Dr. Nikola Milojević komentira: što se dogodilo Lindi Evangelisti?

Proteklog tjedna svijet mode uzdrmala je objava, nekadašnjeg supermodela, Linde Evangeliste u kojoj je iskreno progovorila o razlozima povlačenja s modne piste zbog zdravstvenih problema.U emotivnoj objavi na Instagramu Linda Evangelista svojim pratiteljima je objavila kako je ostala “brutalno unakažena” nakon CoolSculpting tretmana na licu. Unatoč liječničkim naporima i tri revizijske operacije, Linda Evangelista je, nažalost, “trajno izobličena”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Što se dogodilo?

Uslijed CoolSculpting tretmana koji zamrzava i uništava masne stanice, Evangelista je razvila PAH (Paradoxical Adipose Hyperplasia). Riječ je o bolesti koja je napravila zapravo suprotan učinak od onog očekivanog. Naime, zbog tretmana umjesto da uništi mrtve stanice masnoće, razvio se suprotni učinak te su se stanice masnoće, laički rečeno, počele nakupljati i stvrdnjavati na mjestima gdje je tretman rađen.

No, kako je moguće da se “takvo što” dogodilo jednom od najvećih supermodela današnjice Lindi Evangelisti, ženi koja je svojedobno izjavila da se ne ustaje iz kreveta za manje od 10 tisuća dolara. U pomoć nam je priskočio dr. Nikola Milojević, vlasnik zagrebačke Poliklinike Milojević i londonske Milo Clinic, estetski liječnik s nebrojenim estetskim korekcijama i tretmanima “ispod prstiju”.Što je Coolsculpting?

Poliklinika Milojević nudi tretman Coolsculptinga već nekoliko godina u svojoj Poliklinici i objasnio nam je da, “CoolSculpting jednostavno smrzava salo, odnosno masne stanice postupkom kriolipolize. Stručnjaci koji su proizveli uređaj razvili su jedinstvenu tehnologiju koja doslovno smrzava i ubija masne stanice. Iznimno rijetko i to na jedan od 20 tisuća slučajeva može doći do hiperplazije, a i to stanje je lako rješivo liposukcijom.”

No, CoolSculpting se prvenstveno NE izvodi na licu. Najbliža regija koja se tretira je podbradak, upozorava dr. Nikola Milojević, te dodaje da je CoolSclupting tretman prvenstveno namijenjen tretiranju tijela.

Dakle, pitanje koje se postavlja kako je moguće da niti nakon tri operacije kojima se pokušao riješiti problem hiperplazije, nije postignut napredak. Dr. Milojević odgovara da je “pravo pitanje je što je Linda, nekad među najljepšim supermodelima, radila od sebe od 2015. do 2017. te što se to događa da je izašla s ovime u 2021.”Dr. Milojević upozorava da se Coolsculpting tretmani ne rade na licu, jer “proizvođač ne vidi potrebu uklanjanja masti s lica, već samo s podbratka, pa takvu uslugu nudimo i u našoj Poliklinici Milojević”. 

Što se tiče komplikacija, Evangelista u svojoj objavi tvrdi kako nije bila upoznata s komplikacijama tog tretmana. Dr. Milojević zaključuje kako mu je “teško povjerovati da u SAD-u to nisu napravili”, te napominje da se o možebitnim komplikacijama moraju obavijestiti pacijenti i da oni svojim potpisom jamče da su upoznati s ishodima tretmana.

Pročitajte još i ...