Dr. Maria Škornjak – kiparica koja kleše savršena lica

Liječnica, doktorica medicine i forenzičarka, specijalizirana za forenzičnu kemiju i molekularnu biologiju ili, drugim riječima – vizionarka. Svi ovi epiteti dio su opisa dr. Marije Škornjak, jedne od najistaknutijih stručnjakinja na domaćoj estetskoj sceni.

Od samih početaka svoje karijere, ova je liječnica posvećena regenerativnoj, preventivnoj, estetskoj i anti-ageing medicini. Osim po svojoj iznimnoj stručnosti i sjajnim rezultatima koje postiže u radu s pacijentima, dr. Škornjak je poznata i po iznimnoj samozatajnosti i neeksponiranju. Njezin izbor je njegovanje nenametljivog pristupa i profesionalnog stila te želja da o njezinu radu prvenstveno govore njezini rezultati i postignuća.

Osim svom svakodnevnom radu s pacijentima, dr. Škornjak je posvećena i edukaciji. Nakon  završenog studija medicine i forenzike na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, upisala je specijalizaciju iz Dermatofarmacije i medicinske kozmetologije, a danas je licencirana edukatorica kompanija Suisselle iz Švicarske, K-Surgery, MCCM Medical Cosmetics, Taumed, Medixa i LoveCosMedical te je angažirana kao edukator Hrvatskog drustva za estetsku medicinu te predaje na Učilištu i Wellness Akademiji u Lovranu.

Dr. Škornjak je i direktorica tvrtke Med-line, ekskluzivnog distributera brojnih medicinsko-estetskih brendova, među ostalim i Luminera filera – jednog od najboljih svjetskih brendova dermalnih filera, proizvođača Luminera Derm te grudnih implantata s najdužom tradicijom i doživotnom garancijom: GC Aesthetics grudnih implantata, britanskih Nagor implantata te najnovijih Perle implantata s doživotnom garancijom.

Za sebe će reći da je uvijek vođena spoznajom važnosti preventive za cjelokupno zdravlje i kvalitetu života jer, kako kaže, odavno znamo da čak i na gene koje smo naslijedili od naših predaka, možemo utjecati dobrim dijelom načinom života, prehranom te životnim navikama te na taj način uvjetno rečeno ‘prevariti lošu gensku kartu’.

“Moj profesionalni put u smjeru estetske i anti-age medicine započeo je na najvećem europskom medicinskom sajmu Medica u Dusseldorfu, kada sam, u potrazi za PRP sustavima (moj omiljeni tretman ), upoznala vlasnike i osnivače jednog od najvećih proizvođača medicinskih proizvoda i kozmetologije, porijeklom iz Italije, koji su u potrazi za doktorom medicine s kojim bi na području bivše Jugoslavije organizirali edukacije za primjenu PRP i PRF sustava. Na njihov poziv odlazim na edukaciju za trenere u Italiju i po završetku edukacije preuzimam edukacije na području Hrvatske i država ex-YU. Nakon toga, dolaze edukacije za trenera za dermalne filere, mezo niti, intralipoterapiju, mezoterapiju, kemijske pilinge itd. Tako je sve počelo”, ispričala je dr. Škornjak u svom intervjuu za naš portal.

Dodala je da je još uvijek, kao i tada, zaljubljena u PRP i nevjerojatni potencijal faktora rasta i matičnih stanica – ne samo u estetskoj medicini, nego u medicini uopće, a koje je, uz pomoć prof. Terzic iz klinike Mayo počela istraživati nakon završenog studija medicine.

“Sva moja iskustva dovela su me do usmjerenja da kao kompanija njegujemo nježan i nenametljiv, ali snažan i odgovoran pristup i po tom smo prepoznatljivi. Uvijek ću iz poštovanja prema liječnicima koji su prepoznali kvalitetu naših brendova njima prepustiti riječ, jer oni sigurno imaju što reći i na tome sam im zahvalna”, rekla je ova samozatajna liječnica koju s pravom nazivaju i ‘kiparicom’ koja kleše savršena lica.

 

Pročitajte još i ...