ili manja količina boli kod samog ulaska piko valova u pigmentirano područje, no rezultati su zaista vrijedni. Nedavno je Ella Dvornik komentirala da je tretman fenomenalan i da je odmah primijetila razliku, no i da je bio bolan. Neki pacijenti pak tvrde da zaista nije bolan – a imamo i različite načine na koje tretman možemo učiniti što ugodnijim, od anestetske kreme pa sve do lokalne aplikacije injektivnog anestetika u tretiranu regiju, nakon kojeg osoba ne osjeća nikakvu nelagodu tijekom tretmana.

Kako djeluje na bore i zatezanje kože lice, kolike promjene možemo očekivati?

„Najbolja karakteristika lasera je što ga možemo koristiti na različite načine i za različite namjene. Ako koristimo frakcijsku tehnologiju, odnosno PicoFractional tretman, kreiramo frakcijska oštećenja kože te potičemo upalni proces i prirodni ciklus samoregeneracije. Kao rezultat, oštećenja se počinju sama zacjeljivati te dolazi do stvaranja novih stanica – a ono što vidimo kao posljedicu je zatezanje površine kože, ublažavanje starih ožiljaka, nestajanje pigmentacija i nevjerojatna blistavost i ujednačenost tena“, objašnjava nam dr. Milojević.

Ovo revolucionarno rješenje za obnavljanje kože, uklanjanje mrlja i tetovaža te ublažavanje proširenih pora dostupno vam je isključivo u zagrebačkoj Poliklinici Milojević.

Pročitajte još i ...