Dr. Duduković analizira: Zašto Severina (još uvijek) izgleda tako dobro?

U svojoj novoj kolumni za naš portal, ugledni plastični, rekonstruktivni i estetski kirurg dr. sc. Mladen Duduković analizira sjajan izgled najveće hrvatske glazbene zvijezde – Severine.

izvor: Facebook
Da Severina izgleda dobro i vjerojatno značajnije bolje nego u mladim pjevačkim danima, nije tajna, niti ćemo ovdje otkriti toplu vodu pišući o tome. Umjesto da kao u dosadašnjim kolumnama pišem o onome što mislim da je netko korigirao, odnosno o onome što još nije, bavit ću se onim na čemu Severina moze biti jako zahvalna i zbog čega tako dobro izgleda i sa svojih okruglih 50.
izvor: Facebook
Prije svega Severina ima odličnu liniju, a to može dobrim dijelom zahvaliti genetici, vjerojatno i upornim radom na sebi, ali i sasvim sigurno odricanjima za stolom jer bez toga nakon četrdesete nikome nije lako. Kada imaš takvu liniju, dobro izgledaš i u kupaćem kostimu i u trapericama ili u nekoj vrhunskoj kreaciji našeg ili stranog dizajnera.
izvor: Facebook
No, pozabavimo se mi licem. Analizom crta lica, možemo reći sa Severina zapravo ima dosta sreće (opet genetika) jer joj je odnos između viscerokranija (koštani dio lica) i mekih dijelova lica (koža, mišići i potkožje) idealan. Drugim riječima, to znači da ako kosti smatramo stolom, a kožu i meke česti lica stolnjakom, onda ovdje imamo savršen match, odnosno da sve stoji tamo gdje i kako treba i ništa ‘ne visi preko ruba’.
izvor: Facebook
Srednji dio lica (gornja čeljust) je idelano razvijen, s dovoljno naglašenim malarnim regijama i zigomatičnim lukovima, ali još više od toga pažnju privlači dovoljno široka i pravilna donja čeljust a naglašenim kutevima i dobrom projekcijom brade. Koža je pravilna, hidrirana, bez ožiljaka od akni te je glatka i sjajna. Kao što sam ranije spomenuo, u savršenom je odnosu s praktički idealnim kosturom lica pa tako nije ni predebela, ni pretanka, odlično je nategnuta preko kostiju sa svim istaknutim atributima, konveksnim i pravilnim čelom, dobro smještenim i oblikovanim obrvama, naglašenim malarnim regijama (jagodice), dobro ukomponiranim nosićem, dovoljno širokim i putenim usnama (fazu silikonskih i prepunjenih usana koje su kasnije kirurški korigirane ovdje ne bih spominjao), uz vrlo pravilnu i savršenu liniju donje čeljusti.
izvor: Facebook
E, sad to ne znači da ovdje nema baš nikakvog posla za nas, estetske kirurge, ali treba reći da, bez obzira što netko radi odličan posao, s ovako zahvalnom pacijenticom je jako lijepo, ali i vrlo lako raditi. Bitno je ne pretjerati s volumenom, što se kod Severine, osim usana, nije događalo – barem koliko sam uspio pratiti i bitno je održavati kožu elastičnom što je god dulje moguće. Severina je osoba koja dugo neće morati razmišljati o kirurškom liftingu lica, upravo zbog osobina koje sam ranije naveo, a prvi znakovi starenja će se pojaviti na koži vrata i području oko očiju.
izvor: Facebook
S druge strane, imate genetski manje sretne pacijente koji imaju ili predebelu ili preveliku kožu za kostur lica – najčešće su to pacijenti s jako uskom donjom čeljusti i nedovoljno projiciranom bradom. Oni sui praktički kirurški kandidati za face lifting već u ranim četrdesetima ili čak i ranije. Bitno je ovdje reći da face lifting više nije dobno, već anatomski determiniran i indicira se u skladu sa znakovima padanja lica, anatomijom te željama i očekivanjima pacijenata.

U Poliklinici Duduković & Kisić izuzetno smo napredovali upravo u tom segmentu. Sa sigurnošću mogu reći da su nam tajming  predloženih tretmana i intervencija na licu kao i sami assesment lica, nakon obavljenih više tisuća konzultacija, na najvišoj mogućoj razini. Tema je to kojom se osobno bavim i svakodnevno je usavršavam te se u budućnosti vidim isključivo kao facial plastic surgeon naše Poliklinike.
A Severini, ako ništa drugo, savjetovao bih da ukloni madež ispod lijevog kuta usana – nekako je više ne vidim s tim.

Pročitajte još i ...