Čvrsta bedra bez muke – kako stanjiti dio tijela s kojeg masnoće ne odlaze niti vježbanjem?

Novogodišnje odluke o izbjegavanju slatkiša još se uvijek pridržavate, a u posljednjih ste nekoliko mjeseci napravili više čučnjeva nego što možete izbrojati, no još uvijek nemate dovoljno samopouzdanja za onu kratku haljinu koja vam stoji u ormaru i čeka da konačno učvrstite bedra?

U nekim regijama pomaka nema unatoč vježbanju

Loša je vijest – ponekad, bez obzira na količinu truda koju uložimo, neke dijelove tijela jednostavno ne uspijemo „stanjiti“ ili učvrstiti koliko bismo željeli, a bedra se nalaze vrlo visoko na toj listi. Je li riječ o prehrani, načinu života, ili pak genetici – zašto nam se čini da na nekim regijama pomaka jednostavno nema?

dr. Matija Miletić, plastični, rekonstruktivni i estetski kirurg

Kako bismo na ova pitanja konačno odgovorili, posjetili smo iskusnog plastičnog kirurga sa zagrebačkom adresom, dr. Matiju Miletića. Kroz njegovu su Ordinaciju estetske kirurgije MM Medestetica prošle brojne poznate dame, ali i poslovne žene koje osim profesionalnosti cijene i diskreciju, a mi smo ovog mladog, ali renomiranog liječnika upitali – kako se riješiti najtvrdokornijeg neprijatelja ljetne figure?

Čarobni štapić za opuštena bedra i nataložene masne naslage

Iako je među zagrebačkim damama poznat kao „majstor“ za povećanje usana i grudi, ovaj se liječnik svake godine susreće sa sve većim brojem pacijentica koje dolaze potražiti rješenje za opuštena, mlohava bedra s kojih masni jastučići ne nestaju usprkos satima provedenim u teretani.

American model Bella Hadid in Giuseppe Zanotti’s ‘LIGHT JUMP’ sneaker collection campaign, shot for the first time by Mert Alas and Marcus Piggott. credit: Giuseppe Zanotti ss2018 campaign, Image: 363339341, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR COVER USAGE., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

„Ženama se često čini da su potkožne masnoće na gotovo zalijepljene za njihova bedra, a stroge dijete i naporni treninzi utječu na pad kilograma, no problem je što ne možemo birati otkud će masne naslage nestajati, pa se tako nakon mjeseci vježbanja žene često nalaze u situaciji u kojoj su izgubile masnoće sa stražnjice, ali ne i s bedara, zbog čega nezadovoljstvo dodatno raste“, objašnjava nam dr. Miletić.

Da situacija ipak nije tako beznadna, otkriva nam sa smiješkom i otkriva koji je zahvat postao omiljeni „čarobni štapić“ za najtvrdokornije masnoće kojih se njegove pacijentice žele riješiti, posebno prije ljeta.

Maksimalni rezultati uz minimalni oporavak

Injekcijska lipoliza najmodernija je alternativa klasičnoj liposukciji, jer možemo ciljano djelovati na lokalizirane naslage masnoće i rastopiti ih, bez ugrožavanja okolnog tkiva ili bolnog oporavka“, objašnjava plastični kirurg te dodaje kako je ovaj zahvat idealan upravo za one pacijente kojima je potrebna pomoć s najtvrdokornijim regijama, među koje svakako spadaju bedra.

O kakvom je točno zahvatu riječ i možemo li očekivati rezultate liposukcije, no bez bolnog oporavka? Dr. Miletić tvrdi da možemo – upravo se u tome kriju čari injekcijske lipolize.

„Masne stanice ovim postupkom ne nestaju, već se njihov sadržaj izlučuje mokraćom. Postupak se bazira na kiselinama koje u dodiru s masnim stanicama oštećuju njihove stijenke, pri čemu se obujam masnih naslaga smanjuje. Zahvaljujući prirodnom upalnom procesu na tretiranom području, rastopljene se masnoće izbacuju iz tijela kroz mokraću, a ovisno o izraženosti masnih naslaga, većini pacijentica za područje bedara bit će potrebno jedan do dva tretmana“, objašnjava liječnik.

Je li pohrana masti na bokovima i bedrima genetski uvjetovana?

„Ponekad genetika zaista igra veliku ulogu u načinu na koji naše tijelo pohranjuje masti – neke su osobe rođene s većim brojem masnih stanica, a manjim brojem mišićnih, zbog čega ponekad unatoč promjeni životnog stila ne možemo postići siluetu koju smo poželjeli“, objašnjava dr. Miletić, dodajući kako se situacija bitno razlikuje kod žena i muškaraca.

@victoriassecret @davidbellemere

Žensko tijelo jednostavno pohranjuje zalihe masnih stanica na drugačiji način – često su upravo biološke razlike ključne za zadržavanje masti u tijelu, pri čemu žene imaju genetsku predispoziciju za zadržavanje masnoća na bokovima, trbuhu i bedrima“, tvrdi naš sugovornik, uz napomenu da je za tvrdokorne masnoće koje ne odlaze niti vježbanjem često odgovoran i ženski spolni hormon estrogen.

Tretman s kojim ćete ponovno obući kratku haljinu sa samopouzdanjem

Kako je jedan od glavnih ciljeva moderne estetske medicine i kirurgije ponuditi rješenja za dosad nerješive probleme, i ovaj nam je sofisticirani tretman omogućio da se obračunamo s mrskim neprijateljem samopouzdanja – i to pomoću svega nekoliko bezbolnih uboda iglicom.

American fashion model Hailey Baldwin poses for Eleven Paris Fall Winter 2016 collection., Image: 308217390, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

S obzirom na to da proces pucanja adipocita i istjecanja njihovog sadržaja zahtjeva razgradnju masne stanice, u čitav je proces uključen i limfni sustav.

„Zahvaljujući transportu masnoća kroz limfu te njihovom izlučivanju kroz mokraću, postupak ne ostavlja velike ožiljke, modrice ili druge tragove“, tvrdi dr. Miletić, pa ne čudi činjenica da je riječ o jednom od najpopularnijih tretmana na svijetu kad su u pitanju finalne pripreme za sezonu kupaćih kostima.

Sara Sampaio (sarasampaio / 19.04.2018): Avoiding the cold at all costs! "", Image: 369123154, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Deseci tisuća osoba svake se godine prepusti u ruke stručnih liječnika koji pomno osmišljenim koktelom sastojaka poništavaju sve što ste tijekom zime „zgriješili u kuhinji“, a iznimnoj popularnosti svakako doprinosi i pristupačna cijena – za svega nekoliko tisuća kuna konačno ćete uskočiti u omiljenu ljetnu haljinicu ili kratke hlače, bez razmišljanja o tome jesu li vam bedra „prejaka“ ili pak pretjerano opuštena.

Pročitajte još i ...