Dr. Anđela Prolić: sve što treba znati o povećanju usana hijaluronom

Povećanje usna ili njihova korekcija česta su želja mnogih djevojaka i žena, ali s puno nepoznanica i pitanja. Zabluda je da povećanje usana izgleda neprirodno jer će u iskusnim rukama izgledati i primjereno, a ono najvažnije prilagođene vašem tipu lica. 

Upravo takvog je stava i dr. Anđela Prolić iz poliklinike Dermamed koja je smatra da je dobar rezultat tretmana filerima za svakoga znači nešto drugo, a za nju kao liječnicu to znači udovoljiti željama klijenta. Upozorava i da ona osobno voli prirodne rezultate s naglaskom na svježini lica.

Prije tretmana bitno je odabrati doktora koji je certificiran za povećanje usna i aplikaciju hijaluronskih filera. Iz tog razloga odlučili smo pitati našu poznatu estetsku liječnicu Dr. med. Anđelu Prolić iz poliklinike Dermamed u Splitu što najviše osobe pitaju prije nego li se odluče za tretman.

U nastavku možete saznati odgovoren na 5 najčešćih pitanja o povećanju usana hijaluronskim filerima.

Koja količina filera je potrebna i kako do željenog izgleda usana?

Prije svega najvažnije su konzultacije. Na konzultacijama pitajte liječnika sve što vas zanima. Liječnik bi vas treba savjetovati o količini i gustoći hijaluronskog filera te kako će usne izgledati nakon stavljanja. Pokažite liječniku sliku kakve usne očekujete i dobiti ćete odgovor što je moguće, a što nije moguće postići. Uvijek je bolje početi s manjom količinom koju je moguće povećati u idućoj posjeti. Bitno je stvoriti povjerenje u liječnika i osjećati se sigurno.

Koliko traje hijaluronski filer u usnama?

Hijaluronski filer traje od 6 do 18 mjeseci. Trajanje ovisi o količini i gustoći filera, ali i osobi kojoj se stavlja. Naglasila bi čestu pojavu brže resorpcije filera nakon prve aplikacije od uobičajenog. Iako se svakom nadopunom produžuje njegovo trajanje kvalitetni hijaluronski filer već nakon nadopune u usnama traje i preko godine dana.

Koliko traje postupak?

Postupak je relativno kratak! S primjenom anestetika 30 do 45 minuta, a sama aplikacija 10 do 15 minuta.

Je li postupak povećanja usana boli i koliko?

Osjeti se nelagoda, a sama bol ovisi o osjetljivosti. Svako ubrizgavanje podrazumijeva prethodno nanošenje anestetika u kremi, a ako se klijentica boji primjenjujem lokalnu anesteziju i ništa se ne osjeti.

Što će biti s usnama ako ne želim više stavljati hijaluron?

Hijaluron je prirodan materijal koji će se postepeno ravnomjerno razgraditi i usne će biti iste kao prije aplikacije. Oblik se neće promijeniti ili bilo što drugo.

Za sve dodatne savjete i informacije o povećanju usana možete se javiti na info@dermamed.hr, 021/785-828 ili preko web stranice www.dermamed.hr.

Pročitajte još i ...