Dr. Duduković komentira zvijezde ovogodišnjih Oscara: Tko je pretjerao, a tko izgleda sjajno?

Da nije bilo (insceniranog?) incidenta koji je uključivao Chrisa Rocka i Willa Smitha, ovogodišnja bi dodjela Oscara ušla u povijest te svečanosti kao jedna od najmanje zapaženih ikad. No, bez obzira na sve, crveni tepih je i dalje tu, a na njemu zvijezde koje nam, kao i svake godine, pružaju dovoljno materijala za razgovore i analize dan poslije.  Ono što se može zaključiti jest da su se holivudski celebrityji ove godine priklonili trendu prirodnog izgleda, bez velikih volumena i općenito bez pretjerivanja.

Vara li nas dojam, i ove smo godine upitali našeg uglednog estetskog kirurga, dr. sc. Mladena Dudukovića koji je za naš portal prokomentirao izgled zvijezda s crvenog tepiha te estetske zahvate kojima su se, manje ili više uspješno, podvrgle.

Nicole Kidman

Iako joj mediji već dulje vrijeme tepaju kao ‘kraljici botoxa’, Nicole Kidman ovoga je puta sve iznenadila. Ne mogavši sakriti iznenađenje već spomenutim incidentom na relaciji Will Smith – Chris Rock, spontano je reagirala, a njezin su autentičan i šokiran izraz lica ulovili fotografi.  Fotografija je odmah obišla svijet, a jednakom su se brzinom pojavili i komentari kako takav izraz lica ne bi bio moguć da je Kidman doista ‘botoxirana’ onoliko koliko se priča.

No, kako kaže dr. Duduković,  priče o njezinom pretjerivanju s botoxom nisu baš najnovijeg datuma, a budući da rezultati tretmana botulinum toxinom traju otprilike 3 do 4 mjeseca, vjerojatno je već nekoliko puta napravila tretman koji joj više odgovara. “Nicole jest izobotoxirana, ali puno bolje nego ranije“, zaključio je dr. Duduković te je dodao da ova glumica nikada nije skrivala koketiranje s rejuvenacijskim tretmanima te kako je imala svojih boljih i lošijih faza. Ovo njezino najnovije izdanje, rekao nam je, jedno je od boljih.

Kirsten Dunst

Lijepa glumica zablistala je u crvenoj kreaciji nadahnutoj ružama, a mnogi su komentirali njezin mladolik i svjež izgled. No, dr. Duduković kaže kako ta mladolikost lica ne djeluje prirodno.

“Definitivno ima previše volumena u obrazima – što prirodnog, što nadoknađenog. Zbog toga čitava pojava djeluje previše zaobljeno, gotovo okruglo. Trebalo bi poraditi na V shapeingu lica, kako bi ga se produljilo te kako bi ono postalo ovalnije. Također, mišljenja sam da bi bilo dobro malo podići obrve”, rekao je dr. Duduković.

Uma Thurman

I ova je glumica posljednjih godina bila na meti zločestih komentara: “uništila se”, “neprepoznatljiva je”, “napumpala se do izdeformiranosti” – samo su neki od epiteta koji su stizali na račun njezina izgleda. No, na ovogodišnjim se Oscarima pojavila u sasvim neočekivanom, vrlo prirodnom izdanju, dok je u odjevnom smislu to bio svojevrsni hommage Miji Wallace, liku kojega je tumačila u kultnom Pulp Fictionu Quentina Tarantina.

“Rekao bih da je kod Ume Thurman bilo potrebno više volumena da se postigne ovakav izgled”, komentirao je njezino izdanje dr. Mladen Duduković. “Moguće je da je imala zaista opsežan tretman ili se možda i malo udebljala – kako god bilo, moram priznati da je na njezinu licu sve vrlo kvalitetno i skladno napravljeno i da nemam baš nijednu zamjerku”.

Dr. Duduković pohvalio je i izgled Jessice Chastain i Penelope Cruz, rekavši da je njihov izgled usklađen s njihovom dobi. “Dame su definitivno posjetile estetske liječnije, ali ni ovdje ne mogu pronaći ni pretjeranu volumizaciju, a niti bilo koju drugu pogrešku”, otkrio nam je.

Jamie Lee Curtis

63-godišnja glumica na ovogodišnjim je Oscarima utjelovila je pravi holivudski glamur. U haljini s potpisom Stelle McCartney u koju su navodno ušiveni pravi dijamanti, pokazala je kako se još uvijek može pohvaliti sjajnom figurom. Ostala je vjerna svojoj kratkoj kosi koju ne boji već neko vrijeme.

A da Jamie Lee Curtis izgleda sjajno, misli i naš komentator, dr. Duduković. “Riječ je o sjajnoj glumici koja ne krije svoje godine, ali koja doista jako dobro izgleda. Njeguje se, ni sa čim ne pretjeruje, ali se vidi da brine i o licu i o tijelu. Velike pohvale za umjerenost i pravilnu njegu i njoj i liječniku kojemu je povjerila brigu o svojoj ljepoti”.

Bradley Cooper

I dok je prema damama na ovogodišnjem oskarovskom crvenom tepihu bio prilično blag, dr. Duduković nije krio nezadovoljstvo izgledom nekih muških zvijezda.

“Mislim da je Bradley Cooper pretjerao s botoxom jer mu se čelo neprirodno sjaji. Vrlo je moguće i da je napravio mezobotox cijelog lica zbog kojega više ne djeluje onako muževno kao u svojim boljim izdanjima.

Isto tako, vidim previše volumena u srednjoj trećini lica, a i obrazi su prenaglašeni za muško lice. Na pojedinim fotografijama koje sam vidio, ovaj miljenik žena izgleda podbuhlo – mislim da se tu radi o kombinaciji hijalurona i alkohola, čestoj u svečanim i slavljeničkim prigodama”, zaključio je dr. Duduković.

Pročitajte još i ...